شرمنده مردم هستیم / نمیتوان با رویکردهای قدیمی ایران را اداره کرد
به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، اسحاق جهانگیری، معاون اول رئیسجمهور، عصر امروز (دوشنبه 30 تیرماه) در نشست مدیران ارشد وزارت ورزش و جوانان با اشاره به مسئولیت این وزارتخانه در دو زمینه مستقل و در عین حال تاثیرگذار ورزش و جوانان، خاطر نشان ساخت: باید به دو حوزه ورزش و جوانان از منظر توسعه همه جانبه و ملی و آینده نگرانه نگریست و این دو زمینه را در گستره مسئولیتهای ملی تعریف کرد.
معاون اول رییس جمهور با بیان اینکه ورزش چه به صورت قهرمانی و چه به صورت همگانی نقش مهمی در بالا بردن نشاط و سلامت شهروندان دارد، تصریح کرد: ورزش عامل مهمی برای افزایش امید و همبستگی ملی است و جوانان و ظرفیت جوانی میتواند افقهای جدید در حوزه اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی و ورزشی و سیاسی ایجاد کند.
وی با تبیین شرایط کنونی کشور گفت: با وجود شرایط دشوار و خطیر و پیچیده کنونی که منابع مادی و اقتصادی آن متاثر از تحریمها و شیوع کرونا قرار دارد، فرصتها و ظرفیتهای بسیاری در کشور ایجاد شده که میتوان از سرمایه جوانی و جوانان کشور در این فرصتها استفاده کرد.
جهانگیری با بیان اینکه یکی از پیامدهای ناخوشایند کرونا درگیر شدن جوانان به این مسئله است که یکی از ابعاد آن محدود شدن زمینههای متعارف ورزشی است، گفت: برای عبور از بحرانهایی نظیر بحران کرونا نیاز به کشف و کسب منابع جدید مادی و معنوی داریم. رمز این کار در اعتماد به مردم و نخبگان، شنیدن حرف و نظر آنان و نشان دادن اصلاحات عملی در بینش ها، روشها و ساختارهاست.
وی با تاکید بر اینکه ایران نیازمند تحولات سازنده و نوآورانه در عرصههای فرهنگی و اجتماعی است که نقش ورزش در این میان ممتاز است، گفت: باید کاری کنیم که از تواناییها و دانشها و مهارتهای نسل جوان در همه جا و در بالاترین سطوح استفاده شود.
معاون اول رییس جمهور تاکید کرد: کشور نیازمند تقویت مشروعیت نهادهای متولی امور، سرمایه اجتماعی، اعتماد و همبستگی ملی است و بدون رضایت و حمایت افکار عمومی و همکاری همه قوا و نهادهای رسمی و استفاده از ظرفیتهای مدنی و اعتماد به بخش خصوصی و عمومی هیچ نهاد و مسئولی نمیتواند قدمی پیش بگذارد.
جهانگیری با اشاره به اهمیت رویدادهای ورزشی در ایجاد امید و همبستگی اجتماعی، گفت: هنگامی که بازیهای تیم ملی فوتبال ایران برگزار میشود همه اقوام و پیروان همه مذاهب قلبشان برای موفقیت ایران میتپد و یک صدا از تیم ملی شان حمایت میکنند.
معاون اول رییس جمهور با تشریح تحریمهای ظالمانه و خشن آمریکا علیه کشورمان گفت: یکی از مظلومیتهای مدیریت فعلی کشور این است که به خاطر مصالح و منافع ملی نمیتوانند راجع به ابعاد مختلف این موضوع شفاف با مردم صحبت کنند حتما پس از پایان تحریمها به مردم خواهیم گفت که چه اتفاقاتی رخ داد و چه مسایلی پیش روی کشور به وجود آمد، البته به فضل الهی از مشکلات عبور خواهیم کرد.
جهانگیری ادامه داد: کشور در شرایط سخت و خطیری قرار دارد و مردم از نظر اقتصادی و معیشتی در شرایط دشواری هستند، ما با همه وجود مشکلات را درک میکنیم و شرمنده مردم هستیم با این وجود معتقدم فرصتهای بسیاری در این محدودیتها برای کشور ایجاد شده که حتما باید با استفاده از ظرفیت جوانان از این فرصتها استفاده کنیم. ما باید به جوانان کشور اعتماد کنیم آنها ظرفیت بزرگی هستند که میتوانند معجزه کنند.
معاون اول رییس جمهور افزود: با رویکردهای قدیمی نمیتوان ایران را اداره کرد باید شیوههای حکمرانی را اصلاح کرد و شرایط گذشته که همه چیز متکی به دولت و یا درآمدهای نفتی بود باید تغییر کند ما باید کارآمدی مدیران کشور را بالا ببریم.
جهانگیری با اشاره به فعالیت تعداد زیادی از رسانههای فارسی زبان در کشورهای بیگانه خاطرنشان کرد: این رسانهها تمرکز کرده اند تا هر موضوع سادهای در ایران را به یک مسأله پیچیده تبدیل کنند و اینگونه به مردم القا کنند که ایران آینده روشنی نخواهد داشت.
معاون اول رییس جمهور با تأکید بر اینکه هیچ مدیریتی در ایران نمیتواند بدون رضایت مردم و حمایت افکار عمومی، شرایط سخت را پشت سر بگذارد، تصریح کرد: مدیریتی میتواند موفق شود که به خواستههای جامعه توجه کند و اصلاحات لازم را انجام دهد.
جهانگیری با تأکید بر اینکه همکاری و همدلی قوای سه گانه از پیش نیازهای اصلی برای عبور از بحرانها است، خاطرنشان کرد: نمیتوان از بزرگترین سدهایی که آمریکا در مقابل ملت ایران ایجاد کرده و نیز از مسایلی نظیر کرونا عبور کرد، اما همکاری و همدلی قوای سه گانه، مردم، نهادهای مختلف، بخش خصوصی و افکار عمومی را نداشت.
معاون اول رییس جمهور با تأکید بر اینکه بخش خصوصی در همه حوزهها به خصوص در حوزه اقتصاد، سرمایهای بزرگ و تعیین کننده برای کشور است، اظهار داشت: باید به بخش خصوصی توجه کنیم و فضای فعالیت را برای آنها مهیا سازیم.
جهانگیری با اشاره به اینکه حل مشکلات قطعا از طریق تفاهم و گفتگو امکان پذیر است، افزود: نخبگان کشور باید به صحنه بیایند و مسئولین کشور نیز نباید از ارتباط با فعالان حوزه مسئولیت خود دوری کنند. جوانان پیش از آنکه دغدغه حل مسایل و مطالبات خود را داشته باشند، علاقهمند گفتگو هستند و میخواهند که سخنانشان شنیده شود.
معاون اول رییس جمهور تصریح کرد: اگر همه وزارتخانهها شنیدن سخنان جوانان و نخبگان حوزه مسئولیت خود را در دستور کار قرار دهند، این رویکرد در کشور بسیار راهگشا خواهد بود.
جهانگیری ادامه داد: البته دولت از ابتدای آغاز به کار خود با صراحت اعلام کرد که از شنیدن سخنان صاحبنظران، منتقدین و نخبگان استقبال میکند و به هیچ عنوان خود را فهیمتر و عاقلتر از دیگران نمیداند.
معاون اول رییس جمهور توجه به توانایی جوانان و استفاده از روحیه ریسک پذیری را مورد تأکید قرار داد و با اشاره به اتفاقات بزرگ در حوزه کسب و کارهای دانش بنیان، خاطرنشان کرد: دولت توانست با اتکا به راهکارها و روشهای نوین و با استفاده از ظرفیتهای فضای مجازی به بیست میلیون خانوار تسهیلات قرض الحسنه یک میلیون تومانی پرداخت کند بدون آنکه حتی یک بار به نظام بانکی مراجعه کرده باشند.
جهانگیری با تأکید بر اینکه دولت از همه برنامهها و فعالیتهای وزارت ورزش و جوانان حمایت خواهد کرد از تلاشهای این وزارتخانه به خصوص در ایام شیوع کرونا قدردانی و تصریح کرد: اینکه فعالیتهای خود را به خاطر کرونا متوقف نکرده اید و با رعایت دستورالعملها و پروتکلهای بهداشتی کارها را ادامه داده اید بسیار خوب است، اما سلامت جامعه ورزشی و جوانان کشور بسیار پراهمیت است و هیچ کس نمیخواهد آسیبی به جوانان کشور وارد شود.
معاون اول رییس جمهور همچنین اقدامات وزارت ورزش و جوانان در حوزه ورزش زنان را درخشان توصیف و بر ضرورت استمرار این فعالیتها تأکید کرد.
جهانگیری افزود: ایجاد سه هزار سمن در بخش جوانان کار بسیار مهمی است که وزارت ورزش و جوانان انجام داده و فرصتی را فراهم کرده است که جوانان بتوانند با مسئولین نظام ارتباط برقرار کرده و سخنان خود را به گوش مسئولین برسانند.
معاون اول رییس جمهور اضافه کرد: سمنهای فعال در حوزه جوانان فرصتی برای کشور هستند تا مدیران آینده کشور از میان آنان انتخاب شوند. همان گونه که در بخش ورزش به دنبال استعدادیابی هستیم باید جوانانی را که از نظر علمی و مدیریتی نخبه هستند و یا جزو کارآفرینان برجسته به حساب میآیند و از چشم مسئولین دور مانده اند را شناسایی و به جامعه معرفی کنیم.
جهانگیری با اشاره به محدودیتهای اعتباری و بودجهای وزارت ورزش و جوانان تصریح کرد: علیرغم فشارهای سال 1399، تلاش خواهیم کرد بودجه طرحهای نیمه تمام وزارت ورزش و جوانان و اعتبارات مورد نیاز برای سایر اقدامات این وزارتخانه تأمین شود.
معاون اول رییس جمهور تسهیلات ازدواج را از موضوعات پراهمیت در حوزه جوانان برشمرد و گفت: اگرچه سقف این تسهیلات از سه میلیون تومان به 50 میلیون تومان افزایش یافته، اما باید تلاش شود که تعداد تسهیلات کاهش پیدا نکند.
جهانگیری افزود: یکی از دغدغههای امروز جوانان ازدواج است و اگرچه صد میلیون تومان تسهیلات تأثیر چندانی در زندگی آنها ندارد، اما به هر حال میتواند در شروع زندگی زوجین کمکی موثر برای آنها باشد.
معاون اول رییس جمهور همچنین با اشاره به برنامه وزارت ورزش و جوانان برای خصوصی سازی دو باشگاه پرسپولیس و استقلال خاطرنشان کرد: واگذاری این دو باشگاه باید بنای مستحکمی را برای آنها فراهم کند به گونهای که آیندهای مطمئنتر از قبل پیش روی این دو باشگاه باشد و هواداران آنها نیز آسوده خاطر باشند.
جهانگیری با اشاره به وجود ثبات، آرامش، همدلی و انسجام در مجموعه وزارت ورزش و جوانان اظهار امیدواری کرد برنامهها و کارهای این وزارتخانه مانند گذشته با قوت ادامه پیدا کند.
وزیر ورزش و جوانان نیز در این جلسه گزارشی از اقدامات انجام شده ارائه کرد و گفت: بازبینی قانون ورزش، اصلاح اساسنامه فدراسیونهای ورزشی پس از 18 سال و به کارگیری جوانان و زنان در پستهای مدیریتی از جمله اقدامات این وزارتخانه بوده است.
وی همچنین درباره خصوصی سازی باشگاه پرسپولیس و استقلال خاطرنشان کرد: موضوع خصوصی سازی این دو باشگاه در روز 99/1/18 در هیئت عالی واگذاری به تصویب رسید و قرار شد که در سقف زمانی شش ماهه این دو باشگاه به صورت سهام در فرابورس عرضه شوند.
در این جلسه همچنین تعدادی از مدیران ارشد و معاونین وزیر ورزش و جوانان نیز به ارائه گزارش در خصوص اقدامات انجام شده در حوزه مسئولیت خود پرداختند.