شناخت و حفظ اصالتهای فرهنگی یکی از رویکردهای اصلی شورای فرهنگ عمومی است
کرمانشاه - ایرنا - دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور، شناخت و حفظ اصالتهای فرهنگی و همچنین مدیریت تغییر فرهنگی آنها را از وظایف شورای فرهنگ عمومی کشور دانست و گفت: این شورا در استانها و شهرستانها نیز باید این ماموریت مهم را پیگیری و اجرایی نمایند.
به گزارش خبرنگار ایرنا، سید «مجید امامی» روز یکشنبه در اولین جلسه شورای فرهنگ عمومی استان کرمانشاه که به ریاست نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه شهر کرمانشاه و حضور استاندار برگزار شد، رویکرد اصلی این شورا را شناخت عمیق اصالت های فرهنگی و حفظ آنها دانست و افزود: فرهنگ مانند آب رودخانه سیال است و ثابت نمی ماند بنابراین باید روند تغییر آن را کشف و مدیریت کنیم که این مهم از وظایف شورای فرهنگ عمومی است.
وی در ادامه سخنانشد به تهاجم شدید فرهنگی دشمنان به کشور اشاره کرد و گفت: متاسفانه در این زمینه که مقام معظم رهبری بارها مقابله با آن را تاکید کردند کوتاهی و سلیقه ای عمل کرده ایم که یکی از وظایف شورای فرهنگ عمومی مقابله با این تهاجم ها با شناخت اصالت ها، حفظ آنها با کشف روند تغییر و مسیر آنها است.
امامی در ادامه با اشاره به تدوین مصوبات شورای فرهنگ عمومی کشور، از اعضای حقیقی و حقوقی این شورای در استان ها خواست حضور پر رنگی در جلسات استانی داشته باشند.
وی توضیح داد: دبیرخانه شورای مرکزی فرهنگ عمومی راهبرد و رویکردهای های کلان کشوری مانند سبک زندگی اسلامی ایرانی و زیست عفیفانه را تدوین و پشتیبانی محتوای به عمل می آورد اما شورای استانی براساس اولویت فرهنگی استان خود باید تصمیم بگیرد و مصوبات را اولویت بندی و به اجرا در آورند.
این مقام مسئول در ادامه همچنین خواست شورای فرهنگ عمومی استان ها با کارگروه اجتماعی استانداری در بحث اجرای برنامه های فرهنگی که عمدتا اجتماعی، همدلی، هم افزایی و تعامل است داشته باشند تا موفق تر عمل کنند.
امامی با اشاره به بحث قرارگاه فرهنگی در سطح استان ها همچنین گفت: ذیل شورای فرهنگ عمومی استان ها این شوراها در سطح شهرستان نیز باید تشکیل شود و یکی از اهداف مهم آن نیز ارتقاء مسائل زیبایی و اصالت فرهنگی شهرستان ها و مناطق است.
وی تشریح کرد: باید آن چنان به ارتقاء و زیبایی هایی شهرستان و روستاها بپردازیم که مردم روستاها محل زندگی آباء و اجدادشان را ول نکنند و به شهرها مهاجرت کنند، الان 70 درصد مردم ایران در شهر با هزاران مشکل شهرنشینی زندگی می کنند و 30 درصد جمعیت روستانشین باید از نظر غذایی و کشاورزی آنها را تامین کنند.
این مقام مسئول در ادامه استان کرمانشاه را رنگین کمانی از زبان ها، قوم ها، مذاهب و میراث تاریخی فرهنگی ملموس و ناملموس دانست و افزود: تاکنون در استفاده از این ذخایر ارزشمند فرهنگی غفلت شده و آن گونه وجوه های آن بیان نشده است.
امامی همچنین کرمانشاه را به عنوان یکی از شهرهای خلاق غذایی در جهان معرفی کرد و افزود: یکی از مسائل مهم در حوزه فرهنگ، بحث صادرات صنایع فرهنگی است، یعنی بتوانیم صنایع دستی که ناشی از فرهنگ ماست تولید و صادر کنیم و کرمانشاه در بحث سوغات و غذا با توجه به مرزی بودن با کشور عراق این پتانسیل را دارد که از این ظرفیت در راستای توسعه فرهنگی استفاده کنند.
وی در ادامه افزود: سالیانه میلیون ها زوار اربعین امام حسین (ع) و عتبات عالیات کشور از مسیر کرمانشاه تردد می کنند و این باز در بحث صادرات سوغات که هم بحث فرهنگی و هم اقتصادی و اشتغالزایی می تواند کمک کننده باشد.
امامی تنوع زبان و گویشهای زبان مذاهب و قومیت را عامل اقتدار اصالت فرهنگی کرمانشاه دانست.