سه‌شنبه 22 مهر 1404

702 هکتار زمین در کنار سد‌ها برای نصب نیروگاه‌های خورشیدی شناسایی شد

خبرگزاری خبرنگاران جوان مشاهده در مرجع
702 هکتار زمین در کنار سد‌ها برای نصب نیروگاه‌های خورشیدی شناسایی شد

نماینده مدیرعامل شرکت توسعه منابع آب و نیرو از شناسایی 702 هکتار زمین با قابلیت نصب 4002 مگاوات نیروگاه خورشیدی و ظرفیت سالانه تولید 700 گیگاوات‌ساعت برق خبر داد.

مرادی، نماینده مدیرعامل شرکت توسعه منابع آب و نیروی ایران، در جمع خبرنگاران با اشاره به حضور این شرکت در کنفرانس نیروگاه‌های خورشیدی و بادی گفت: هدف ما از شرکت در این کنفرانس، عرضه و شناسایی پتانسیل‌هایی است که در حوزه نیروگاه‌های خورشیدی وجود دارد. طرح‌هایی که توسط شرکت توسعه منابع آب و نیروی ایران احداث شده یا در حال اجراست، دارای زمین‌های تملک شده‌ای هستند که قابلیت‌هایی نظیر خط انتقال و فیلتر مناسب برای اتصال نیروگاه خورشیدی به شبکه را دارند.

او افزود: این زمین‌ها به همراه ابنیه و تاسیسات قابل استفاده، فرصت‌های مناسبی را برای سرمایه‌گذاران فراهم می‌کند. ما 702 هکتار زمین را در طرح‌های خود شناسایی کرده‌ایم که قابلیت نصب 4002 مگاوات انرژی خورشیدی و تولید حدود 700 گیگابایت ساعت برق به صورت سالیانه را دارند. به علاوه، برای استفاده از تسهیلات صندوق توسعه، محدودیتی برای این ساخت‌ها وجود ندارد.

مرادی در ادامه به برآورد هزینه‌ها اشاره کرد و گفت: سرمایه‌گذاران می‌توانند فقط سرمایه مورد نیاز برای تأمین تجهیزات را پیگیری کنند. برآورد هزینه خرید تجهیزات برای سلول‌های خورشیدی و تاسیسات جانبی حدود 300 تا 350 دلار به ازای هر کیلووات است؛ بنابراین برای مجموع 4002 مگاواتی که قابلیت نصب داریم، سرمایه‌گذاری لازم حاصل‌ضرب 4002 مگاوات در حدود 300 تا 350 دلار خواهد بود.

وی همچنین به امکان نصب تجهیزات شناور بر روی مخازن آب اشاره کرد و افزود: این تجهیزات می‌توانند روی مخازن آب نصب شوند و به واسطه سیستم خنک‌کنندگی آب، بازدهی سلول‌ها را به طرز قابل توجهی افزایش دهند.

مرادی تأکید کرد: با توجه به اینکه مجوز‌ها به تازگی به شرکت توسعه منابع آب و نیروی ایران داده شده، ما در مرحله ابتدایی جذب سرمایه‌گذار در این حوزه هستیم. امیدواریم این کنفرانس ظرفیت‌هایی را برای شناسایی پتانسیل‌ها به سرمایه‌گذاران ایجاد کند تا بتوانند از این قابلیت‌ها به نحو احسن استفاده کنند.