شهر ولیکو ترنوا آماده همکاری با ایران است
معاون کل شهردار شهر ولیکو ترنوا در دیدار با مسعود احمدی رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در بلغارستان گفت: شهر تاریخی ولیکو ترنوا آماده همه گونه همکاری با رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی است.
معاون کل شهردار شهر ولیکو ترنوا در دیدار با مسعود احمدی رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در بلغارستان گفت: شهر تاریخی ولیکو ترنوا آماده همه گونه همکاری با رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی است.
به گزارش خبرنگار مهر، نیکو گنچف معاون کل شهردار شهر ولیکو ترنوا در دیدار با مسعود احمدی رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در بلغارستان گفت: شهر تاریخی ولیکو ترنوا آماده همه گونه همکاری با رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران برای برگزاری نمایشگاههای صنایع دستی و صنایع خلاق و صنایع فرهنگی برای معرفی پیشرفتها و تاریخ و فرهنگ و تمدن و آداب و سنتهای ایران است.
معاون کل شهردار ولیکوترنوا با تاکید بر ارزش و اهمیت تاریخ و فرهنگ و تمدن ایران در دنیا افزود: کشور ایران به عنوان یکی از قدیمی ترین تمدنهای جهان با هویتی بسیار ریشه دار و اصیل یکی از مراکز مهم گسترش فرهنگی و تمدنی در جهان امروز محسوب میشود.
نیکو گنچف با اظهار خوشحالی و خرسندی از برگزاری نمایشگاه صنایع دستی ایرانی اسلامی در شهر ولیکو ترنوا گفت: زیبایی و شکوه و عظمت خارق العاده صنایع دستی ایرانی مثالزدنی است و این نمونه کارها را در هیچ کجای دیگر دنیا نمیتوان پیدا کرد. معاون کل شهردار ولیکو ترنوا اضافه کرد صنایعدستی ایران نشان دهنده روح تمدنی و معرفتی و عرفانی و بینش بالای ایرانیان در طول تاریخ محسوب میشود.
گنچف افزود: بلغاریان و ایرانیان دارای یک هویت واحد محسوب میشوند و بلغارها ریشههای خود را با ریشههای ایرانیان یکی میدانند از این رو بسیار خوب است که بتوانند با ریشهها و تاریخ فرهنگ ایرانی بیشتر آشنا شوند. معاون کل شهردار در ملاقات با رایزن فرهنگی کشورمان از ابتکار برگزاری نمایشگاههای فرهنگی و برنامههای تمدنی ایران در قالب نمایش ایران و شاهنامه و همچنین نمایشگاه صنایع دستی ایران اسلامی تقدیر و تشکر کرد و گفت در دنیای امروز که تبلیغات مسموم و جهت دار از سوی بسیاری از رسانههای جهان در حال جریان است ملتها نمیتوانند خوب نسبت به کشورهای دیگر و فرهنگهای دیگر آشنا شوند و فقط تبلیغات است که فکر آنها را جهت میدهد بنابراین ابتکار برگزاری نمایشگاههای صنایع دستی و هویتی و همچنین برگزاری نمایشهای سنتی و آداب و رسوم ایران در دیگر کشورها ها به ویژه بلغارستان و از جمله شهر تاریخی و باستانی ولیکو ترنوا میتواند مردم را به صورت مستقیم و بدون واسطه با فرهنگهای دیرینه و کهن و تاریخی ارزشمند ایران آشنا کند و این فرصتی بی بدیل برای شهر تاریخی ولیکو ترنوو است.
معاون کل شهردار ولیکو ترنوا افزود: امیدوارم این شهرداری بتواند برنامههای طولانی مدت و دراز مدتی را با همکاری رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران و نیز در ارتباط با شهرهای تاریخی ایران انجام دهد. وی اظهار داشت ما میتوانیم و علاقه داریم با شهر بزرگ و تاریخی اصفهان و همچنین با شهر بزرگ و تاریخی شیراز یا شهرهایی مانند همدان و شهرهای بزرگ دیگر گفتگوها و همکاریهای نزدیک را داشته باشیم.
معاون شهردار ولیکو ترنوا گفت: این شهر به عنوان پایتخت باستانی و تاریخی بلغارستان اهمیت بسیار زیادی دارد، این شهر آغازگر امپراتوری دوم بلغار محسوب میشود و به عنوان یک شهر اصیل با سنتهای تاریخی و کهن جایگاه بسیار خوبی هم در نظر بلغارستان و هم در شرق اروپا و منطقه بالکان دارد. وی اظهار داشت ما آمادگی داریم تا بتوانیم همکاریهای نزدیک تری در برگزاری جشنهای مردمی و سنتها و آداب ایرانی داشته باشیم.
مسعود احمدی رایزن فرهنگی کشورمان نیز در این دیدار با ابراز خرسندی نسبت به برگزاری برنامههای مشترک میان رایزنی فرهنگی کشورمان و نیز شهرداری ولیکو ترنوا اعلام کرد این رایزنی آمادگی دارد تا ارتباطات فرهنگی و تمدنی میان شهر تاریخی ولیکو ترنوا و همچنین شهرهای بزرگ و تاریخی اصفهان و شیراز و همدان و سایر شهرها را فراهم کند به نحوی که هنرمندان دو کشور و شهرهای مورد نظر بتوانند ارتباطات نزدیکتری داشته باشد.
احمدی پیشنهاد کرد که برگزاری نمایشگاه صنایع دستی ایرانی در هفته نکوداشت ولیکو ترنو یا روز ملی این شهر انجام شود و سال 2024 سال برگزاری برنامههای مشترک میان شهرهای فرهنگی باشد گنچف شهردار ولیکو ترنوا با استقبال از پیشنهاد دکتر احمدی گفت ما آماده ایم تا هفته فرهنگی ایران را در روز ملی ولیکو ترنوا برگزار کنیم و این استقبال پرشکوه مردم این شهر از نمایشگاه یکروزه صنایع دستی ایرانی نشان دهنده آن است که جای بسیار زیادی برای معرفی آثار تاریخی صنایع دستی زیورآلات و آداب و سنتهای ایرانی برای مردم وجود دارد.
در پایان این دیدار معاون کل شهردار شهر ولیکو ترنوا و هیأت همراه، ضمن بازدید از نمایشگاه صنایع دستی و فرهنگی ایران گوشههایی از نمایش ایران و شاهنامه را نیز مشاهده کرد. مسعود احمدی رایزن فرهنگی کشورمان در پایان این دیدار کتابهایی از آثار فرهنگی و تمدنی ایران همچون ترجمه شاهنامه به زبان بلغاری را به معاون کل شهر دار این شهر اهدا کرد.
همچنین در دیدار دیگری، احمدی با واسیل والچف رئیس مرکز هنرهای نمایشی ولیکو ترنوا دیدار و ملاقات کرد. در این دیدار رئیس مرکز هنرهای نمایشی شهر ولیکو ترنوا با اظهار خرسندی فراوان از برگزاری دو رویداد بزرگ همزمان در این مرکز بزرگ هنرهای نمایشی یعنی نمایش ایران و شاهنامه و همزمان نمایشگاه صنایع دستی ایرانی اسلامی، ضمن اظهار خرسندی فراوان گفت این مرکز آمادگی دارد تا به هر صورت ممکن همکاریهای خود را با رایزنی فرهنگی کشورمان تداوم و تحقق بخشد.
وی گفت: مردم بلغار خود را با ایرانیان دارای یک هویت واحد و مشترک میدانند و وجود صدها لغت و واژه فارسی در زبان بلغاری نشان دهنده یک هویت واحد و مشترک است که مربوط به هزاران سال قبل میشود؛ بنابراین این مرکز هنرهای نمایشی آمادگی دارد برای معرفی و توسعه ارتباط میان مردم دو کشور و همچنین شهرهای دارای هویت مشترک هرگونه کاری را انجام دهد.
مسعود احمدی رایزن فرهنگی کشورمان نیز در این دیدار ضمن تشکر و تقدیر از مشارکت مرکز هنرهای نمایشی در برگزاری نمایش ایران و شاهنامه و همچنین برگزاری و برپایی نمایشگاه صنایع دستی ایرانی اسلامی در این مرکز اظهار امیدواری کرد با توجه به علاقه و پشتیبانی این مرکز بتوان در سالهای آینده برنامههای بهتر و طولانیتری برای مردم شهر تاریخی ولیکو ترنوو اجرا کرد.
شهر باستانی ولیکوترنوا یکی از معروفترین و محبوبترین شهرهای بلغارستان به لحاظ هویتی و اصالت است و بلغارها این شهر را به عنوان پایتخت اول و پایتخت دوم در دوران امپراتوری اول به ویژه امپراتوری دوم بلغار میشناسند و نمونهای از استقلال هویت و جایگاه تاریخی و هویتی بلغارستان در طول تاریخ محسوب میشود. ولیکو به معنای بزرگ است و این صفت در قرن بیستم به نام این شهر اضافه شده است؛ یعنی ترنوای بزرگ و این صفت یا لقب را به لحاظ جایگاه پر اهمیت آن به این شهر بخشیدند. ولیکو ترنوا دارای دانشگاه بزرگ و معتبری است که بعد از دانشگاه صوفیه به عنوان دومین دانشگاه پر اهمیت و شناخته شده بلغارستان محسوب میشود.