پنج‌شنبه 8 آذر 1403

صفار هرندی: هنری که ریشه در فرهنگ قدیمی این سرزمین داشته باشد مانایی بیشتری دارد

خبرگزاری دانشجو مشاهده در مرجع
صفار هرندی: هنری که ریشه در فرهنگ قدیمی این سرزمین داشته باشد مانایی بیشتری دارد

به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، محمدحسین صفارهرندی عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام پس از تماشای اجرای آئینی «سوگ شفق» درباره این اثر گفت: در گذشته هرگاه اجرا‌های مشابهی در همین قالب موسیقایی از عزیزان هنرمند می‌شنیدم و می‌دیدم، تأکید صحبت‌هایم براین موضوع بود، هنری که از قدمت و سابقه‌ای دیرینه برخوردار باشد و ریشه در فرهنگ قدیمی این سرزمین داشته باشد، این هنر، مانایی بیشتری دارد و اثرگذاری...

به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، محمدحسین صفارهرندی عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام پس از تماشای اجرای آئینی «سوگ شفق» درباره این اثر گفت: در گذشته هرگاه اجرا‌های مشابهی در همین قالب موسیقایی از عزیزان هنرمند می‌شنیدم و می‌دیدم، تأکید صحبت‌هایم براین موضوع بود، هنری که از قدمت و سابقه‌ای دیرینه برخوردار باشد و ریشه در فرهنگ قدیمی این سرزمین داشته باشد، این هنر، مانایی بیشتری دارد و اثرگذاری آن افزون‌تر خواهد بود. به‌ویژه آن‌که در مناسبت‌های سوگواری، چون ایام محرم و صفر که فصل هنری این نوع کار‌ها است به اجرا درآید. درواقع این نوع اجراها، همنوایی اهالی موسیقی با کاروان بزرگ عزای امام حسین (ع) است که در قالب خاص خود ارائه می‌شود و این چنین است که دلنشین و ارزشمند بوده و شاهد جلوه‌های زیبایی از این‌گونه کار‌ها همچون «سوگ شفق» هستیم.

وی ادامه داد: این اقدام اهالی موسیقی، به‌خصوص تولید کار‌های ارکسترال مانند «سوگ شفق» و با این مضمون، کار‌هایی در ابعاد عظیم و اثرگذار است و در حقیقت به نوعی سهم اهالی موسیقی در ادای دِین به فرهنگ دینی و اعتقادی و فرهنگ عاطفی مردم است. چرا که عواطف مردم از همین موضوعات شکل می‌گیرد تا آن‌جا که به انگیزه اربعین حسینی، 4 میلیون نفر به سمت یک کشور حرکت می‌کنند و جالب‌تر آن‌که میلیون‌ها نفر در داخل کشور در حسرت این سفر معنوی هستند که نتوانسته‌اند مشرف شوند. اتفاقی بزرگ که مشابه آن در هیچ جای دنیا دیده نشده و این همان ریشه در اعتقادات است؛ بنابراین باید بگویم اهالی موسیقی بسیار خوش ذوق و قریحه هستند که به سراغ این‌گونه سوژه‌ها می‌روند و البته این حرکت، وسیله‌ای برای ارتقای آن‌ها هم خواهد بود. ضمن این‌که مردم هم این نوع آثار را پاس می‌دارند و ارزش می‌گذارند و برای این‌گونه کار‌ها اهتمام اعتقادی و اهتمام هنری قائل هستند چرا که پاسداشت فرهنگ بومی این سرزمین است. گفتنی است، اجرای آیینی «سوگ شفق» با همراهی ارکستر بزرگ متشکل از نوازندگان به رهبری عرفان وکیلی و خوانندگان کُر به رهبری سرژیک میرزائیان با خوانندگی مجتبی عسگری (امام حسین (ع))، هادی فیض‌آبادی (حضرت عباس (ع))، سید محسن حسینی (جناب حُر)، امیرحسین سمیعی (عمربن سعد)، محمدرضا صفی (شمر) و ستار روزبه (ابلیس) به آهنگ‌سازی میلاد آقایی است.

منبع: کیهان