جمعه 13 مهر 1403

صنایع دستی منسوخ شده زنجان از طریق ظرفیت استادکاران قدیمی احیا می‌شود

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
صنایع دستی منسوخ شده زنجان از طریق ظرفیت استادکاران قدیمی احیا می‌شود

زنجان - ایرنا - معاون صنایع‌دستی اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان زنجان گفت: رشته‌های منسوخ‌شده جاجیم پنبه‌ای، پرده بافی و مینای ملیله در این استان با بهره گیری از ظرفیت استادکاران قدیمی احیا می شوند.

الناز خدایی فرد روز جمعه در جمع خبرنگاران با بیان اینکه با توجه به تعدد رشته‌های صنایع‌دستی در سطح استان، سه رشته منسوخ‌شده در این مقطع شناسایی شده است، افزود: احیا و معرفی این هنرها که در حال منسوخ شدن هستند بسیار ضروری است و این برنامه در دستور کار معاونت صنایع‌دستی استان قرارگرفته است.

وی ادامه داد: آموزش مجدد رشته‌های جاجیم پنبه‌ای و پرده بافی توسط استادکاران مسن اجرا می‌شود زیرا نسل جدید از وجود چنین هنرهایی بی‌اطلاع هستند.

خدایی فرد گفت: افرادی که شناسایی و صلاحیت و تبحر آنان مورد تأیید قرار گیرد می‌توانند از حمایت‌ها، دریافت مجوز، دریافت تسهیلات کم‌بهره به‌منظور احیا و تولید صنایع‌دستی استفاده کنند.

وی افزود: با آموزش و مستندسازی می‌توان نحوه اجرای این رشته‌های اصیل و ریشه‌دار را به نسل جوان علاقه‌مند انتقال داد تا حداقل به فراموشی سپرده نشوند.

ملیله کاری، چاروق دوزی، چاقوسازی، مسگری، قلمزنی، گلیم بافی، گیوه بافی و گیوه دوزی از صنایع دستی عمده و بومی استان زنجان بشمار می روند.

گفتنی است سال گذشته شورای جهانی صنایع‌دستی، زنجان را به عنوان شهر جهانی ملیله ثبت کرد.

*س_برچسب‌ها_س*