دوشنبه 17 دی 1403

ضرورت ارتقا سطح علمی و مهارتی روحانیون کاروان‌ها

خبرگزاری مهر مشاهده در مرجع
ضرورت ارتقا سطح علمی و مهارتی روحانیون کاروان‌ها

نماینده ولی‌فقیه در امور حج و زیارت، بر ضرورت ارتقا سطح علمی و مهارت‌های تبلیغی برای روحانیون کاروان‌های حج و عمره و عتبات تاکید کرد.

نماینده ولی‌فقیه در امور حج و زیارت، بر ضرورت ارتقا سطح علمی و مهارت‌های تبلیغی برای روحانیون کاروان‌های حج و عمره و عتبات تاکید کرد.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی حج، حجت‌الاسلام والمسلمین سیدعبدالفتاح نواب در نشست نمایندگان مجمع طلاب و فضلای حوزه عملیه قم با بیان روایتی پیرامون فضیلت و جایگاه خدمت به زائران گفت: جامعه هدف روحانیون کاروان‌های حج و عمره و عتبات، مردم متدین و خداجو هستند و قطعاً خدمت صادقانه به آنها أجر و پاداش فراوانی دارد.

وی به رسالت خطیر روحانیون کاروان‌ها اشاره کرد و گفت: روحانیون کاروان‌های حج و زیارت همیشه پرتلاش، به روز و پاسخگوی اقشار مختلف زائران در شرایط متفاوت بوده اند و با توجه به تحولات فرهنگی اجتماعی و رسانه‌های فراوان در دسترس عموم شایسته است روحانیون کاروان‌های حج و عمره و عتبات با افزایش سطح علمی مهارتی خویش در به روز رسانی توان خدمتگذاری اقدام نمایند.

وی در بخشی از سخنان خود به برنامه‌های مختلف حج سال 1403 پرداخت و گفت: از جمله برنامه‌های انجام شده در سال گذشته برای حفظ سلامتی زائران تشکیل جلسات تخصصی توسط فرهنگستان علوم پزشکی، مرکز پزشکی حج و جمعی از کارشناسان فقهی بود که منجر به تدوین آئین‌نامه و معیارهای استطاعت جسمی برای تشرف به حج شد و در حج گذشته شاهد کاهش 36 درصدی تعداد فوتی‌ها و کمتر شدن مشکلات جسمی حجاج بودیم.

حجت‌الاسلام والمسلمین نواب خاطرنشان کرد: حج امسال از جهت محدودیت‌های خاص اعمال شده از سوی کشور میزبان بسیار متفاوت از گذشته بود و خوشبختانه با تدبیرهای صورت گرفته برنامه‌های حج از جمله برگزاری مراسم «برائت از مشرکین» گسترده‌تر از سال‌های قبل توسط زائران شیعه و اهل سنت برگزار شد.

نماینده ولی‌فقیه در امور حج و زیارت افزود: امیدواریم با مساعدت کشور میزبان در حج پیش رو بتوانیم از ظرفیت فرودگاه طایف برای انتقال حجاج مدینه بعد استفاده کنیم که باعث کمتر شدن خستگی زائران می‌شود و از مصادیق واقعی خدمه الحاج است، این طرح به صورت آزمایشی چند هفته‌ای است در عملیات عمره در حال اجراست.

وی به کاهش تعداد خادمان فرهنگی و اجرایی اشاره کرد و گفت: از جمله برنامه‌های اجرا شده، کاستن تعداد خادمان و کارگزاران و افزایش تعداد زائر است که در حج گذشته نسبت به سال 1398 قریب به 7 کاروان افزایش تعداد زائر را داشتیم. در این طرح هم برخی بعثه‌های مراجع معظم تقلید همکاری خوبی داشتند که لازم است از آنان تقدیر داشته باشیم.

در ادامه این نشست، حجت‌الاسلام والمسلمین نواب به سوالات مختلف نمایندگان طلاب و فضلای حوزه علمیه قم پاسخ گفت.

در ابتدای این نشست حجت‌الاسلام والمسلمین سیدجلال رضوی مهر رئیس مجمع نمایندگان طلاب و فضلای حوزه علمیه قم آمادگی اعضای این مجمع را برای همکاری با بعثه مقام معظم رهبری اعلام کرد و یادآور شد هر ساله جمعی از نمایندگان طلاب در حج خدمتگذاری فرهنگی و ارشادی زائران خانه خدا را به عهده دارند.