ضرورت استفاده از ابزار هنری در تبیین سبک زندگی فاطمی
کارشناسان مذهبی معتقدند که استفاده از ابزار هنری در تبیین سبک زندگی فاطمی در جامعه ضروری است.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ اسلام خواجهیی، سرپرست ستاد هماهنگی کانونهای فرهنگی - هنری مساجد استان هرمزگان در گفتوگو با خبرنگار هرمز اظهار کرد: برنامههای کانونهای فرهنگی - هنری مساجد استان با رویکرد نهادینهسازی فرهنگ فاطمی و بصیرت افزایی و آگاهی بخشی در جامعه برگزار میشود. وی افزود: برپایی مجالس روضه با دعوت از کارشناسان مجرب دینی مذهبی، سیاهپوش کردن کوچهها و معابر، سردر مساجد و کانونها از شاخصترین برنامههاست. کانونهای مساجد باید از ابزار هنری برای تبیین فرهنگ فاطمی بهره ببرند و از این رو اجرای سرود و نمایشهای آیینی مذهبی در اولویت برنامههای کانونها در این ایام است. سرپرست ستاد هماهنگی کانونهای فرهنگی - هنری مساجد هرمزگان عنوان کرد: برگزاری نمایشگاههای کوچه بنیهاشم و به تصویر کشیدن بیتالاحزان یکی دیگر از برنامههای شاخص این نهاد در ایام فاطمیه است. برپایی نمایشگاههای کتاب فاطمی به منظور معرفی آثار خطی مرتبط با سیره زندگی حضرت فاطمه زهرا (س)، برگزاری مسابقات کتابخوانی فاطمی با هدف آشنا کردن آحاد جامعه به ویژه نوجوانان و جوانان با سبک زندگی حضرت زهرا (س) از دیگر برنامههای ویژه ایام فاطمیه است. خواجهیی ادامه داد: بازنشر احادیث مرتبط با حضرت فاطمه (س) در بستر فضای مجازی، برگزاری مسابقه خطاطی و نقاشی با موضوع ایام فاطمیه و تهیه و توزیع بستههای مواد غذایی بین نیازمندان و ایتام، طرح تلاوت نور، برپایی ایستگاههای صلواتی و اجرای طرح شنبههای با کتاب با موضوع معرفی کتابهای مرتبط با سیره و زندگی حضرت فاطمه (س) بخش دیگری از برنامههای کانون در این ایام است. وی در پایان یادآور شد: اجرای طرح سهشنبههای تکریم با هدف قدردانی از مادران شهدا در ایام فاطمیه، دیدار با مادران سادات عضو کانونهای فرهنگی - هنری مساجد استان و طراحی و چاپ و توزیع بروشور سیره حضرت فاطمه (س) بین نمازگزاران از دیگر برنامههای کانونهای مساجد استان در ایام فاطمیه دوم است.
طرح خانه مادری در میناب اجرا می شود حجت الاسلام فاضلی پور رئیس اداره تبلیغات اسلامی شهرستان میناب با اشاره به اینکه طرح خانه مادری در ایام فاطمیه در این شهرستان اجرا می شود، بیان کرد: در ایام فاطمیه محفلهای عزاداری مختلفی با روشها و ابزارهای گوناگون برگزار میشود، از روضههای خانگی گرفته تا مجموعهای از اقدامات و فرصتهایی که در ایجاد این تجمعات، فرصتها و هم افزایی نقش دارند. طرح خانه مادری در واقع از چهار دیواری خانهها تا مرزهای کشور و جامعه اسلامی کشیده میشود. وی درباره طرح خانه مادری گفت: خانه مادری برای محافل عزاداری ایام فاطمیه انتخاب شد تا هر کدام از حلقهها و گروههای بانوان که میتوانند در این زمینه با ایجاد محفلهای مختلف جریان فاطمی را تحکیم و استحکام ببخشند در این طرح مشارکت داشته باشند. رئیس اداره تبلیغات اسلامی شهرستان میناب با اشاره طرح خانه مادری گفت: با توجه به ظرفیت محله روضه خانگی (خانه مادری) به همت خانم های محله برپا شود تا محافل فاطمی رونق بیشتری بگیرد فاضلیپور همچنین گفت: به مناسبت ایام فاطمیه نمایشگاهی به همین نام با هدف ترویج سیره فاطمی و سبک زندگی فاطمی برپا شده است. این نمایشگاه با به تصویر کشیدن گوشه ای از غربت فاطمه زهرا (س) به منظور اشاعه و صیانت از فرهنگ اسلامی و مذهبی، تقویت انگیزه دینی و باورهای اسلامی نوجوانان و جوانان و الگو گرفتن از شخصیت والا و برجسته ایشان در زندگی فردی و اجتماعی نسل جوان برپا شده است. وی به ویژگیهای شخصیتی حضرت فاطمه (س) اشاره کرد و گفت: آن حضرت نه تنها به دلیل اینکه دختر نبی مکرم اسلام (ص) و یا مادر امام حسن و امام حسین (ع) از شخصیت برجسته ای برخوردار است بلکه به دلیل ابعاد شخصیتی خاص خود بینظیر است چنانکه بسیاری از نویسندگان و دانشمندان در تعریف و تفسیر شخصیت این بزرگوار تعبیر «فاطمه، فاطمه است» را بکار بردهاند.
اعزام 800 مبلغ و مبلغه به مساجد و هیئت ها و کانون های فرهنگی مساجد هرمزگان حجت الاسلام فولادی با اشاره به فاطمیه دوم و سالروز شهادت حضرت فاطمه (س) ضمن عرض تسلیت این ایام اظهار کرد: در باب شخصیت حضرت فاطمه (س) مطالب فراوانی است و هر چه ما بگوییم و قلم بزنیم باز هم قطره ای در برابر اقیانوس این شخصیت بزرگ نخواهد بود. وی با بیان اینکه حضرت زهرا (س) به تعبیر امام صادق (ع) «لیله القدر قرآن است» و هر کس حضرت صدیقه طاهره (س) را آن طور که سزاوار ایشان است بشناسد در حقیقت لیله القدر را درک کرده است، افزود: شخصیت حضرت فاطمه (س) به قدری بزرگ است که قرآن می فرماید «و ما ادراک ما لیله القدر»، این شخصیت عظیم و نورانی ویژگی های فراوانی دارد و الگوی خوبی برای همه جامعه بشری است. حجت الاسلام فولادی درباره روایتی از امام زمان (عج) در باب حضرت زهرا (س) اذعان داشت: حضرت می فرمایند «برای من دختر رسول خدا اسوه حسنه است»، این که امام ما زندگی و سیره حضرت زهرا (س) را الگوی نیکو و اسوه حسنه معرفی می کنند نشان می دهد تمام ابعاد زندگی حضرت فاطمه (س) می تواند الگو و جهت دهنده زندگی ما باشد. وی ادامه داد: حضرت فاطمه (س) شخصیتی بود که در تمام ابعاد زندگی رضای خداوند را در نظر داشت و در سخنی می فرمایند «هر کس عبادت و کارهای خود را خالصانه برای خدا انجام دهد، خداوند بهترین مصلحت ها و برکات خود را برای او تقدیر می کند». شخصیت نورانی حضرت زهرا (س)، شخصیتی به تمام معنا الگو در حیا، حفظ حجاب، انفاق، قناعت، زهد، علم، اخلاق و... است، این حضرت (س) شبیه ترین مردم به رسول خدا بود. حجت الاسلام فولادی به زندگی پرفراز و نشیب حضرت فاطمه (س) اشاره و افزود: حضرت زهرا (س) در شعب ابیطالب، سخت ترین دوران زندگی پیامبر (ص) با توجه به این که سن کمی داشت همواره یار و غمخوار و همراه پدر بود و به همین جهت رسولالله (ص) ایشان را ام ابیها خطاب کردند. وی بهره گیری از سیره ائمه معصومین (ع) نسبت به جوانان یادآور شد و اذعان داشت: وقتی جوانان ما زندگی و سیره امیرمؤمنان علی (ع) و حضرت فاطمه (س) را الگوی خود قرار دهند، با مشکلات کمتری در زندگی مواجه خواهند شد و به جای پرداختن به تجملات، اصل زندگی را مدنظر قرار می دهند و ما امروز شاهد شلوغی دادگاه های خانواده نخواهیم بود. معاون فرهنگی، آموزشی و پژوهشی اداره کل تبلیغات اسلامی هرمزگان در پایان به تشریح برنامههای اداره کل تبلیغات اسلامی هرمزگان در ایام فاطمیه اشاره و خاطر نشان ساخت: اعزام 700 مبلغ و 100 نفر مبلغه به مساجد و هیئت ها و کانون های فرهنگی مساجد استان هرمزگان؛ برگزاری مجالس عزاداری به همراه سخنران و مداحی در سطح مساجد و هیئتهای مذهبی و پاسخ به سئوالات و شبهات فکری و اعتقادی نسل جوان از سوی مبلغین اعزامی و همچنین تشییع شهدای گمنام با حضور هیئات مذهبی در روز شهادت حضرت زهرا سلامالله علیها، برگزاری روضههای خانگی، اجرای طرح خانه مادری، برگزاری گفتمانهای دینی در سطح مدارس و دانشگاهها، از اهم این برنامههای این ایام است.
انتهای پیام /