چهارشنبه 7 آذر 1403

ضرورت برنامه‌ریزی برای جبران عقب ماندگی‌های مسکن در کشور

خبرگزاری مهر مشاهده در مرجع
ضرورت برنامه‌ریزی برای جبران عقب ماندگی‌های مسکن در کشور

ماهشهر - مدیرعامل سازمان ملی زمین و مسکن گفت: میزان ثبت نام متقاضیان در طرح نهضت ملی مسکن و... بر وجود یک عقب‌ماندگی در بخش مسکن صحه گذاشته که برای این عقب‌ماندگی باید برنامه‌ریزی کنیم.

ماهشهر - مدیرعامل سازمان ملی زمین و مسکن گفت: میزان ثبت نام متقاضیان در طرح نهضت ملی مسکن و... بر وجود یک عقب‌ماندگی در بخش مسکن صحه گذاشته که برای این عقب‌ماندگی باید برنامه‌ریزی کنیم.

به گزارش خبرنگار مهر، ارسلان مالکی عصر امروز سه‌شنبه در مراسم کلنگ‌زنی اولین پروژه تأمین مسکن کارکنان یک مجموعه پتروشیمی در ماهشهر با اشاره به عقب ماندگی در ساخت مسکن در دولت‌های قبل، بیان کرد: هم مطالعات ما در وزارت راه و شهرسازی و هم میزان ثبت نام متقاضیان در طرح نهضت ملی مسکن بر وجود یک عقب‌ماندگی در بخش مسکن صحه گذاشته اما باید برای این عقب‌ماندگی باید برنامه‌ریزی کنیم.

معاون وزیر راه و شهرسازی افزود: اگر تأمین زمین با روند درست و استانداردی پیش می‌رفت اکنون با کمبود زمین برای طرح‌های مسکن مواجه نبودیم.

وی ادامه داد: هم‌افزایی دولت سیزدهم و مجلس انقلابی در قانون جهش مسکن متبلور شده که بر اساس این قانون مهیا کردن بستر ساخت چهار میلیون مسکن به دولت تکلیف شده است.

مالکی، طرح نهضت ملی مسکن را طرحی جامع، مترقی و کامل دانست و گفت: در این طرح به همه جامعه هدف فاقد مسکن هستند، توجه شده است و بر این اساس در طرح نهضت ملی مسکن برای افرادی که فاقد زمین هستند، واگذاری در قالب انفرادی و گروهی صورت می‌گیرد.

وی در تشریح سایر روش‌های تأمین مسکن در طرح نهضت ملی مسکن اضافه کرد: علاوه بر این، واگذاری در قالب قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت، بازسازی سکونتگاه‌های درون بافت فرسوده، ارائه تسهیلات به افرادی که مالک زمین هستند اما برای ساخت و ساز به کمک دولت نیاز دارند از جمله روش‌های پیش بینی شده در این قانون است.

معاون وزیر راه و شهرسازی ادامه داد: در طرح نهضت ملی مسکن روش‌های اجرا هم متعدد است که یکی از آنها تأمین مسکن برای کارکنان و کارگران صنایع است.

مالکی با بیان اینکه تاکنون برای 100 هزار واحد مسکونی در قالب تفاهم‌نامه با واحدهای صنعتی کشور زمین تأمین شده است، اظهار کرد: به ثمر رسیدن این طرح حاصل اراده دولت، وزارت راه و شهرسازی و پیگیری‌های مدیران واحدهای صنعتی کشور است.

مدیرعامل سازمان ملی زمین و مسکن گفت: در طراحی و تأمین زمین و مسکن کارگران صنایع همه استانداردهای زیست محیطی و شهرسازی، توجیه‌های اقتصادی و مسائل فرهنگی و اجتماعی دیده شده و اصلاً به این شکل نیست که سکونتگاه‌ها در کنار صنایع و در مناطق آلوده طراحی شوند بلکه طراحی‌ها فاخر و در شأن مردم و با استفاده از فناوری‌های نوین ساخت و رویکرد نوین خواهد بود.

وی اعلام کرد: جانمایی و طراحی پروژه صنعت‌شهر ماهشهر در زمینی از یک مجموعه 600 هکتاری انجام شده و طراحی و جانمایی آن بر مبنای زیست مومنانه و ایجاد محیطی همراه با آرامش و معنویت برای ساکنان خواهد بود.

مالکی تاکید کرد: این طرح در ابعاد کلان بررسی شده و دارای چند خصوصیت و فایده است به این صورت که اولاً خود مجموعه‌های صنعتی مدیریت پروژه‌ها را برعهده دارند و از این طریق به تسریع در اجرای طرح نهضت ملی مسکن کمک می‌کنند.