ضرورت همراهی دستگاه های اجرایی و قانون گذار برای ارتقای تولید
کرج - ایرنا - رییس سازمان جهاد کشاورزی گفت: همراهی دستگاه های اجرایی و قانون گذار برای ارتقای تولید به خصوص در بخش کشاورزی ضروری و انکارناپذیر است.
سید مجید موسوی روز دوشنبه در حاشیه بازدید رییس کل دادگستری استان البرز از مرکز پرورش ماهی البرزکاسپین که به منظور رفع موانع توسعه این مرکز انجام شد، در گفت وگو با خبرنگار ایرنا ضمن تبریک هفته و روز جهاد کشاورزی افزود: یکی از موضوعات جدی که دراین هفته دنبال می کنیم رفع موانع تولید و توسعه در این بخش است که به همین منظور بازدیدهایی را به همراه مسوولان امر از این واحدها داریم.
وی با بیان اینکه البرز کاسپین یکی از واحدهای قدیمی پرورش ماهی کشور است که در شهرستان کرج واقع شده، اظهار داشت: سیاستی که با تولید کننده پیگیری می کنیم، تولید و ایجاد زنجیره تولید از بچه ماهی تا عرضه محصول به مصرف کننده است.
وی گفت: این موارد انجام شد و سالن های مربوطه راه اندازی و تولید انجام شد و عرضه هم در این مرکز انجام می شود ولی چیزی که باقی مانده باید سالن هایی ایجاد شود که تولید ماهی مولد را نیز داشته باشیم.
موسوی افزود:برای ماهی مولد و تخم ماهی وابستگی به خارج از کشور داریم به طوریکه مولد از خارج وارد می شود که برای خودکفایی در این بخش نیز با بخش خصوصی همکاری می کنیم تا تولید مولد در این شهرستان انجام شود ضمن اینکه بتوانیم به سراسر کشور نیز صادرات داشته باشیم.
وی ادامه داد: قرار است در طرح توسعه این مرکز ضمن ایجاد بخش تولید ماهی مولد، مرکز آموزشی، نمایشگاهی و عرضه مستقیم محصول به مردم نیز راه اندازی شود.
رییس سازمان جهاد کشاورزی استان البرز اضافه کرد: طراحی کار انجام شده و یکسری مراحلی بایستی دستگاه های مختلف استان از جمله شهرداری و امور آب همکاری کنند و بر اساس بازدید امروز رییس کل دادگستری استان قرار شد مسایل و مشکلات این واحدها در کمیته حمایت غذایی و کمیته رفع موانع تولید مطرح شود تا مسایل و مشکلاتشان برطرف شود.
وی یادآور شد: نکته کلیدی و شاکله اصلی این است که مردم استان بدانند که بحث تولید با بحث تغییر کاربری غیرمجاز دو مقوله کاملا متفاوت است به طوریکه رییس کل دادگستری اعلام کرد از بحث تولید و اشتغال به شدت حمایت می کنیم ولی با تغییر کاربری غیرمجاز هم به شدت برخورد می شود و این سیاست به صورت جدی در استان پیگیری می شود
کلینیک عارضه یابی برای ساماندهی واحدهای تولیدی
موسوی در ادامه با اشاره به شیوع بیماری کرونا و آسیب به بخش کشاورزی همچون دیگر بخش ها، گفت: برای ساماندهی واحدهای تولیدی از طریق ایجاد کلینیک عارضه یابی با هدف بهره برداری بهینه از ظرفیت ها و ارتقای توان تولید برنامه هایی داریم.
وی، پیگیری لازم برای تکمیل طرح های سرمایه گذاری نیمه تمام با اولویت طرح های با پیشرفت فیزیکی بالا، شناسایی ظرفیت بنگاه های اقتصادی دارای توان صادراتی برای توسعه صادرات غیر نفتی و اتخاذ تدابیر لازم به منظور تکمیل زنجیره تولید و جلوگیری از صادرات محصولات خام، با هدف افزایش ارزش افزوده و تلاش در جهت بازسازی و نوسازی و توسعه واحدهای صنعتی را از دیگر اموری دانست که این سازمان در دستور کار خود قرار داده است.
موسوی ادامه داد: مدیریت منابع دولتی، غیر دولتی و تسهیلات بانکی، در راستای جهش تولید و ایجاد فرصت های شغلی در بخش های مختلف اقتصادی، اتخاذ تدابیر لازم به منظور فراهم نمودن زمینه های جذب سرمایه گذاری داخلی و خارجی، از جمله ارتقای کار آموزی مراکز خدمات سرمایه گذاری و فراهم نمودن زمینه های توسعه کسب و کارهای دانش بنیان و استارت آپ ها از دیگر برنامه های پیش بینی شده در سال جهش تولید در بخش کشاورزی است.
استان البرز دارای 68 هزار هکتار اراضی زراعی و باغی و حدود 30 هزار بهره بردار است.
*س_برچسبها_س*