طرح شهید سلیمانی گامی مؤثر در کنترل و کاهش شیوع کرونا / یاران «حاج قاسم» افسار کرونا را کشیدند
طرح شهید حاج قاسم سلیمانی، گام بلند یاران «حاج قاسم» و صحنه وفاق و همدلی ایران اسلامی، برای عبور از موج کرونا است و تا تحقق اهداف سلامت همچنان ادامه دارد.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از سفیرافلاک، اسفند 98 که ویروس ناشناخته کرونا وارد کشور شد، تصاویری از عدم توانایی کشورها در مهار بیماری مخابره میشد بهطوریکه موجی از اضطرابها و نگرانیها در بین مردم منباب چگونگی مقابله با این بیماری به وجود آمده بود، اما کمتر از یک ماه با هماهنگی و اقدامات جهادی در فروردین سال 99 طرح بسیج ملی مقابله با کرونا به جهت مراقبت از تکتک خانوارهای ایرانی آغاز شد.
طرح بسیج ملی آنچنان نتیجهبخش بود که در اواخر اردیبهشت 99 بسیاری از بخشهای بستری بیماران کرونایی سراسر کشور خالی شد؛ طرحی که دیگر کشورهای جهان خواهان دریافت جزئیات آن برای مقابله با این بیماری شدند.
شاید در بحبوحه این بیماری آنچه در بسیاری از کشورها ازجمله ایتالیا، انگلیس، فرانسه و آمریکا بهعنوان مدعیان مدیریت و قدرت نمایان بود وضعیت اسفناک بیماران در پیادهروها و خیابانها و هجوم مردم به فروشگاههای مواد غذایی و تخلیه شدن آنها بود.
بسیج ملی برای مقابله با کرونا
موردی که حتی یک ساعت هم در شهرها و کشور عزیزمان ایران شاهد آن نبودیم. چراکه طرح بسیج ملی مقابله با کرونا در گامهای ابتدایی تا امروز که گام پنجم آن در حال اجرا است برای کلیه موارد از پیشگیری، درمان نظارت و تحویل بستههای حمایتی به خانوارهای متضرر از کرونا از برنامهریزیهای مدون برخوردار بود.
علی زینی وند مسئول طرح شهید سلیمانی دانشگاه علوم پزشکی لرستان در گفتوگو با خبرنگار سفیرافلاک، اظهار داشت: گام چهارم و پنجم بسیج ملی مقابله با کرونا بانام طرح شهید سلیمانی با محوریت معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی لرستان و با مشارکت بیش از 3 هزار نفر از نیروهای داوطلب بسیج، هلالاحمر و سفیران سلامت در سطح بیش از 1000 واحد بهداشتی استان اعم از مراکز خدمات جامع سلامت، پایگاه سلامت و خانه بهداشت به شیوه محله و خانواده محور اجرا شد و هماکنون ادامه دارد.
وی افزود: در این طرح هزار و 40 تیم رهگیری برای پیگیری و شناسایی زودهنگام مبتلایان، 146 تیم مراقبت در منزل بهمنظور مراقبت و درمان مبتلایان به کرونا در منزل و تقویت روند درمان سرپایی و 232 تیم نظارتی جهت نظارت بر اجرای پروتکلهای بهداشتی در اصناف، ادارات، کارگاهها و کارخانجات تشکیل شد.
توزیع بستههای معیشتی بین نیازمندان
مسئول طرح شهید سلیمانی دانشگاه علوم پزشکی لرستان عنوان کرد: همچنین با کمک تیمهای حمایتی بسیج بیش از 50 هزار سبد معیشتی، بهداشتی بین گروههای آسیبپذیر و خانوادههای دارای بیمار مبتلابه کرونا توزیع شد.
وی با اشاره به محقق شدن اهداف چشمگیر و مهم اجرای فاز اول این طرح در استان لرستان، تصریح کرد: کاهش 68 درصدی مبتلایان، کاهش 78 درصدی موارد بستری و کاهش 93 درصدی مرگومیر و افزایش سه برابری نمونهگیری از افراد مشکوک، از دستاوردهای مهم این طرح به شمار میرود.
زینیوند خاطرنشان کرد: بیماریابی زودهنگام موجب کاهش 48 درصدی کشندگی در اسفندماه و میانگین مرگو میر از ابتدای شیوع بیماری تاکنون را به 1.59 درصد کاهش داد و این آمار در حالی است که درصد کشندگی در جهان 1.2 و در ایران 2.6 درصد میباشد.
مسئول طرح شهید سلیمانی دانشگاه علوم پزشکی لرستان با اشاره به شیوع ویروس کرونای جهشیافته انگلیسی در ایام تعطیلات عید نوروز و تشدید موارد بستری و مرگومیر، بیان کرد: در گام پنجم طرح عظیم شهید سلیمانی علاوه بر فعالیت تیمهای حمایتی، نظارتی، مراقبتی، واکسیناسیون نیز بهعنوان مرحلهای مهم در حال اجرا است و تاکنون بیش از 51 هزار و 236 دز واکسن تزریقشده است و روزانه بالغبر 75 دز واکسن تزریق میشود و امید که با تلاش پرسنل بهداشت و مشارکت ارگانهای مربوطه و همراهی مردم در هفتههای اخیر شاهد کاهش چشمگیر ابتلا، بستری و مرگ میر در استان باشیم.
انتهای پیام /