سه‌شنبه 24 تیر 1404

طلای سبزهرمزگان درسفره ایرانیان

وب‌گاه دنیای اقتصاد مشاهده در مرجع
طلای سبزهرمزگان درسفره ایرانیان

در سرزمین گرم و شرجی که آفتابِ داغ تابستان، چهره زمین را گداخته و سوزان می‌کند، درختانی ایستاده‌اند که نه‌تنها تسلیم گرما وبادهای سوزان نمی‌شوند، بلکه زندگی را قطره‌قطره از دل خاک بیرون می‌کشند.

دنیای اقتصاد - بندرعباس - لیمو ترش، طلای سبز جنوب، تنها یک محصول کشاورزی نیست؛ نشانه‌ای است از امید در دل تابستان، ثمره‌ای از پایداری در برابر اقلیم سخت، در روزگاری که کشاورزی بیش از هر زمان دیگری با چالش‌های تغییر اقلیم و بحران منابع آبی روبه‌روست.

حال که فصل برداشت لیمو ترش در استان هرمزگان آغاز شده، قصه‌ای از کار و تلاش نیز در دل این باغ‌ها جریان دارد. داستان تلاش مردان و زنان آفتاب سوخته‌ای که از طلوع آفتاب تا غروب، در روستاهای میناب، رودان و بندرعباس، طلای سبز را دست چین می کنند، تا مهمان سفره‌های ایرانیان شود.

پیش بینی شده امسال بیش از300 هزارتن لیمو از باغ های هرمزگان برداشت شود. محمدرضا شیخ زاده، مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان هرمزگان با تایید این خبرگفت: این میزان لیموترش از سطح 15 هزار هکتار از باغ های استان برداشت می شود.

وی با اشاره به شهرستان‌های پیشرو در تولید لیمو اظهارداشت: شهرستان‌های رودان، میناب و بندرعباس بیشترین سطح زیر کشت لیمو ترش محلی، لیسبون و پرشین لایم را به خود اختصاص داده‌اند. وی افزود: برداشت لیموترش در استان از خرداد ماه آغاز شده و تا شهریور ماه ادامه خواهد داشت.

مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی هرمزگان به اقدامات در دست اجرا برای بهبود کیفیت و عملکرد محصول نیز اشاره کرد و اظهار داشت: هم اکنون، بیش از 70 هکتار طرح نت هاوس (سایبان) در سطح استان در دست اجرا است که با هدف جلوگیری از تنش گرمایی، بالا بردن کیفیت میوه و افزایش عملکرد محصول پیگیری می‌شود. لیمو ترش تولیدی استان علاوه بر تأمین نیاز بازار داخلی، به استان‌هایی نظیر تهران، کرمان و فارس نیز ارسال می‌شود