ظرفیت تست تشخیص کرونا در کردستان به 50هزار عدد افزایش مییابد
سنندج - ایرنا - رییس مرکز مدیریت بیماریهای وزارت بهداشت و درمان گفت: تعداد کیتهای تست کرونا در طرح سردار سلیمانی در کردستان از 10 به 50 هزار کیت افزایش پیدا میکند.
به گزارش ایرنا، محمدمهدی گویا عصر چهارشنبه در نشست هماهنگی طرح شهید سردار سلیمانی با تاکید بر جلب اعتماد کردم و آگاهسازی آنها اظهار داشت: هر جا مردم اعتماد کرده و به توصیهها عمل کردند کمتر آسیب دیدند. گویا اضافه کرد: در شرایطی که ویروس کرونا تغییراتی کرده و تواناتر شده و زندگی در محیطهای بسته افزایش یافته باید دقت بیشتری شود. وی اظهار داشت: میزان تشخیص سرپایی کرونا باید چندین برابر تشخیص موارد بیماری بیمارستانی باشد که این رقم در کردستان چهار برابر و مناسب است. وی طرح شهید سردار سلیمانی را دقیق و هدفگذاری شده اعلام کرد و افزود: طرح برنامه خاصی را دنبال میکند و چهار لایه برنامه ریزی دارد تا در آخر به این هدف برسیم و مردم کمتر جان خود را از دست دهند. گویا با تاکید بر اینکه اجازه ندهیم مردم دچار بیماری شوند که کار آنها به بیمارستان برسد گفت: همه گیریها محدوده زمانی خاصی داشته است اما کرونا تبدیل به همهگیری مضمن شده است که مضمن شدن آن نیروها را فرسوده، انسانها را کم طاقت و از هم دور میکند و نمیگذارد به مقصد برسند. معاون امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان هم گفت: طرح شهید سردار سلیمانی در این استان از 10 روز پیش آغاز شد که در هر شهرستان یک محله 10 هزار نفری را پوشش دادیم. ابراهیم قادری افزود: انجام یک هزار و 500 تست کرونا در روز را برنامهریزی کردهایم و پوشش کل استان مد نظر است. مسوول بسیج جامعه پزشکی کردستان هم گفت: 20 تیم در این طرح فعال است که در این تیمها 20 پزشک، 43 پرستار و 260 بهورز از مجموعه علوم پزشکی و سپاه و 170 داوطلب بسیج فعالیت میکنند. محسن رمضانزاده افزود: افزایش تیمها نیاز به تامین نیرو از خارج از مجموعه دارد که نیاز به دستمزد و منبع مالی دارد.
در راستای اجرای منویات رهبر معظم انقلاب، دستورات فرماندهیکل سپاه و پیرو تفاهمنامه سازمان بسیج مستضعفین و وزارت بهداشت، مقرر شد بهمنظور قطع زنجیره انتقال ویروس منحوس کرونا در کشور، طرح مشترکی بهنام شهید بزرگوار، حاج قاسم سلیمانی در سه فاز و سطح مداخله برگزار میشود.
در فاز اول یا مراقبت، نیروی انسانی شامل مراقبین سلامت، پرستاران و پزشکان است؛ هر تیم متشکل از پزشک عمومی، پرستار و مراقب سلامت است که مراقبان به درب منازل مراجعه و پکیج بهداشتی و بروشور اطلاعرسانی پیشگیری از کرونا به خانوارها ارائه میکنند؛ اگر در خانوادهای فردی مبتلا به کرونا بود یا مشکلی وجود داشت اسامی این خانوادهها را یادداشت میکنند و برای اعزام پزشک یا پرستار اقدام میشود.
80 درصد این طرح بهصورت تلفنی یا دوراپزشکی و 20 درصد، مراجعه فنی و تخصصی است، پزشکان و پرستاران در پایگاههای سلامت حضور دارند اما بعد از نیازسنجی که توسط مراقبین سلامت انجام میشود، این پزشکان و پرستاران به محلهای مورد نیاز اعزام میشوند.
فاز دوم یا مرحله حمایتی؛ در این سطح بهمنظور جلوگیری از تردد بیماران کرونایی، برای تامین معیشت، ارسال بستههای حمایتی و پکیجهای بهداشتی صورت میگیرد و همچنین پایگاههای نواحی مقاومت بسیج بهصورت محلهمحور اگر خانوادهای نیاز به خرید دارد و افراد خانواده، سن بالایی دارند و نباید برای خرید از خانه خارج شوند، پایگاههای بسیج این خرید را برای آنها انجام دهند.
در فاز سوم یا همان مرحله نظارت نیز تیمهای بسیجی در نواحی مقاومت بسیج رصد میکنند که آیا اقداماتی که باید در حوزه پیشگیری از بیماری کرونا انجام شود، بهخوبی صورت میپذیرد یا خیر؛ در همین راستا چکلیستهایی آماده شده و از خانوادهها سووال پرسیده میشود که آیا اطلاعرسانی، مراقبت و حمایت انجام شده است یا خیر؛ پس از نظارت، میزان موفقیت عملیات سنجیده میشود و بر اساس آن، برای بازبینی عملیات دستورات لازم داده میشود.
*س_برچسبها_س*