دوشنبه 1 بهمن 1403

عادت خوب آمریکایی‌ها برای ایران

وب‌گاه مشرق نیوز مشاهده در مرجع
عادت خوب آمریکایی‌ها برای ایران

آمریکا از هشت دوره‌ای که بازی‌ها با فرمت جدید و به صورت گروهی در مرحله اول برگزار شده، هفت بار سومین بازی‌اش در این مرحله را باخته و فقط سال 2010 توانسته الجزایر را شکست دهد.

به گزارش مشرق، رسیدیم به بازی ایران و آمریکا؛ به مسابقه‌ای که حتی در حالت عادی هم برای هر دو تیم حیثیتی بود اما حالا حساسیت حذف و صعود به اهمیت آن افزوده است. ایران یک بار در همان بازی معروف سال 1998 با نتیجه دو بر یک موفق به شکست ایالات متحده شد. این باخت چنان بر حریف آمریکایی گران آمد که یک سال و نیم بعد تیم ایران را برای حضور در یک تورنمنت چهارجانبه به کشور خود دعوت کرد. تیم ملی در آن بازی‌ها با نتایج مشابه دو بر یک در برابر مکزیک شکست خورد و اکوادور را برد اما مقابل میزبان به تساوی یک بر یک دست یافت. در آن مسابقه هم گل ایران را مهدی مهدوی‌کیا به ثمر رساند تا ستاره هر دو مسابقه با ایالات متحده خود او بوده باشد. از آن پس دو تیم رویارویی دیگری نداشتند و حتی به نزدیکی‌های یک تقابل مثلا دوستانه نیز نرسیدند اما حالا در جام جهانی 2022 شاهد هماوردی آنها هستیم؛ آن هم در مسابقه‌ای که به احتمال فراوان یک جشن عروسی و یک مراسم ترحیم همزمان خواهد داشت؛ یکی از این دو تیم به مرحله بعد می‌رسد و دیگری حذف می‌شود. برد آمریکا آنها را روانه یک‌هشتم نهایی خواهد کرد اما ایران با یک مساوی هم به احتمال زیاد در زمره صعودکنندگان خواهد بود.

دفاع می‌کنی یا حمله؟

مبهم‌ترین نکته در مورد تیم ملی ایران در آستانه بازی مرگ و زندگی در برابر آمریکا مربوط می‌شود به سیاستی که کارلوس کی‌روش برمی‌گزیند. فارغ از سیستم پایه و نفرات، به طور کلی پرسش اینجاست که آیا تیم ملی مقابل آمریکا دفاع خواهد کرد یا سراغ حمله می‌رود؟ به شکل مشخص‌تر باید ببینیم کی‌روش یوزها را برای پیروزی به زمین می‌فرستد یا مساوی. اگرچه کسب تک‌امتیاز می‌تواند تیم ملی را به مرحله بعدی بفرستد اما ممکن است فرستادن تیم برای گرفتن چنین نتیجه‌ای منجر به شکست شود؛ اتفاقی بسیار دردناک که مشابه آن در فوتبال زیاد رخ می‌دهد. از همین رو است که خیلی‌ها به مربی پرتغالی توصیه می‌کنند در بازی با آمریکا تیمش را با آرایش هجومی برای کسب پیروزی به زمین بفرستد. کی‌روش در بیشتر مسابقاتی که سرمربی تیم ملی بوده، سیاست تدافعی و محافظه‌کارانه را در تیمش اعمال کرده است. مسابقه با ولز از معدود بازی‌هایی بود که تیم ملی برای حمله به زمین رفت و از هر نظر هم موفق بود. حالا همین مسئله باعث شده خیلی از هواداران و کارشناسان به دنبال تکرار چنین نمایش بی‌پروایی در برابر آمریکا و کوشش تیم ملی برای کسب هر سه امتیاز باشند؛ هرچند اگر کی‌روش همین سیاست را به کار بگیرد و نتیجه لازم به دست نیاید، به‌شدت مورد انتقاد قرار خواهد گرفت. خلاصه اینکه مربی پرتغالی اوج هنرش را باید در این مسابقه نشان بدهد و تجربه سالیان طولانی را برای صعود ایران به کار ببندد.

این آخرین باره...

همپای تیم ایران و هوادارانش، کی‌روش هم به‌شدت علاقه‌مند است تیم ملی را به مرحله حذفی جام جهانی برساند. به احتمال قریب به یقین این آخرین جام جهانی کی‌روش خواهد بود و موفقیت او با تیم ایران، می‌تواند یک نقطه عطف در کارنامه هر دو طرف باشد. دقیقا به همین دلیل است که او در بازی با ولز تا این اندازه هیجان‌زده به نظر می‌رسید. به علاوه فراموش نکنید مطابق قرارداد کی‌روش در صورت صعود تیم ملی به مرحله بعد 12درصد از پاداش فیفا به ایران نصیب مربی پرتغالی خواهد شد که رقم چشمگیری است.

فرانسه قهرمان می‌شود؟

یک کاربر خارجی توییت کرده که هر بار ایران در جام جهانی برنده می‌شود، تیم ملی فرانسه به قهرمانی می‌رسد. سال 1998 ایران بر آمریکا پیروز شد و فرانسه در فینال برزیل را برد و سال 2018 هم ایران بر مراکش پیروز شد و فرانسه در فینال کرواسی را شکست داد. البته یک فرمول دیگر هم هست. اینکه هر بار فرانسه با دانمارک همگروه می‌شود، به قهرمانی جام می‌رسد اما هر دفعه این همگروهی به عنوان مدافع عنوان قهرمانی صورت می‌گیرد، فرانسه حذف می‌شود.

بیشتر بخوانید:

با اسلحه مخفی آمریکا در جام جهانی آشنا شوید + عکس

اکران بازی ایران و آمریکا در سینماها

با موافقت رئیس سازمان سینمایی همزمان با برگزاری مسابقات جام جهانی فوتبال در قطر، سینماها پذیرای مشتاقان فوتبال و بازی ایران و آمریکا خواهند بود. حبیب ایل‌بیگی، معاون ارزشیابی و نظارت، با اعلام این خبر گفت: به پیشنهاد انجمن سینماداران و تقاضای بخش‌هایی از جامعه، با تمهیدات صورت‌گرفته برای استفاده حداکثری علاقه‌مندان فوتبال هماهنگ شد امشب ظرفیت سینماهای کشور به پخش مسابقه فوتبال جام جهانی قطر و بازی ایران و آمریکا اختصاص یابد.

عادت خوب آمریکایی‌ها؛ بازی سوم را می‌بازند

کی‌روش به موقع یک دشمن قوی برای تهییج بازیکنانش پیدا کرد. یورگن کلینزمن که برای بی‌بی‌سی تفسیر می‌کرد، اعتراض و دوره‌کردن داور را فرهنگ فوتبال ایران دانست و سرمربی تیم ملی ایران واکنش تندی به سرمربی سابق آمریکا نشان داد. با شناختی که از سرمربی پرتغالی داریم، مطمئنیم همان بلایی را که سر سرمربی کره جنوبی آورد و عکس او را در رختکن و هتل روی دیوارها چسبانده بود تا بازیکنان دشمن تیم ملی را ببینند، از فرصتی که کلینزمن در اختیارش گذاشته هم به بهترین شکل استفاده کرده. حالا بچه‌ها انگیزه مضاعفی دارند؛ اینکه پاسخ کوبنده‌ای به ستاره سابق فوتبال آلمان بدهند.

معمای دروازه‌بان

علیرضا بیرانوند برای آن که ثابت کند مشکلی برای بازی ندارد، بدون نقاب تمرین کرد. او اصرار دارد در این بازی در ترکیب قرار بگیرد. حسین حسینی در نخستین بازی که به جای بیرو وارد زمین شد، از هفت ضربه به چارچوب دروازه‌اش شش ضربه را خورد و جدا از این، ضربه سر هری کین هم به دیرک دروازه برخورد کرد. دروازه‌بان استقلال اما در بازی دوم جبران کرد و هر سه ضربه داخل چارچوب را که می‌توانست سه گل مسلم باشد، مهار کرد. عملکرد او و خط دفاعی باعث شد برای سومین بار در تاریخ جام جهانی ایران کلین‌شیت کند (بازی با مراکش، نیجریه و ولز).

رکورد کاپیتان

احسان حاج‌صفی در چهار بازی اخیر تیم ملی در جام جهانی کاپیتان بوده. اگر در بازی امشب هم در ترکیب باشد، به رکورد چهار کاپیتانی می‌رسد و از علی پروین و جواد نکونام جلو می‌زند.

بیشترین دقیقه

احسان حاج‌صفی یک رکورد دیگر هم می‌تواند بزند. تا پیش از آغاز این دوره 456 دقیقه فرصت بازی در این رقابت‌ها را سال‌های 2014 و 2018 به دست آورده بود و در همان بازی اول از رکورد 540 دقیقه بازی مهدوی‌کیا و آندو تیموریان عبور کرد. او حالا می‌تواند رکوردش را بهبود ببخشد.

آمار عالی طارمی

مهدی طارمی بیشترین ایجاد موقعیت در یک بازی جام جهانی در دو دوره اخیر را در یک بازی به نام خودش ثبت کرده؛ مهدی طارمی مقابل ولز (هشت خلق موقعیت)، مسوت اوزیل از آلمان مقابل کره جنوبی و نیمار از برزیل مقابل بلژیک (هفت خلق موقعیت).

طارمی در مجموع بازی‌های این دوره تا پیش از مسابقات دیروز با 9 بار خلق موقعیت در کنار آنتوان گریزمان و تئو ارناندس از فرانسه در رده اول جای دارد. او هشت موقعیت را در بازی با ولز ساخت. اریکسن (هفت)، دمبله و ام‌باپه (شش)، اسماعیل سار و جمال موسیالا (پنج) در رده‌های بعدی جای داشتند.

وقت اضافه

قانون جدید فیفا که وقت‌های اضافی زیادی برای بازی‌ها در نظر می‌گیرد، به سود ما تمام شده. گل‌های ایران در ادوار مختلف جام جهانی، به تفکیک دقایق: نیمه اول (45-1): سه گل، نیمه دوم (90-46): پنج گل، وقت‌های اضافه (+90): پنج گل.

عدد نحس آمریکا

آمریکا از هشت دوره‌ای که بازی‌ها با فرمت جدید و به صورت گروهی در مرحله اول برگزار شده، هفت بار سومین بازی‌اش در این مرحله را باخته و فقط سال 2010 توانسته الجزایر را شکست دهد. اگر ترک عادت نکرده باشند یا می‌بازند یا با احتمال کمتر می‌برند. مساوی منتفی است.

روند بدون پیروزی

آمریکا در 14 بازی آخرش در جام جهانی فقط دو پیروزی داشته، شش تساوی و شش شکست.

احتمالات صعود

ایران با یک تساوی هم شاید موفق به صعود نشود. ولز اگر انگلیس را ببرد، دو تیم بریتانیایی چهار امتیازی می‌شوند. تفاضل گل انگلیس از دو تیم دیگر بهتر است اما تفاضل گل ولز با ما برابر می‌شود که در این حالت تیم ما به دلیل گل زده بیشتر صعود خواهد کرد. مگر آنکه ولز با انگلیس 4-4 مساوی کند و به دلیل گل زده بیشتر بالا برود.

پیروزی ایران تحت هر شرایطی منجر به صعود این تیم می‌شود.

پیروزی آمریکا تحت هر شرایطی ایران را حذف می‌کند. با این پیروزی احتمال صدرنشینی این تیم هم هست اگر ولز بتواند انگلیس را ببرد یا اختلاف گل آمریکا و ایران در این مسابقه زیاد باشد.

داور

متئو لاهوس، داور سرشناس و جنجالی اسپانیایی، قضاوت این دیدار را بر عهده دارد. او بازی قطر - سنگال را در این دوره سوت زده و یک پنالتی برای میزبان نگرفته. کارت زیاد می‌دهد و دوست دارد با تصمیم‌هایش خودش را نشان دهد و ستاره مسابقه باشد.»

منبع: روزنامه همشهری

منبع: ایسنا
عادت خوب آمریکایی‌ها برای ایران 2