عجایب باور نکردنی درباره تصمیمگیری مغز
آیا ما خودمان بر عملکردمان کنترل داریم یا ضمیر خودآگاه مسئول تصمیمات انسان است؟ تیمی از پژوهشگران بوستون نظریه جدیدی از آگاهی ایجاد کرده اند که سعی می کند توضیح دهد روند تصمیم گیری چگونه شکل می گیرد؟
آیا ما خودمان بر عملکردمان کنترل داریم یا ضمیر خودآگاه مسئول تصمیمات انسان است؟ تیمی از پژوهشگران بوستون نظریه جدیدی از آگاهی ایجاد کرده اند که سعی می کند توضیح دهد روند تصمیم گیری چگونه شکل می گیرد؟
به گزارش عرشه آنلاین، برخی نظریه ها اعلام می کند ضمیر ناخودآگاه یک فرد است که تمام کارها را انجام داده و بخش خودآگاه مغز به سادگی به آن واکنش نشان می دهد.
اندرو بودسون، محقق دانشکده پزشکی چوبانیان و استاد رشته عصب شناسی دانشگاه بوستون در این رابطه توضیح می دهد: آگاهی و خودآگاه فرد، ترسیم کننده موقعیت وی از خود و دنیای اطرافش است. این آگاهی برای همه منحصر به فرد است.
با این حال، بودسون این سوال را مطرح می کند که آیا مردم به طور فعال جهان را درک می کنند یا فقط آنچه را که ضمیر ناخودآگاه به آنها می گوید به خاطر می آورند. به طور خلاصه، نظریه ما این است که هوشیاری به عنوان یک سیستم حافظه توسعه یافته است که توسط بخش ناخودآگاه مغز برای کمک به ما در تصور انعطاف پذیر و خلاقانه آینده و برنامه ریزی مطابق با آن استفاده می شود.
آنچه در مورد این نظریه کاملاً جدید است این است که نشان می دهد ما جهان را درک نمی کنیم، تصمیم نگرفته یا اعمالی را مستقیما انجام نمی دهیم. درعوض، همه این کارها را ناخودآگاه انجام می دهیم و سپس حدود نیم ثانیه بعد، آگاهانه انجام آن ها را به یاد می آوریم.
این پژوهشگران پس از کشف تعدادی پدیده که نظریه های تثبیت شده در مورد آگاهی قادر به توضیح آن نبودند، این نظریه جدید را ارائه کردند.
ما می دانستیم که فرآیندهای آگاهانه برای درگیر شدن فعالانه در موسیقی، ورزش و سایر فعالیتهایی که نیاز به رفلکسهای کسری از ثانیه است، بسیار کند هستند. اما اگر آگاهی در چنین فرآیندهایی دخیل نباشد، توضیح بهتری درباره آنچه که هوشیاری انجام میدهد مورد نیاز است.
نویسندگان این مطالعه می گویند: نظریه آن ها نشان می دهد که همه تصمیم های ما ناخودآگاه گرفته می شوند اما مغز ما را فریب میدهد تا فکر کنیم آگاهانه تصمیم به انجام کاری گرفته ایم. وقتی کسی با خود می گوید که فقط یک قاشق بستنی می خورد و سپس کل ظرف را تمام می کند، به این دلیل است که ذهن خودآگاه وی تصمیماتش را کنترل نمی کند.
بر این اساس مشخص شد حتی افکار ما عموماً تحت کنترل آگاهانه ما نیستند. این عدم کنترل دلیلی است که ما ممکن است در متوقف کردن جریان افکاری که در سرمان می گذرد در حالی که سعی می کنیم بخوابیم مشکل داشته باشیم.
محققان بر این باورند که چندین اختلال عصبی، روانپزشکی و رشدی ممکن است در واقع مشکلات هوشیاری را آشکار کنند. اینها عبارتند از آلزایمر، هذیان، میگرن، اسکیزوفرنی و انواع خاصی از اوتیسم./ بهداشت نیوز
هم اکنون دیگران می خوانند-
واتساپ را حذف کنید!
-
تاکتیک هجومی «سردار» در بازار دلار
-
اطلاعیه بهشت زهرا درباره جواز دفن «نیکا شاکرمی»
-
روایت جدید صداوسیما از مرگ «نیکا شاکرمی» + ویدئو
-
جزییات یک تنبیه در مدرسه | دانشآموز تنبیهشده: نمیخواهم مانند «مهسا امینی» شوم
-
پخش تصویر زن برهنه در صداوسیما! / تصویر و فیلم