پنج‌شنبه 25 بهمن 1403

اقتصادی وب‌گاه عصر ایران

اقتصادی وب‌گاه عصر ایران

مجلس به دنبال این است تا علاوه بر قانون اخذ مالیات از خانه های خالی، از افرادی که املاک متعدد نیز دارند مالیات بر سرماهی اخذ کند.

با دستور اخیر مقام معظم رهبری مبنی بر ممنوعیت واردات لوازم خانگی خارجی به ویژه کره‌ای و اظهارات تولیدکنندگان مبنی بر سوء استفاده از واردات لوازم خانگی به روش مرزنشینی، قوانین جدید وضع شده است.

طبق آخرین مصوبه شورای عالی کانون بانک‌های خصوصی هزینه سرویس پیامکی بانک‌های خصوصی برای هر حساب بانکی متعلق به اشخاص حقیقی و حقوقی به ترتیب به 20 و 100 هزار تومان افزایش پیدا کرد که بانک‌ها ملزم به دریافت این مبلغ هستند

مهلت زمانی مندرج در مصوبه جلسه 64 ستاد ملی کرونا مورخ 21 /1 /1400 در زمینه قانون تسهیل تسویه بدهی بدهکاران شبکه بانکی کشور، برای مشمولان برای آخرین بار از اول مهر ماه به مدت شش‌ماه تمدید می‌شود.

آن‌طور که مدیرکل امور دارو سازمان غذا و دارو اعلام کرده، هنوز سهمیه ارز 4200 تومانی شش‌ماه دوم سال برای واردات دارو و مواد اولیه اختصاص داده نشده و این موضوع به کمبود دارو منجر شده است.

این طرح های عرضه خودرو شامل فروش فوق العاده، پیش فروش و مشارکت در تولید خواهد بود.

امروز قطعه سازان با وضعیتی مواجه هستند که مواد اولیه را با نرخ لحظه ای خرید می کنند و متاسفانه این موضوع در خصوص مواد اولیه تولید داخل شدت بیشتری دارد.

پدیده فرونشست در نواحی مرکزی ایران ما را تهدید می‌کند و شهرهای بزرگ مثل اصفهان، تهران و دیگر شهرهایی که روی آبخوان‌های مهم کشور واقع شده‌اند در معرض این خطر هستند.

بنا به رایزنی‌های انجام گرفته توسط مسئولین مرتبط امکان صادرات یک هزار تن پشم گوسفندی شسته شده به ایران توسط مغولستان بر اساس مکانیزم تهاتری وجود دارد.

با توجه به برنامه‌ریزی‌هایی که از قبل انجام شده، برنامه فروش این هفته در روز شنبه با فروش فوق‌العاده محصولات انجام و فروش هفتگی روزهای دوشنبه از هفته آینده به اجرا گذاشته خواهد شد.

درصورتی که بازهم در حوزه پرداخت چنین مواردی را شاهد باشیم از قبل اطلاع رسانی خواهیم کرد و انشالله بانک‌ها هم در این امر مشارکت خواهند داشت.

با ادامه روند کنونی و همچنین با توجه به زمانبر بودن فرآیند اکتشاف تا بهره‌برداری از معدن این امر مناسب به نظر نمی‌رسد و این زنگ خطری است برای آینده تامین منابع معدنی موردنیاز صنایع کشور که هرچه زودتر بایستی چاره‌اندیشی شود.

در این ایام تردد از محورهای جایگزین فیروزکوه و جاده چالوس انجام می گیرد.

این موضوع را نیز اضافه کنیم که بخش عمده ارز حاصل از بازگشت صادرات در چهارچوب تنظیم‌گری پیمان‌سپاری های ارزی به واردات کالاهای اساسی و واردات متقابل اختصاص می‌یابد و نیازی از تقاضای سوداگرانه را رفع نمی‌کند.

واریز این مرحله از یارانه نقدی، مانند سنوات گذشته به ازای هر نفر 45 هزار و 500 تومان است.

دقت در نبود سموم فقط نباید محدود به محصولات صادراتی باشد این دقت با کیفیت محصولاتی که در داخل کشور نیز استفاده شده لحاظ شود چراکه ایرانیان نیز مستحق خوردن نیترات و دیگر سموم باقی مانده در محصولات کشاورزی نیستند.