عصر مدرن مفهوم سرگرمی و ذائقه مردم را تغییر داد / کرونا زنگ خطر تاثیرات فرهنگی شبکه نمایش خانگی را به صدا در آورد
محسن شاکری نژاد گفت: باز هم فناوری ای در جامعه همگانی نهادینه شد که زیرساخت آن در کشور فراهم نبود و باعث شد خیلی از ارزش ها در کشور به ضد ارزش تبدیل شود و این برای بخش فرهنگ جامعه بسیار خطرناک است.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ رییس دانشکده ارتباطات و رسانه صدا و سیما در گفتگو با خبرنگار "تیتریک" گفت: سرگرمی، بخشی از زندگی بشر شده و انسان ها دقایقی از روز را در عصر مدرن برای فاصله گیری از جامعه صنعتی به سرگرمی اختصاص می دهند.
"محسن شاکری نژاد" ادامه داد: در صورتی که سرگرمی در دهه 60 برای زمانی بود که فرد وقت کافی داشت و این وقت را به سرگرمی اختصاص می داد، ولی عصر مدرن سرگرمی را نیز دچار تحول کرد.
وی افزود: انسان در عصر کنونی اینقدر درگیر کار و تلاش و کسب درآمد است که برای فاصله گرفتن از این فضا و استراحت به سرگرمی روی می آورد.
رییس دانشگاه ارتباطات تصریح کرد: اساسا انسان ها به دو دلیل به رسانه ها روی می آورند: اول اینکه به دنبال کسب واقعیت هستند و برای کسب واقعیت با دقت، تمرکز و با داشتن سواد رسانه وارد این فضا می شوند.
شاکری نژاد ادامه داد: ولی دلیل دوم دقیقا برعکس دلیل اول است! انسان ها برای فرار از واقعیت ها به رسانه ها روی می آورند، یعنی واقعیت های زندگی و سختی روزگار انسان ها را به سمت رسانه کشانده است.
وی گفت: وقتی انسان ها به خاطر دلیل دوم به سمت رسانه ها روی می آورند دیگر به محتوا با دقت و آگاهی توجه نمی کنند و سعی می کنند از رسانه به گونه ای استفاده کنند که از آن لذت ببرند.
رییس دانشگاه صدا و سیما افزود: بیشترین تاثیری که رسانه ها بر مخاطب می گذارند در حالت سرگرمی و بی خیالی است، زیرا دیگر با گارد رسانه ای وارد این فضا نمی شوند و تهیه کننده محتوا به صورت غیر مستقم محتوا را به خورد مخاطب می دهد.
شاکری نژاد بیان کرد: رسانه ها صرفا برای سرگرمی محتوا تولید نمی کنند و ما با تلفیق کارکرد رسانه ها در سرگرمی مواجه هستیم. برای مثال؛ هالیوود یک محتوایی را تولید می کند که در خلال سرگرمی، آموزش و اطلاع رسانی نیز در این اثر به شما می دهد.
وی ادامه داد: رسانه ذائقه مردم را به سریال تماشا کردن تغییر داد، سریال هایی که یک زمانی هفته ای یکبار پخش می شد به سریال های هر شب تبدیل گشت و در این زمان، صدا و سیما با یک خلاء در تولید سریال های با کیفیت مواجه شد.
رییس دانشکده ارتباطات گفت: وقتی صدا و سیما نتوانست نیاز مخاطب امروز را تامین کند، شبکه نمایش خانگی و VOD ها ورود کردند که در ابتدا صرفا پخش کننده بودند ولی کم کم تولید کننده نیز شدند.
شاکری نژاد افزود: بعد از پدیده پاندمی کرونا در جهان نیز میزان رجوع مردم به شبکه نمایش خانگی و VOD ها به شدت افزایش یافت و زنگ خطر تاثیرات فرهنگی محتوای این شبکه ها به صدا درآمد.
وی ادامه داد: نظارت بر محتوای این رسانه ها به نسبت تلویزیون کمتر است و این رسانه ها توانستند در مدت زمان کوتاهی بر جامعه تاثیر بگذارند.
رییس دانشکده ارتباطات در خاتمه خاطرنشان کرد: باز هم فناوری ای در جامعه همگانی نهادینه شد که زیرساخت آن در کشور فراهم نبود و باعث شد خیلی از ارزش ها در کشور به ضد ارزش تبدیل شود و این برای بخش فرهنگ جامعه بسیار خطرناک است.
انتهای پیام /