عضویت ایران در شانگهای، دامنه امنیت کشورهای منطقه را تقویت میکند
عباس مقتدایی گفت: عضویت ایران در سازمانهای منطقهای میتواند به افزایش همکاریهای چندجانبه در زمینههای امنیتی، اقتصادی، فرهنگی و... کمک شایانی کند.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ عباس مقتدایی در خصوص عضویت ایران در شانگهای و سفر رییس جمهور به ازبکستان در گفتوگو با صبح زاگرس با اشاره به اینکه ایران به یک قدرت نوظهور در آسیا و جهان تبدیل شده است گفت: سیاست نگاه و لبخند به همسایگان در دولت سیزدهم جزو سیاستهای موفق در دنیاست و همکاری با کشورهای همسایه که دارای مشترکات قومی، سیاسی، فرهنگی و... هستند از بهترین راهکار برای رشد و توسعه سیاسی و اقتصادی محسوب می شود که در این به خوبی این مولفه ها دیده شدند.
نایب رییس دوم کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با تاکید براینکه عضویت در شانگهای بر دامنه نفوذ ایران خواهد افزود، بیاد داشت: عضویت در شانگهای بهترین فرصت برای گسترش همکاری ها بین کشورهای همسایه است و سازمان همکاری شانگهای فرصتی برای همکاری میان دولتی است و از ابتدای سال 2001 به بعد فعالیت های چشمگیری را رقم زده که عضویت در آن می تواند افق های جدیدی را در عرصه اقتصادی، سیاسی، و... رقم بزند.
وی با اشاره به اینکه کشورهایی مانند تاجیکستان، قزاقزستان، ازبکستان، روسیه، چین، هند و... در این سازمان عضویت دارند که هر کدام ظرفیت های مهم و تاثیرگذاری دارند تصریح کرد: افزایش تعامل با آنها می تواند بسترساز خوبی برای افزایش صادرات محصولات ایرانی و خدمات باشد چرا که آمریکایی ها با تحریم ها علیه ایران به دنبال فلج کردن جمهوری اسلامی بودند که این سیاست از اساس شکست خورده است.
مقتدایی با تاکید بر اینکه اجلاس اخیر دستاوردهای قبلی کشور را تکمیل میکند، خاطرنشان کرد: اجلاس ازبکستان تکمیل کننده راهبردی است که رییس جمهور برای ارتباط با همسایگان و بهبود دیپلماسی اقتصادی در دولت سیزدهم تدوین کرده بود و سبب تامین منافع چندجانبه ایران و سایر کشورها خواهد شد.
نماینده مردم اصفهان در خانه ملت با اشاره به اینکه سازمان همکاری شانگهای موجب می شود کشورهای عضو در شرایط متفاوت بتوانند خیلی راحت تر از یکدیگر در برابر متخاصمان و ستیزه جویان دفاع کنند، افزود: عضویت جمهوری اسلامی ایران در شانگهای دامنه امنیت سازی کشورهای منطقه را تقویت می کند چرا که ایران در زمینه دفاعی و بازار تسلیحات نظامی و زیرساختهای تولیدی، جایگاه بسیار مهمی در منطقه و جهان دارد.
انتهای پیام /