یک‌شنبه 5 مرداد 1404

عضویت در ان پی تی با ادامه اقدامات خصمانه منافعی برای مردم و کشور ندارد

خبرگزاری تسنیم مشاهده در مرجع
عضویت در ان پی تی با ادامه اقدامات خصمانه منافعی برای مردم و کشور ندارد

ابراهیمی نماینده اراک، کمیجان و خنداب در مجلس گفت: اگر قرار باشد که با وجود همکاری کشورمان با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی و ان‌پی‌تی حقوق اساسی ما در زمینه فعالیت صلح‌آمیز هسته‌ای برآورده نشود، تصمیماتی را در خصوص ان پی تی اتخاذ خواهیم کرد.

- اخبار اقتصادی -

نادرقلی ابرهیمی، نماینده اراک، کمیجان و خنداب در مجلس در گفت گو با خبرنگار تسنیم با اشاره به این موضوع که ما بر اساس معاهدات آژانس بین‌المللی انرژی اتمی عضو این آژانس هستیم، تصریح کرد: کشورهای عضو آژانس از حقوقی برخوردارند و می‌توانند به غنی‌سازی صلح‌آمیز هسته‌ای بپردازند. همچنین تمامی کشورهای عضو موظف هستند، ضوابط آن را رعایت کنند. یکی از مهم‌ترین ضوابطی که برای ما به ویژه پس از موضوعات مربوط به غنی‌سازی صلح‌آمیز اتمی کشورمان مطرح شد، بحث بازرسی، نصب دوربین و بازدیدهای غیرمترقبه بود.

وی ادامه داد: قبل از جنگ 12 روزه که در آن تجاوزی آشکار به کشورمان توسط رژیم صهیونیستی صورت گرفت، گروسی، مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، بازدیدهایی را از تأسیسات هسته‌ای کشورمان داشت. شاهد برخی گزارشات خلاف واقع توسط وی بودیم که زمینه‌ساز حمله به کشورمان شد. این اقدامات برای کشور ایران به عنوان یکی از اعضای آژانس بین‌المللی انرژی اتمی و ان‌پی‌تی قابل قبول نیست.

این نماینده مجلس خاطرنشان کرد: بر اثر تجاوزی که توسط رژیم صهیونیستی با حمایت آمریکا به کشورمان صورت گرفت، تعلیق همکاری با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در مجلس مورد تأیید و تصویب قرار گرفت. به این ترتیب، حضور بازرسان دائم در کشور، بازدید سرزده و استفاده همیشگی از دوربین‌های رصدکننده به حالت تعلیق درآمد.

ابراهیمی گفت: ما همکاری خوبی با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به منظور اعتمادسازی در خصوص صلح‌آمیز بودن فعالیت هسته‌ای کشورمان داشتیم. داوطلبانه از این سرکشی‌ها استقبال کردیم و زمینه را برای حضور دائمی بازرسان در کشور و بازدیدهای سرزده به وجود آوردیم. با این حال، مورد تجاوز یک عنصر اتمی و غیرعضو معاهده منع گسترش سلاح‌های اتمی (ان‌پی‌تی) قرار گرفتیم.

وی ادامه داد: در شرایطی که یکی از اعضای آژانس بین‌المللی انرژی اتمی (ایران) همکاری بالایی با آن دارد و در راستای اعتمادسازی در خصوص برنامه صلح‌آمیز هسته‌اش عمل می‌کند، نباید مدیرکل آژانس با گزارش‌های خلاف واقع زمینه را برای حمله به کشورمان آماده می‌کرد.

این نماینده مجلس خاطرنشان کرد: با توجه به این موضوع که به عنوان یک کشور عضو آژانس بین‌المللی انرژی اتمی و با وجود فعالیت صلح‌آمیز هسته‌ای مورد تجاوز رژیم صهیونیستی با حمایت آمریکا قرار گرفتیم، در مجلس با صد در صد آرا به تصویب تعلیق همکاری با آژانس اقدام شد.

ابراهیمی گفت: واقعیت این است که رژیم صهیونیستی دارنده بزرگ‌ترین زرادخانه‌های هسته‌ای دنیاست و بزرگ‌ترین ناقض حقوق بشر در جهان به شمار می‌رود. باید به این سوالات پاسخ داده شود که چه طور یک کشور غیرعضو ان‌پی‌تی به ایجاد تنش در غرب آسیا اقدام می‌کند. در واکنش به این مسائل در ابتدا تعلیق همکاری با آژانس در مجلس به تصویب رسید. اما در ادامه اگر قرار باشد که با وجود همکاری کشورمان با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی و ان‌پی‌تی حقوق اساسی ما در زمینه فعالیت صلح‌آمیز هسته‌ای برآورده نشود و دانشمندانمان ترور شوند و مراکز هسته‌ای بمباران شوند، تصمیماتی را در خصوص تغییر راهبرد هسته‌ای کشور و همچنین خروج از ان‌پی‌تی و قطع همکاری با آژانس را اتخاذ خواهیم کرد.

وی ادامه داد: تغییر راهبرد در زمینه فعالیت هسته‌ای کشور در اختیار شورای عالی امنیت ملی، مجلس و فرماندهی کل قوا است. خروج از آژانس بین‌المللی انرژی اتمی می‌تواند بخشی از تغییر راهبرد کشور باشد. در شرایط فعلی در مجلس به این نتیجه رسیدیم که تعلیق همکاری با آژانس را مدنظر قرار دهیم. ممکن است بر اساس شرایط و مقتضیات به این نتیجه برسیم که خروج از آژانس را در دستور کار قرار دهیم.