عضو کمیسیون فرهنگی مجلس: از صداوسیما و وزارت فرهنگ خواستهایم دنبالِ تولیدات فاخر باشند
حجتالاسلام جواد نیکبین میگوید: ما دغدغهمندانه دنبالِ تحقق عدالت فرهنگی در بودجه 1402 هستیم، اما از صدا و سیما و وزارت فرهنگ هم انتظار داریم به دنبال تولیدات فاخر باشند.
به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، پنجم دیماه بود محمدرضا میرتاجالدینی عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی در گفتوگویی اعلام کرد که لایحه بودجه 1402 دولت به مجلس رسیده است. چندی پیش وزیر ارشاد بحث بودجه فرهنگی را در بهارستان پیگیری میکرد و رئیس صداوسیما هم با اعضای کمیسیون برنامه و بودجه در جامجم جلسهای داشت تا رایزنیهای بودجهای شکلِ جدیتر به خود بگیرد.
در این جلسات موضوع افزایش بودجه فرهنگی و توجه به راه افتادن آثار و محصولات ویژه صداوسیما و وزارت فرهنگ مورد بحث و بررسی قرار گرفت. همان دغدغهای که وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و رئیس صدا و سیما بارها دربارهاش صحبت کردند که باید برای تولید آثار فاخر و ارزشمند، بودجه بهتری اختصاص پیدا کند.
درخواست از صداوسیما و وزارت فرهنگ / دنبالِ کارهای فاخر باشید
حجتالاسلام جواد نیکبین عضو کمیسیون فرهنگی مجلس با اشاره به اینکه از صداوسیما و وزارت فرهنگ درخواست کردیم که به دنبالِ کارهای فاخر باشند، خاطرنشان کرد: حتماً بحث افزایش بودجه دغدغه ما هم هست، چون میدانیم جایگاه فرهنگ چقدر تأثیرگذار و ویژه است. اما در عین حال به ساخت سریالهای فاخر و تولیدات مهم نیز اعتقاد داریم. به همین منظور از سازمان صداوسیما و وزارت فرهنگ درخواست کردهایم که این اتفاقات ارزشمند فرهنگی و هنری، مجدانه در دستور کارشان قرار دهند.
سریالِ «موسی (ع)» به سرانجام میرسد؟
او در پاسخ به این سؤال که در بودجه مربوط به سازمان صداوسیما، مشکل بودجهای برخی از آثار همچون سریال «موسی (ع)» مورد بررسی قرار خواهد گرفت، گفت: مطمئناً به سرانجام رسیدنِ این سریال برای ما از اهمیت بالایی برخوردار است. باید این نوع کارها هرچه زودتر سر و سامان بگیرند؛ بسیار خرسندم سریال «سلمان فارسی» پیش میرود و باید مشکلات این سریال را به لحاظ امکاناتی و بودجهای برطرف کنیم بدون هیچ دغدغهای پیش بروند.
عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی در خصوص موضوع ریلگذاری مجدد فرهنگی که مطرح شد، تأکید کرد: اگر ریلگذاری به منظور تغییرِ ساختارهاست، فکر نمیکنم امکانپذیر باشد؛ پیشنهادم این است که آقای وزیر، از تجربیات گذشتگان خودشان در این 43 سال بهره ببرند. البته شاید نیاز به اصلاحاتی در حوزه اجرا در مباحث فرهنگی باشد. اینکه بخواهیم ریلگذاریها و ساختارها را تغییر بدهیم یعنی هیچکاری نمیخواهیم انجام دهیم.
پیگیری بودجه تئاتر و هنرهای تجسمی
وی در پاسخ به این سؤال که برخی اعتقاد دارند همیشه در تخصیص بودجههای فرهنگی به بخش تئاتر و هنرهای تجسمی اجحاف میشود، افزود: من این نکته را قبول دارم. شاید به این خاطر است که تصور سازمان برنامه و بودجه و مجموعه فرهنگی کشور این است که حوزه تئاتر و هنرهای تجسمی کمتر تأثیرگذارند به این خاطر بودجه کمتری برای آنها قائل میشوند. حال آنکه هنرهای تجسمی و تئاتر و این شاخههای هنری، کاملاً نزدیک به مخاطباند و حتی به مراتب تأثیرگذاری بیشتری نسبت به سینما دارند.
بنای ما حمایت از رسانه ملی است اما درخواستهایی هم داریم / لزوم دریافت منابع جدید برای کمک به صدا و سیمااین عضو کمیسیون فرهنگی مجلس درباره این نکته که گفته میشود سازمانهایی مثلِ صداوسیما که تقاضای افزایش بودجه دارند آیا کمیسیون فرهنگی مجلس برای افزایش بودجه، گزارش کارکردشان را مورد بررسی قرار میدهد، گفت: سازمان برنامه و بودجه این کار را میکند و صورت وضعیت میگیرد؛ بررسیها به کمیسیون فرهنگی میرسد و در صورت تأیید، افزایش بودجه اتفاق میافتد.
عدالت فرهنگی در بودجه 1402 اتفاق میافتد؟
وی در پاسخ به این سؤال که چرا هر زمان دولت بودجه کم میآورد بودجه فرهنگی را کاهش میدهد؛ شما چه تعریفی برای عدالت فرهنگی دارید، خاطرنشان کرد: عدالت فرهنگی از نظر بنده یعنی اینکه فرهنگ یک متولی داشته باشد نه همهجا متولی فرهنگ باشند. در وهله بعدی، پیوست فرهنگی در همه کارهای مختلف کشور عملیاتی اجرا شود نه فقط روی کاغذ نوشته شود و بودجه آن به این صورت اخذ شود. اگر این رویکرد اتفاق بیفتد، عدالت فرهنگی محقق میشود. ما خودمان نسبت به این موضوع معتقدیم و امیدواریم در بودجه 1402 به آن توجه شود.
حجتالاسلام نیکبین همچنین درباره مدیریت ارتباط میان شورای عالی انقلاب فرهنگی و مجلس، گفت: شورای عالی انقلاب فرهنگی یک نوع قانونگذار محسوب میشود؛ به نظرمن در کفِ جامعه و اطلاع از اتفاقات باعث میشود ارتباط بهتری اتفاق بیفتد و قوانین سنجیدهتر و درستتر نوشته شوند نه اینکه تئوریوار، قانونگذاری اتفاق بیفتد؛ اگر چنین قانونهایی مصوب شود خیلی نمیتوان انتظار اجرای درست و تأثیرگذار داشت.