یک‌شنبه 15 مهر 1403

علت تلف شدن آهوان در سایت دانشگاه زنجان در دست بررسی است

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
علت تلف شدن آهوان در سایت دانشگاه زنجان در دست بررسی است

زنجان - ایرنا - معاون نظارت بر امور حیات وحش اداره کل حفاظت محیط زیست استان زنجان گفت: علت تلف شدن 2 راس آهوی نگهداری شده در سایت دانشگاه زنجان از سوی محیط زیست استان در دست تحقیق و بررسی است.

پرویز رستمی روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: سایت نگهداری آهوان به شکل استاندارد ایجاد شده و سال 98 نیز این مکان از سوی کارشناسان محیط طبیعی به منظور تحویل آهوان دشت سهرین، مورد تایید قرار گرفته بود.

وی با تکذیب تلف شدن هشت راس آهوی دشت سهرین، اظهار داشت: قرار بود چهار راس از آهوان در اختیار این دانشگاه قرار گیرد اما از سوی محیط زیست استان زنجان فقط 2 راس آهوی نر جوان (2 تا سه ساله) در شهریور ماه سال 98 تحویل داده شد.

رستمی با بیان اینکه از زمان تحویل، چند بار بازدید سرزده از سایت نگهداری آهوان این دانشگاه انجام شد، افزود: قرار بود با همکاری و تعامل مسوؤلان دانشگاه زنجان از سایت نگهداری آهوان بازدید مستمر انجام شود.

رییس اداره نظارت بر امور حیات وحش اداره کل حفاظت محیط زیست استان زنجان، گفت: محیط زیست زنجان در پی راز مرگ 2 راس آهوی دشت سهرین نگهداری شده در سایت دانشگاه زنجان هستند که نیاز است مکان تلف شدن این جانوران زیبا و شاخص و لاشه ها، مورد بازبینی و بررسی قرار گیرد.

رستمی با بیان اینکه در زمان حاضر آهوان دشت سهرین زنجان عاری از هر بیماری بوده و در وضعیت کاملا سالم قرار دارند، افزود: در این مدت نیز هیچ آهویی تلف نشده است و اگر آهوان این دشت مبتلا به بیماری PPR (طاعون نشخوارکنندگان کوچک) بودند در این صورت 80 تا 90 درصد این گونه های شاخص تلف می شدند.

وی تصریح کرد: به هرحال محیط زیست زنجان از کنار این موضوع (تلف شدن آهوان نگهداری شده در سایت دانشگاه زنجان) به سادگی عبور نمی کند و به حتم پس از تحقیق و بازرسی، در خصوص چگونگی مرگ این 2 راس آهو، اطلاع رسانی از طریق رسانه های گروهی استان زنجان، صورت خواهد گرفت.

به گزارش ایرنا، بر اساس سرشماری صورت گرفته در سال 98، تعداد یک هزار و 400 راس آهو در دشت سهرین زنجان واقع در منطقه حفاظت شده سرخ آباد و منطقه شکار ممنوع فیله خاصه زنجان مشاهده شد. براساس سرشماری سال 92 قریب یک هزار و 500 راس آهو در دشت سهرین و منطقه شکار ممنوع فیله خاصه زیست می کردند که در سال 93 با کاهش 14 درصدی مواجه شد، در سال 94 با کاهش 10 درصدی به یک هزار و 246 راس رسید، سال 95 یک هزار و 82 راس، سال 96 یک هزار و 105 راس و سال 97 نیز به یک هزار و 277 راس، در این مناطق مشاهده و مورد سرشماری قرار گرفت. دشت سهرین جزو منطقه حفاظت شده سرخ آباد و تنها زیستگاه آهو در شمالغرب کشور است و در واقع زیستگاه با ارزشی برای آهوان محسوب می شود. در این زیستگاه بکر و طبیعی جانوران دیگری چون پلنگ، گراز، خرس قهوه‌ای، سمورسنگی، سنجاب زمینی، رودک، کبک دری، هوبره، عقاب، شاهین، دال، غاز خاکستری، خوتکا، لک لک سفید، باکلان، افعی البرزی، افعی شاخدار ایرانی، افعی زنجانی و ماهیانی نظیر کپور، سیم، اسبله و غیره، زیست می کنند.

*س_برچسب‌ها_س*