چهارشنبه 7 آذر 1403

عمده مقاصد صادراتی و وارداتی ایران در 10 ماهه 1400

وب‌گاه اقتصاد نیوز مشاهده در مرجع
عمده مقاصد صادراتی و وارداتی ایران در 10 ماهه 1400

به گزارش اکوایران؛ علیرضا مقدسی رییس‌کل گمرک ایران امروز در نشست خبری به مناسبت روز گمرک با اعلام این خبر گفت: آمار واردات و صادرات کشور نشان از بهبود تجارت خارجی است، از سوی دیگر آمارها در 10 ماهه امسال نشان دهنده آن است که 540 اظهارنامه گمرکی برای صادرات انجام شده که بر اساس آن 100 میلیون تن کالا از مرزهای کشور خارج شد که نشان دهنده رشد هفت درصدی در وزن است.

وی تصریح کرد: در این مدت همچنین 234 هزار اظهار نامه وارداتی انجام شده و 33 میلیون تن کالا به ارزش 41 میلیارد و 473 میلیون دلار وارد کشور شده است که در وزن 17 درصد و در ارزش 34 درصد رشد نشان می‌دهد.

مقدسی خاطرنشان کرد: عمده مقاصد صادراتی چین، عراق و ترکیه بود و مبدا وارداتی کشور از امارات، چین، ترکیه، آلمان و سوییس است.

وی در خصوص کشفیات قاچاق کالا در 10 ماهه امسال نیز گفت: در این مدت 2 هزار و 32 پرونده به ارزش 2 هزار 800 میلیارد تومان تشکیل شده که یک هزار و 161 کیلوگرم متعلق به انواع مخدر در بسته‌های ارسالی بوده است.

وضعیت ترخیص کالای اساسی

این مقام مسئول در مورد واردات کالاهای اساسی تا تاریخ 1 بهمن 1400 اظهار داشت: از 7 قلم کالای اساسی که ارز ترجیحی دریافت می‌کنند تا این تاریخ 21 میلیون تن کالا به ارزش 12 میلیارد دلار به کشور وارد شده که شامل برنج، لاستیک خودرو سبک و سنگین نیز می‌شود.

وی ادامه داد: همچنین 25 قلم کالای اساسی که بخشی از آن ارز نیمایی دریافت می‌کنند 25 میلیون تن به ارزش 15 میلیارد دلار بوده که نسبت به مدت مشابه سال قبل 36 درصد به لحاظ وزنی و 56 درصد به لحاظ ارزش وارد کشور شد.

معاون وزیر اقتصاد ادامه داد: در حال حاضر موجودی کالاهای اساسی شامل 25 قلم کالا بالغ بر 5 میلیون تن است.

مقدسی از برنامه جدید گمرک برای ترخیص کالاها به صورت ترخیص 90 درصدی خبر داد و گفت: پیشنهاداتی وجود دارد که بتواند 10 درصد مابقی را نیز برای حمایت از تولید ترخیص کنیم که هنوز پیشنهاد آن قطعی و نهایی نشده است.

افزایش کنترل در گمرک

مقدسی در ادامه افزود: در کشور 160 گمرک وجود دارد که این تعداد با ایجاد مناطق جدید رو به افزایش است و این مبادی بیشتر به نیرو و امکانات نیاز دارد.

وی با تاکید بر اینکه استفاده از دستگاه‌های ایکس ری رسیدگی به امور گمرکی را تسهیل می‌کند، افزود: قیمت هر دستگاه حدود 120 میلیارد تومان است که هزینه‌های پشتیبانی را نیز به دنبال دارد، به همین دلیل با اولویت بندی بر اساس حجم مبادلات ایکس ری‌ها مستقر شدند.

به گفته رئیس کل گمرک، در 17 گمرک عمده و مهم کشور 18 دستگاه ایکس ری کامیونی، 18 دستگاه با استفاده از ظرفیت سرمایه گذاری بخش خصوصی و پنج دستگاه خودرویی مسقر شده‌اند و تا 18 ماه آینده 18 دستگاه دیگر ساخته و مستقر خواهد شد تا کنترل ها افزایش یابد.

تعیین زمان هفت روزه برای صدور مجوزهای ترخیص

رییس‌کل گمرک اظهار داشت: کالاها به دلیل برخی مشکلات و طی نشدن مسیر ترخیص بعد از ورود به مبادی گمرکی برای اصلاح روند واردات، دپو می شوند زیرا تکمیل این فرآیندها زمان‌بر است.

وی با اشاره به مشکل تامین و تخصیص ارز در دپوی کالاها، تاکید کرد: تا زمانی که اسناد فروش به خریدار ارایه نشود، امکان ترخیص فراهم نیست اما بر اساس مصوبه ستاد اقتصادی، دولت باید طی هفت روز مجوزهای ترخیص صادر شود تا فرایند ترخیص کالا زمان بر نباشد.

خروج 23 تن مرغ وارداتی از ترکیه بدون مجوز

مقدسی درباره ورود مرغ از ترکیه تصریح کرد: 23 تن مرغ معادل 200 روز در سردخانه مورد تایید سازمان دامپزشکی نگهداری شد تا مجوز آن‌ها برای توزیع در بازار صادر شود، اما صدور این مجوز طولانی شد تا در نهایت بدون اطلاع به گمرک از سردخانه موردنظر خارج شدند.

وی افزود: پس از اعلام سازمان دامپزشکی مبنی بر اینکه این مرغ‌های وارداتی قابلیت مصرف ندارد و این میزان کالا از مراکز فروش تهران و شهرهای دیگر جمع آوری شد.

رییس کل گمرک با بیان اینکه در این زمینه، گمرک اعلام جرم کرده است، تاکید کرد: ارزش مرغ های وارداتی از ترکیه یک میلیارد و 455 میلیون تومان بوده است.