پنج‌شنبه 8 آذر 1403

عملیات اجرایی مرمت 2 بنای تاریخی در کهگیلویه و بویراحمد آغاز شد

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
عملیات اجرایی مرمت 2 بنای تاریخی در کهگیلویه و بویراحمد آغاز شد

گچساران - ایرنا - معاون اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کهگیلویه و بویراحمد گفت: عملیات اجرایی مرمت و ساماندهی 2 بنای تاریخی بافت تاریخی دهدشت و قلعه تاریخی چرام در این استان آغاز شد.

مسعود شفیعی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: ساماندهی بافت تاریخی دهدشت با 2 میلیارد و 200 میلیون ریال و مرمت قلعه تاریخی چرام از آثار به جا مانده از دوره قاجاری با 700 میلیون ریال اعتبار آغاز شده است.

وی تصریح کرد: در سال گذشته نیز با جذب 6 میلیارد ریال اعتبار قسمت های تخریب شده این بافت تاریخی مرمت شده است.

شفیعی ابراز داشت: مسجد مورک یکی از بناهای فرهنگی بافت تاریخی دهدشت بوده که امسال برای انجام کارهای فرهنگی و مذهبی مرمت و ساماندهی می شود.

معاون اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کهگیلویه و بویراحمد همچنین از اختصاص 300 میلیون ریال اعتبار برای مرمت قلعه عزیزی خبر داد و افزود: عملیات اجرایی این طرح نیز به زودی شروع می شود.

وی بیان کرد: قلعه عزیزی نیز جزو قلعه ها، بناها و آثار مهم تاریخی و باستانی به جا مانده از دوره قاجاریه و اوایل دوره پهلوی در شهرستان بویراحمد است. این قلعه در دو طبقه در ابعاد 21 در 13 متر، با مصالح قلوه سنگ و ملات گچ و با کاربری مسکونی و دفاعی ساخته شده و مساحت آن نیز 273 مترمربع است. این اثر باستانی در فهرست آثار ملی ثبت شده و بر روی تپه ای در روستای دم چنار عزیزی بویراحمد قرار دارد.

شفیعی ابراز داشت: طرح های مرمت پل پاتاوه، مطالعه بافت تاریخی دهدشت و پل بریم در این استان هم اکنون در دست انجام است.

معاون اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کهگیلویه و بویراحمد افزود: مطالعه احداث موزه نفت گچساران با 40 میلیارد ریال از دیگر برنامه های میراث فرهنگی برای حفظ آثار تاریخی گذشتگان است.

استان کهگیلویه و بویراحمد مشهور به دیار آریوبرزن با سابقه تاریخی چندین هزار ساله و وجود 770 اثر تاریخی که در فهرست آثار ملی ثبت شده نیازمند تلاش جدی برای مرمت آثار باستانی است.

پیش از این 61 آسیاب، 54 خانه تاریخی،43 قلعه،40 آب انبار،23 بقعه متبرکه، 19 گورستان، 17 استودان، 13 پل، 13 بافت تاریخی، پنج حمام، پنج مسجد و سه کاروانسرای این استان در فهرست آثار ملی قرار گرفته است.

کهگیلویه و بویراحمد بخشی از تمدن عیلام بوده و در دوره بعد از اسلام و همچنین بعد از ورود آرایی‌ها جزئی از خاک تمامی حکومت‌های ایران بود.

*س_برچسب‌ها_س*