دوشنبه 5 آذر 1403

عملیات اجرایی پروژه‌های عمرانی در 3 روستای طارم سفلی آغاز شد

خبرگزاری دانا مشاهده در مرجع
عملیات اجرایی پروژه‌های عمرانی در 3 روستای طارم سفلی آغاز شد

مجتبی مهاجری از آغاز عملیات اجرایی پروژه های زیرساخت و عمران قرارگاه پیشرفت و آبادانی در روستاهای کنگاور، چمن و یمقان دهستان چوقور طارم سفلی خبر داد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ مجتبی مهاجری در گفت‌وگو باصبح قزوین اظهار کرد: عملیات حفاری و لوله گذاری خط انتقال آب شرب روستای کنگاور از پروژه‌های مصوب قرارگاه که با همکاری شرکت آبفار استان قزوین، قرارگاه پیشرفت و اهالی روستای کنگاور با هدف تامین آب شرب بهداشتی برای 25 خانوار ساکن، آغاز و تا دو ماه آینده به بهره‌برداری می‌رسد که طول لوله گذاری این پروژه حدود 5 کیلومتر است.

وی افزود: کنگاور یکی از روستاهای کم برخوردار دهستان چوقور طارم سفلی است که تاکنون در این روستا خط انتقال آب شرب نداشتند و با تانکر از چشمه‌های مجاور روستا، آب شرب مورد نیاز را تامین می‌کردند و به همین دلیل اکثر جمعیت روستا به شهر مهاجرت کرده بودند که آغاز و اجرای این پروژه آب‌رسانی، باعث احیای روستا و مهاجرت معکوس روستاییان می‌شود.

مهاجری در ادامه بیان کرد: عملیات اجرایی احداث مخزن آب شرب روستای چمن نیز که در سال گذشته کلنگ زنی و به علت برودت هوا و مواجه شدن با فصل زمستان متوقف شده بود، آغاز و این پروژه نیز تا 45 روز آینده قابل بهره‌برداری است.

وی عنوان کرد: مخزن آب شرب روستای چمن به حجم 100 مترمکعب است که وظیفه آب رسانی بهداشتی برای 150 خانوار این روستا را دارد. تا قبل از آغاز اجرای این مخزن، اهالی روستا از یک مخزن فرسوده، قدیمی و کوچک استفاده می‌کردند. این پروژه با همکاری ابفار استان قزوین، قرارگاه پیشرفت و اهالی مردم انجام می‌شود.

مدیر کارگروه زیرساخت و عمران قرارگاه پیشرفت و آبادانی سپاه صاحب الامر (عج) استان قزوین در ادامه افزود: علاوه بر ساخت مخزن، خط انتقال آب شرب روستای چمن نیز به طول 1800 از چشمه تا مخزن نیز انجام می‌شود.

مشکل عمده روستاهای کم برخوردار، کمبود و یا نداشتن آب شرب روستایی است

وی گفت: عملیات اجرایی آب بند روستای یمقان با هدف احیای چشمه‌های زیرزمینی و سیراب شدن سفره‌های زیرزمینی و همچنین تامین آب کشاورزی اهالی در فصول کم آب نیز آغاز و تا دو ماه آینده قابلیت بهره‌برداری دارد.

مهاجری بیان کرد: با اجرای این طرح حدود 60 هزار مترمکعب آب برای استفاده در فصول کم آبی جهت احیای باغات و زمین‌های کشاورزی پایین دست روستا، ذخیره می‌شود و بیش از 50 هکتار از باغات و زمین‌های کشاورزی این روستا با شروع این طرح احیا می‌شود.

وی عنوان کرد: این پروژه با همکاری اداره کل منابع طبیعی و آبخیرداری استان، قرارگاه پیشرفت و مردم انجام می‌شود و سالانه در اشتغال مستقیم و رونق محصولات کشاورزی تاثیر مستقیم دارد.

مدیر کارگروه زیرساخت و عمران قرارگاه پیشرفت و آبادانی سپاه استان گفت: تمامی پروژه‌های زیرساختی که قرارگاه پیشرفت و آبادانی مصوب و اجرا می‌کند، با مشارکت سه جانبه قرارگاه، دستگاه اجرایی مربوطه و مردم جهت رفع مشکلات زیربنایی روستا است. اجرای این پروژه‌ها از مهاجرت اهالی روستاها به شهر جلوگیری می‌کند و حتی سبب مهاجرت معکوس به روستاها می‌شود.

وی در پایان گفت: یکی از مشکلات عمده روستاهای کم برخوردار، کمبود و یا نداشتن آب شرب روستایی و آب کشاورزی است که سالانه باعث از بین رفتن باغات و زمین‌های کشاورزی می‌شود که ورود قرارگاه به این مسئله سبب احیای روستاها می‌شود.

انتهای پیام /