عوارض ساخت مراکز اقامتی در مناطق 3 و 4 همدان رایگان شد / بلندمرتبهسازی در برخی نقاط شهر
رئیس کمیسیون سرمایهگذاری و گردشگری شورای اسلامی شهر همدان گفت: در حوزه گردشگری بستههای مختلفی از سالهای گذشته به ویژه در هتلها وجود داشت و مجددا عوارض ساخت هتل و مهمانپذیر در مناطق 3 و 4 رایگان و در مناطق 1 و 2 تخفیفهای بالای 40 درصد لحاظ شد.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از همدان، حمید بادامینجات صبح امروز در کمیسیون سرمایهگذاری، مالی و گردشگری شورای اسلامی شهر همدان که با حضور اعضای کمیسیون، مدیران و کارشناسان شهرداری، فعالان گردشگری و خبرنگاران برگزار شد، اظهار داشت: با توجه به اینکه وزارت کشور تغییرات بسیاری را در زمینه عناوین تعرفه به شوراهای سراسر کشور ابلاغ کرده است بر این اساس، تعرفه عوارض شهرداری همدان در زمان قانونی مصوب شد.
بادامینجات با بیان اینکه تصویب تعرفه عوارض سالیانه جزء وظایف شوراست، اضافه کرد: در حال حاضر بودجه 1402 شهرداری همدان نشان میدهد براساس سیاستهای شورا برای سال آینده برنامههای مثبتی در حوزههای سرمایهگذاری و گردشگری پیشبینی شده است.
وی با اشاره به اینکه برای حوزه مسکن تمهیداتی دیده شده که در بعضی از نقاط تا حدود 60 تا 70 درصد تخفیف و تسهیلات درنظر گرفته شده است، افزود: در حمایت از تولید مسکن در سال 1402 برای انبوه سازان تخفیفهایی قائل شدهایم و در این زمینه دستگاه های دیگر نیز باید همانند مدیریت شهری این بخش را حمایت کنند.
عوارض ساخت مراکز اقامتی در مناطق 3 و 4 رایگان شد
بادامینجات با بیان اینکه برای بلندمرتبهسازی در برخی از نقاط شهر نیز تخفیفاتی در نظر گرفته شده است، اظهار کرد: اما این تخفیفها شامل مناطقی که به دامنه الوند منتهی است، نمیشود.
وی ادامه داد: در حوزه گردشگری بستههای مختلفی از سالهای گذشته به ویژه در هتلها وجود داشت و مجددا عوارض ساخت هتل و مهمانپذیر در مناطق 3 و 4 رایگان و در مناطق 1 و 2 تخفیفهای بالای 40 درصد لحاظ شد.
رئیس کمیسیون سرمایهگذاری و گردشگری شورای شهر همدان، با اشاره به اهمیت حفظ و احیای بناهای واجد ارزش اظهار کرد: در راستای حمایت از بافت واجد ارزش، مرمت، نگهداری و احیاء، تمامی عوارضها برای بهرهبرداری، تغییر کاربری، مرمت و ساخت رایگان شده و این اقدامی برای زنده نگهداشتن و ایجاد ارزش افزوده در این مناطق است.
بادامینجات با بیان اینکه باید از تجربیات موفق دیگر شهرها در حوزه گردشگر الگو گرفت، ادامه داد: در حوزه جذب سرمایه گذار و گردشگری به ویژه در زمینه اماکن واجد ارزش بخشی از مشکلات مربوط به ضوابط است که انتظار میرود با تسهیل گری در تقویت صنعت گردشگری استان و به تبع آن شهر همدان گام برداشت.
وی با اشاره به اینکه همدان میتواند مقصد آخر هفته تهرانیها و استانهای همجوار باشد و ما تاکنون نتوانستهایم زیرساختها را برای این امر فراهم کنیم، گفت: استان باید حساسیت داشته باشد و سرمایهگذاری در این حوزه صورت پذیرد و بستر ارائه خدمات به گردشگران فراهم شود.
وی با اشاره به بودجه سال 1402 شهرداری در حوزههای گردشگری و سرمایهگذاری بیان کرد: در بررسی بودجه حوزه سرمایه گذاری و گردشگری در کمیته گردشگری مرکز پژوهشها با استفاده از نظرات و پیشنهادات صاحبنظران، اساتید و فعالان این حوزه استفاده شد
دفتر وزارت خارجه در همدان ایجاد میشود
بادامینجات با بیان اینکه بنا داریم دفتر وزارت خارجه را در همدان ایجاد کنیم، یادآور شد: این امر اقدام ارزشمندی است که همدان بتواند با رایزنان اقتصادی کشورهای مختلف برای جذب سرمایه گذار تلاش میکنیم.
رئیس کمیسیون سرمایهگذاری و گردشگری شورای شهر همدان با اشاره به قدمت و ارزش بازار سنتی همدان و با تاکید بر حفظ و نگهداری آن، افزود: تعریف مسیر و محور گردشگری در دستور کار شهرداری قرار گرفته و در این راستا، طرح مطالعاتی گذر فرهنگی از کاروانسرای گلشن (خیابان اکباتان) تا خانه پوستیزاده (باباطاهر) انجام شده است.
پیشبینی 25 میلیارد تومان بودجه برای احیای بناهای واجد ارزش
بادامینجات با اعلام اینکه در بودجه 1402 شهرداری همدان برای تملک و احیای بناهای واجد ارزش 25 میلیارد تومان پیشبینی شده است، اضافه کرد: تاکید شده است که شهرداری حداقل سالی یک یا دو بنای واجد ارزش را تملک کند.
وی با اشاره به اینکه هدف ما تشویق مردم برای حفظ و احیای اماکن واجد ارزش است، گفت: همچنین برای بازآفرینی فرودگاه تاریخی همدان دو میلیارد تومان پیشبینی شده است.
رئیس کمیسیون سرمایهگذاری، مالی و گردشگری شورای شهر همدان در ادامه با اشاره به اینکه همدان ظرفیت خوبی برای ایجاد شهرکهای صنفی دارد، افزد: در این راستا مطالعه و جانمایی بارانداز و شهرکهای صنفی نیز در بودجه پیش بینی شده است.
حمید بادامینجات با انتقاد از اینکه برای حفظ و نگهداری نمای زیبای میدان امام خمین (ره) غفلت شده است، اضافه کرد: برای جدارهسازی میدان امام (ره) و گنبدهای اطراف آن 10 میلیارد تومان در بودجه لحاظ شده است.
بادامینجات با بیان اینکه برای اتمام جدارهسازی خیابان بوعلی 8 میلیارد تومان پیشبینی شده است، اضافه کرد: همچنین برای جدارهسازی خیابانهای شهدا و اکباتان نیز مبلغی پیشبینی شده و اجرای طرح سیما و منظر این سه خیابان به اتمام خواهد رسید.
این عضو شورای شهر همدان با اعلام اینکه مطالعه، طراحی و اجرای شهرک 100 هکتاری ایرانی - اسلامی در رباط نیز در دستور کار قرار دارد، یادآور شد: همچنین 40 میلیارد تومان هم برای ترمیم، مناسبسازی و احداث سرویس بهداشتی در سطح شهر به ویژه در رینگ مرکزی شهر پیشبینی شده است.
وی از پیشبینی10 میلیارد تومان برای ترمیم محوطه گنجنامه خبر داد و گفت: گذر فرهنگی، گردشگری در منطقه 4 و در محله آقای آخوند از خانه پوستیزاده تا میدان باباطاهر در دستور کار است و خیابان باباطاهر را به میدان بوعلی از طریق پیاده راه وصل خواهد کرد.
بادامینجات اضافه کرد: سیستم حملونقل سبک انفرادی برای رینگ مرکزی شهر پیش بینی و 8 میلیارد تومان نیز برای آن در نظر گرفته شده است.
وی از پیشبینی ردیف بودجه برای پروژههای سرمایهگذاری خبر داد و گفت: پارک پردیسان، پروژه سینا، محله کبابیان، تیزر تبلیغاتی معرفی همدان، باغ موزه دفاع مقدس و بازار پرندگان از جمله این پروژههاست و برای روز همدان نیز ردیف بودجه خوبی در نظر گرفته شده است.
بادامینجات با بیان اینکه برای پروژه مرکز محله کبابیان 20 میلیارد تومان در نظر گرفته شده و قرار است به مرکز تجاری، فرهنگی و گردشگری تبدیل شود، ادامه داد: برای تبدیل خانه پوستی زاده به بوتیک هتل نیز 6 میلیارد تومان پیشبینی شده است.
رئیس کمیسیون سرمایهگذاری و گردشگری شورای شهر همدان با اشاره به اینکه ستاد گردشگری در شهرداری تشکیل شده است، اضافه کرد: تمامی برنامههای گردشگری شهر در این ستاد سیاستگذاری میشود و 8 میلیارد تومان نیز برای آن در نظر گرفته شده است.
بادامینجات با بیان اینکه برای ثبت جهانی هگمتانه 7 میلیارد و 500 میلیون تومان پیشبینی شده است، اظهار کرد: شهرداری باید هر کاری که برای ثبت جهانی نیاز است را انجام دهد.
وی تاکید کرد: ثبت جهانی "منظر تاریخی، شهری هگمتانه تا همدان" بسیار حائز اهمیت است و اعتقاد ما بر این است که هیچ فردی یا هیچ موردی نباید مانع ثبت جهانی شود.
بادامینجات یادآور شد: ساماندهی و جداره سازی پیادهراه اکباتان نیز در دستور شهرداری قرار گرفته است.
وی در ادامه ضمن تشکر همکاری رسانه ها در مطالبهگری بویژه حوزه گردشگری گفت: بی شک رشد، پیشرفت، بالندگی و توسعه جوامع مرهون مطالبه گری خردمندانه، اخلاقمدارانه و آگاهانه تلاش گرانی است که با صداقت، امانتداری، وظیفه شناسی دل در گروه منافع ملی دارند و در عرصه اطلاع رسانی و آگاهی بخشی صادقانه و دلسوزانه با انتقال سریع و صحیح از حقایق و وقایع را نیز عهده دار هستند.
بادامینجات با اشاره به شکایت شهردار همدان از یکی از خبرنگاران استان اظهار داشت: این شکایت اشکال دارد چرا که خبرنگار مربوطه با حضور در صحن علنی شورای شهر در انجام رسالت خود، بیانات و صحبتهای اعضای شورا را نشر داده است و نباید مورد برخورد و غضب قرار گیرد.
فعالان گردشگری و رسانهها، افکار عمومی را جهت رونق گردشگری آگاه سازند
نایب رییس شورای اسلامی شهر همدان هم در این جلسه گفت: همدان ظرفیت خوبی در حوزه گردشگری دارد اما آنگونه که باید از آن استفاده نشده و از جایگاه خود عقب است که دلیل بخشی از آن این است که رسانه ها و فعالان این حوزه در افکار عمومی آگاهسازی نکردند.
حجت الاسلام صفری افلاکی اضافه کرد: فعالان گردشگری و رسانهها، افکار عمومی را نسبت به مزایای رونق گردشگری آگاه سازند.
وی با بیان اینکه برای همراهی مردم در حوزه گردشگری باید تلاش کرد، افزود: پیادهراه سازی بافت تاریخ شهر همدان سالهاست که مطرح شده است اما مدیریت شهری جرات اجرای کامل طرح را ا ندارد و مردم نیز از مزایای اجرای طرح اطلاع کافی ندارند.
وی در این خصوص اظهار داشت: اجرای طرح پیادهراه سازی اتحاد و همدلی و همراهی مردم، مسولین و کسبه را میطلبد و رسانه ها نیز نقش مهمی را در این زمینه میتوانند ایفا کنند.
اختصاص 60 درصد بودجه 1402 شهرداری همدان به حمل و نقل و ترافیک
رئیس مرکز پژوهش های شورای شهر همدان هم در این جلسه رویکرد بودجه 1402 شهرداری همدان را حوزه حمل و نقل و ترافیک، هوشمندسازی، گردشگری و تقویت بهرهوری برشمرد و گفت: حمل و نقل و ترافیک یکی از مهمترین مشکلات شهر است که باعث نارضایتی شهروندان شده است که در همین راستا و در جهت حل معضل ترافیک 60 درصد بودجه عمرانی 1402 شهرداری همدان معادل هزار و 200 میلیارد تومان به حمل و نقل و ترافیک اختصاص یافت.
علی رضایی با بیان اینکه شهر همدان متاسفانه در حوزه سرمایهگذاری نسبت به شهرهای هم تراز خود رشد چندانی نداشته است، اضافه کرد: اصحاب رسانه در این حوزه میتوانند همیار مدیریت شهری باشند.
رضایی اصلاح فرهنگ مردم در حوزه سرمایه گذاری و جذب سرمایهگذار را ضروری دانست و افزود: وظیفه همه ماست که تمامی ظرفیت و امکانات سرمایهگذاری را احصاء کرده و در سطح ملی و بین المللی به علاقمندان این حوزه معرفی کنیم.
وی تاکید کرد: در حوزه سرمایه گذاری و گردشگری باید تمامی مسولین و دستگاه های اجرایی مرتبط و اثرگذار در توسعه صنعت گردشگری در کنار مدیریت شهری تلاش کنند تا تشریک مساعی زمینه های ایجاد اشتغال و جذب سرمایهگذار در این حوزه محقق شود.
وی جذب سرمایهگذار و تقویت سرمایهگذاری را یکی از معیارهای ارزیابی مدیریت شهری توسط شهروندان دانست و گفت: رویدادهای مهم فرهنگی و اجتماعی در بودجه 1402 لحاظ شده است و یکی از این رویدادهای مهم برگزاری کنگره ملی سرداران، ایثارگران و هشت هزار شهید استان است.
همدان در صدر اخبار گردشگری باشد
رییس کمیسیون برنامه بودجه و فناوری اطلاعات نیز در این جلسه شانزدهمین نمایشگاه گردشگری تهران را فرصت مناسبی برای معرفی همدان برشمرد و گفت: تشکیل ستاد دائمی گردشگری اتفاق ارزشمندی بود که انجام شد.
اکبر کاوسی امید با اشاره به پیشینه تاریخی همدان و اهمیت آن در حوزه گردشگری افزود: همدان باید همیشه در صدر اخبار گردشگری باشد تا بتوان این کهن شهر را نه تنها در سطح ملی بلکه بین المللی معرفی کرد.
گفتنی است در ادامه این جلسه رییس ستاد گردشگری شهرداری همدان به ارائه گزارشی از حضور شهرداری همدان در شانزدهمین نمایشگاه بین المللی صنایع دستی و گردشگری تهران پرداخت.