جمعه 7 اردیبهشت 1403

عکاسی تلسکوپی از ابزار تا پردازش

خبرگزاری ایسنا مشاهده در مرجع
عکاسی تلسکوپی از ابزار تا پردازش

یک مدرس نجوم گفت: رعایت جز به جز اصول در ابزارهای تلکسکوپ و دوربین مهم است تا به بهترین کیفیت دست یابیم.

امیرحسین ابوالفتح - مدرس و داور عکاسی نجومی در کارگاه تخصصی «عکاسی تلسکوپی از ابزار تا پردازش» که به همت مرکز آموزش نجوم ادیب برگزار شد، لازمه عکاسی نجومی را رعایت استانداردهای بالا در ابزار، پردازش و نرم افزارهای مورد استفاده دانست و اظهار کرد: رعایت جز به جزء اصول در ابزارهای تلکسکوپ و دوربین مهم است تا به بهترین کیفیت دست یابیم.

وی افزود: برخی از مقرهای قرارگیری تلسکوپ نمی‌تواند خروجی کیفی مطلوبی داشته باشد و باید به جزئیات دقت زیادی کرد در نتیجه در تنظیم کردن یک مقر باید به این نکته توجه کرد که تمام المان‌هایی که مربوط به تراز و دقت کامل توازن است، رعایت شود.

این عکاس و داور عکاسی نجومی، تصریح کرد: یکی از مشکلات رایج در عکاسی نجومی عدم دقت در «قطبی کردن» تلکسکوپ است. تلسکوپ ها مجهز به دوربین های قطبی کننده بود که این دوربین‌ها مجهز به شاخص هایی هستند که قطب سحابی در تصویر را نشان می دهند.

ابوالفتح ادامه داد: برخی از نرم افزارها به ما کمک کرده و دقت قطبی مقر را نشان می دهد که می توان با بهره گیری از این نرم افزارها دقت قطبی را مشخص کرد و فریم‌های خوبی گرفت.

به گزارش ایسنا، وی گفت: تنظیم قطبی کردن اولین گام برای عکس های اتوماتیک و دقیق است. پس از آن، بستگی به ابزار موضوع، «گایدکردن» از اهمیت بالایی برخوردار است. تنظیم غیر دقیق قطبی کردن، بزرگترین خطایی است که در کار با آن مواجه می شویم که نرم افزار «شارپ کپ» می تواند در این مسیر موثر باشد.

این عکاس نجومی گفت: هزینه کردن برای ایجاد قطبی عالی مانند هزینه کردن برای دوربین خوب بوده، در نتیجه هزینه در این بخش مهم است تا دستاورد خوبی داشته باشیم.

وی در ادامه یکی از بزرگترین اشکالات در عکاسی نجومی را عدم هم خطی اپتیک برشمرد و گفت: نوری که از داخل آسمان از عدسی عبور می کند در مرکز تلسکوپ، تصویر تشکیل می دهد و اگر خارج از این نقطه باشد به معنای نبود هم خطی اپتیک تلقی می شود و نیاز است قبل از عکاسی اپتیک هم خط شود.

ابوالفتح با اشاره به اینکه نیاز است هم خطی اپتیک در تمام جهات بررسی شود، خاطرنشان کرد: الزام به اپتیک بزرگ نیست بلکه کیفیت تصویر بالا الزام آور است و کیفیت را نباید فدای سایز کرد. فاصله بین المان‌های تلسکوپ و سنسور هم نکته مهمی در عکاسی نجومی است.

انتهای پیام