غنیسازی اورانیوم
غنیسازی اورانیوم
مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی در خصوص برخی ادعاهای سازمانهای اطلاعاتی آمریکا در خصوص تاثیر حملات آمریکا به تاسیسات هستهای ایران در به تعویق افتادن فعالیت هستهای ایران گفت «این دیدگاه «زمانسنج شنی» درباره تسلیحات کشتار جمعی مناسب نیست.
رسانهها مدعی دیدار نماینده آمریکا در امور خاورمیانه با مقامات ایرانی شدند.
تولید ادبیات افراطی و تهدیدآمیز، بیش از آنکه قدرتنمایی باشد، کشور را در مسیر تقابل قرار میدهد. در شرایط کنونی، منافع ملی، آرامش جامعه و عقلانیت سیاسی باید محور گفتمان رسمی قرار گیرد.
شبکه آمریکایی به نقل از منابعی ادعا کرد: «فرستاده ویژه رئیس جمهور آمریکا، در روزهای آینده مذاکراتی را در مورد توافق احتمالی با ایران برای توقف غنیسازی اورانیوم در ازای لغو تحریمها انجام دهد.»
شبکه آمریکایی به نقل از منابعی ادعا کرد: «فرستاده ویژه رئیس جمهور آمریکا، در روزهای آینده مذاکراتی را در مورد توافق احتمالی با ایران برای توقف غنیسازی اورانیوم در ازای لغو تحریمها انجام دهد.»
به نوشته واشنگتنپست، دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا بهرغم تمام رجزخوانی و ادبیات تهاجمی و سروصدا و غلو درباره حملات آمریکا، به نظر میرسد که این موضوع را درک کرده و هماکنون خواستار دیپلماسی است.
یکی از شرکتکنندگان مراسم شهدای اقتدار گفت: غنیسازی اورانیوم حق مسلم ماست؛ این مسیری است که با خون شهدا روشن شده و ادامه خواهد یافت. علمی که به دست آمده، دیگر نابودشدنی نیست، حتی اگر دشمن بخواهد.
اقتصادنیوز: روزنامه واشنگتنپست در گزارشی به قلم فرید زکریا، نوشت که فارغ از تاثیر حمله آمریکا علیه تاسیسات هستهای ایران، همچنان تنها راه برای اطمینان از ایران غیر هستهای، مذاکره است.
اقتصادنیوز: سی ان ان گزارش داد: 6 روز پس از حملات آمریکا به تأسیسات هستهای ایران، مقامات ارشد کاخ سفید به قانونگذاران مجلس گفتند که اکنون بر مذاکره با ایران متمرکز هستند.
اقتصادنیوز: دونالد ترامپ گزارش برخی رسانههای این کشور مبنی بر این را رد کرد که واشنگتن برای ترغیب ایران به توقف غنیسازی اورانیوم قصد دارد میلیاردها دلار در برنامه هستهای تهران هزینه کند.
اقتصادنیوز: آمریکا حملات متجاوزانه اخیر به مراکز هسته ای ایران را توجیه کرد و از آن به دفاع جمعی یاد کرد.
ترامپ با تکرار تهدیدات و زورگویی های واشنگتن علیه تهران و نیز ادعای از بین رفتن تاسیسات هسته ای ایران بر اثر حمله کشورش به دستور او، مدعی شد که ایران می خواهد با ما دیدار کند.
با پایان درگیری 12روزه ایران و اسرائیل و اعلام آتشبس، بازار ارز ایران نفس تازهای کشید. دلار که در اوج تنشها به 94 هزار تومان رسیده بود، حالا به زیر 83 هزار تومان عقبنشینی کرده؛ همزمان، بیتکوین با رفتاری خلاف جهت سایر بازارها، صعودی شد. آیا بازار ارز وارد مسیر ثبات بلندمدت شده یا چالشهای مذاکراتی، روند تازهای رقم خواهد زد؟
اقتصادنیوز: ایران پس از 12 روز بمباران توسط هر چیزی که اسرائیل و آمریکا میتوانستند به سمت آن پرتاب کنند، هنوز پابرجاست.
در کنار عوامل سیاسی عوامل اقتصادی نقش مهمی در کنترل ریسکهای امنیتی و جنگی ایفا میکنند. یکی از آموزههای اساسی در اقتصاد بینالملل، همبستگی مثبت بین حجم مراودات اقتصادی و کاهش ریسک درگیری نظامی است. این امر شامل پایدارتر شدن آتشبسها نیز میشود.