فارس من | پیشنهاد ایران به عراق برای بازگشایی مرزهای زمینی از عید فطر
به گزارش خبرگزاری فارس، سیدصادق حسینی، رئیس سازمان حج و زیارت در دیدار با حسن ناظم وزیر فرهنگ، گردشگری و آثار باستانی عراق با اشاره به فعالیت بیش از 2 هزار و 500 دفتر خدمات زیارتی در ایران گفت: این دفاتر زیر نظر سازمان حج و زیارت کار اعزام زائران را برعهده دارند.
وی با اشاره به گران بودن سفرهای هوایی اعزام زائران ایرانی به عراق و هزینههای بالای فرودگاه نجف اشرف افزود: انتظار داریم هزینههای سفرهای هوایی کاهش یابد تا شاهد تردد بیشتر زائران ایرانی باشیم، همانطور که مرز زمینی ایران هم اکنون بر روی زائرین عراقی باز است.
رئیس سازمان حج و زیارت به منویات رئیس جمهور کشورمان مبنی بر اعزام زائران به اعتاب مقدسه اشاره کرد و گفت: ایشان اعتقاد دارند که شرایطی فراهم شود که تشرف زائران دو کشور ایران و عراق با حداقل هزینهها اتفاق بیافتد و اعزامها تسهیل شود که به همین سبب تخفیفهای سفرهای هوایی به ویژه در نجف میتواند در این رابطه کارساز باشد.
به گفته حسینی، از سرگیری اعزامهای زائران دو کشور به صورت زمینی نیز میتواند در رابطه با کاهش هزینههای سفر زائران دو کشور راهگشا باشد.
وی افزود: یکی از عمدهترین دلایل بسته شدن مرزهای زمینی موضوع شیوع کرونا بوده که در حال حاضر با وجود واکسیناسیون حدود 75 درصدی در کشورمان و اهتمام به رعایت شیوه نامههای بهداشتی، این موضوع میتواند در دستور کار باشد تا شاهد تردد زائران ایرانی به صورت زمینی هم باشیم.
رئیس سازمان حج و زیارت با اعلام این درخواست که بازگشایی مرزهای زمینی موجب برآورده شدن خواسته بسیاری از متقاضیان سفر به عتبات عالیات میشود، پیشنهاد کرد؛ این مهم از عید سعید فطر و با مساعدت دست اندرکاران و مسئولان عراقی ذیربط انجام گیرد.
حسینی با تأکید بر اعزامهای زمینی با رعایت کامل دستورالعملهای بهداشتی تصریح کرد: این اعزامها میتواند زیر نظر کامل سازمان حج و زیارت و وزارت سیاحه عراق و با رعایت شیوه نامههایهای تدوین شده صورت پذیرد تا مشکلی به لحاظ موضوع کرونا نیز وجود نداشته باشد.
وی افزود: تا ایام اربعین فرصت چند ماههای باقی مانده است که با توجه به استقبال مشتاقان برای پیاده روی اربعین حسینی (ع)، میتوانیم با از سرگیری اعزامهای زمینی بر اساس دستورالعملهای بهداشتی شرایط مناسبتری را تا زمان اوج سفرها در آن ایام شکل دهیم.
رئیس سازمان حج و زیارت همچنین به موضوع مشخص شدن رتبه بندی استاندارد هتلهای عراق اشاره کرد و گفت: مشخص شدن این موضوع در برنامهریزیهای سازمان حج و زیارت برای اسکان زائران میتواند موجب کاهش مشکلات و دغدغههای زائران و افزایش رضایتمندی شود.
حسن ناظم، وزیر فرهنگ و گردشگری و آثار باستانی عراق نیز در این دیدار ضمن خیر مقدم به رئیس سازمان و هیأت همراه، بر انعقاد یادداشت تفاهم فی مابین در خصوص اعزام زائران دو کشور تأکید کرد و گفت: امیدواریم این تفاهمنامه هر چه زودتر نهایی شود.
وی افزود: امیدواریم شاهد گسترش سفرهای زیارتی و همچنین هماهنگی و تعاملات بیشتر در راستای تسهیل امور زائران دو کشور باشیم.
وزیر فرهنگ و گردشگری عراق هدف زوار دو کشور را زیارت ائمه معصومین علیهم السلام دانست و اظهار داشت: ما به سبب موضوع زیارت و اشتراکات دینی، به مثابه یک روح در دو بدن هستیم به همین سبب دلها و خانههای مردم عراق به روی زائران ایرانی گشوده است و از موضوع گسترش تعداد زایران و توجه به فرهنگ زیارت استقبال میکنیم.
به گفته وی امضای یادداشت تفاهم برای موضوع زیارت میتواند نیازهای زائران دو کشور را مرتفع سازد و اظهار امیدواری کرد که این مهم هرچه سریعتر نهایی شود.
ناظم به موضوع بازگشایی مرزهای زمینی نیز اشاره کرد و افزود: وزارت گردشگری این موضوع را پیگیری خواهد کرد و آن را در هیأت دولت مطرح خواهیم کرد تا بررسی نهایی صورت گیرد.
وی در پایان ضمن اشاره به آماده بودن رتبه بندی هتلها گفت: این رتبهبندی را در اختیار سازمان حج و زیارت قرار میدهیم تا به رفع دغدغهها در این خصوص کمک کنیم.
انتهای پیام /