«فاسبیندر» در «سیم و زر» رادیو فرهنگ بررسی میشود
کتاب «فاسبیندر: زندگی و مرگ نابغهای عصیانگر» نوشته کریستین براد تامسن، دوشنبه 14 شهریور در برنامه سیم و زر رادیو فرهنگ بررسی میشود.
کتاب «فاسبیندر: زندگی و مرگ نابغهای عصیانگر» نوشته کریستین براد تامسن، دوشنبه 14 شهریور در برنامه سیم و زر رادیو فرهنگ بررسی میشود.
به گزارش خبرنگار مهر، تازهترین برنامه «سیم و زر» رادیو فرهنگ به گفتوگوی محمد آسیابانی با علی عامری مهابادی، سرپرست مترجمان کتاب «فاسبیندر: زندگی و مرگ نابغهای عصیانگر» نوشته کریستین براد تامسن اختصاص دارد. این برنامه از ساعت 12:30 دوشنبه 14 شهریور پخش میشود.
کتاب «فاسبیندر: زندگی و مرگ نابغهای عصیانگر» نوشته کریستین براد تامسن، با ترجمه گروهی به سرپرستی علی عامری مهابادی بهار امسال با شمارگان هزار نسخه، 558 صفحه و بهای 250 هزار تومان توسط نشر هنوز منتشر شد.
راینر ورنر فاسبیندر درگذشته به سال 1982 (در سن 37 سالگی) نابغه و اعجوبه سینمای نوین آلمان بود که در عرض 13 سال بیش از 60 فیلم و سریال ساخت و بجز اینها نمایشهایی را نیز به روی صحنه برد. او از جمله نخبگان سینمای هنری اروپاست و عاشقان سینما در ایران او را بیشتر با آثاری چون «علی: ترس روح را میخورد»، «ازدواج ماریا براون»، «اشکهای تلخ پترا فون کانت»، «عشق سردتر از مرگ است»، «کرل» و... میشناسند.
پیشتر درباره این فیلمساز تأثیر گذار هیچ کتاب مستقلی به فارسی ترجمه نشده بود و صرفاً دو کتاب نمایشنامه از او با عناوین «خون در گلوی گربه و دلال محبت» و «فقط یک تکه نان» به ترتیب با ترجمه جاهد جهانشاهی و محمود حسینی زاد به فارسی منتشر شده بودند. بنابراین کتاب «زندگی و مرگ نابغهای عصیانگر» اثر خاصی در بازار منابع سینمایی ایران محسوب میشود.
بخشی از مقدمه کتاب به ترجمه علی عامری چنین است: «نمی توانم برداشت شخصیام را از فاسبیندر بیان کنم. 14 سال پس از مرگ او روزی نیست که به یاد او یا هنرش نباشم. در حالی که روند تولید و توزیع فیلم به نحو فزایندهای رو به فساد و تجاری شدن میرود، حتی اگر تجارت فیلم بازتاب کامل جامعهای باشد که باید در آن ضد آن عمل کنیم، فاسبیندر نشان داد که فیلمساز میتواند کاملاً شخصی و سازش ناپذیر کارش را دنبال کند. در اوایل دوران دوستیام با فاسبیندر، مارگیت کارستنسنِ بازیگر تجربه همکاری با او را به صورت فرمولی درآورد که درباره همه ما صدق میکرد: «ما همه دوستش داشتیم، دقیقاً به خاطر اینکه همیشه شجاعت خطا کردن را داشت و در هر لحظه بسته به شرایطش میتوانست خوب، افتضاح، ابله یا خوشحال باشد. اغلب هیچ کداممان نمیتوانستیم این شرایط را درک کنیم یا از پسش بر بیاییم. فیلمهای فاسبیندر از همان ابتدا نشان دادند که میتوان با کمک هنر از خود در برابر نیروهای ویرانگر پیرامون دفاع کرد و این که روند کار هنری مستلزم تلاش برای مقاومت و حفظ بقاست. این به تدریج به یکی از مضامین اساسی فیلمهای او تبدیل شد.»
برنامه «سیم و زر» که ویژه نقد کتاب است، با تهیهکنندگی فریده گودرزی و اجرای فاطمه اسحاق تبار دوشنبهها ساعت 12:30 روی موج اف ام ردیف 106 مگاهرتز از رادیو فرهنگ پخش میشود.