شنبه 3 آذر 1403

فراموشی تاریخی؛ توقف پیشرفت‌ها و تکرار هزینه‌ها

خبرگزاری دانشجو مشاهده در مرجع
فراموشی تاریخی؛ توقف پیشرفت‌ها و تکرار هزینه‌ها

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، نماینده مقام معظم رهبری در شورای عالی امنیت ملی، صبح پنجشنبه 13 بهمن 1401 در سومین دوره تربیتی و تشکیلاتی قدوس که به همت بسیج دانشجویی دانشگاه محقق اردبیلی در مشهد مقدس برگزار شد، حضور یافت. دکتر جلیلی با بیان اینکه اگر شخصی حافظه خود را از دست بدهد، تاثیرگذاری خود را از دست خواهد داد؛ فراموشی تاریخی یک جامعه را باعث تکرار هزینه‌های سنگین ناشی از...

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، نماینده مقام معظم رهبری در شورای عالی امنیت ملی، صبح پنجشنبه 13 بهمن 1401 در سومین دوره تربیتی و تشکیلاتی قدوس که به همت بسیج دانشجویی دانشگاه محقق اردبیلی در مشهد مقدس برگزار شد، حضور یافت.

دکتر جلیلی با بیان اینکه اگر شخصی حافظه خود را از دست بدهد، تاثیرگذاری خود را از دست خواهد داد؛ فراموشی تاریخی یک جامعه را باعث تکرار هزینه‌های سنگین ناشی از نقاط منفی و توقف نقاط مثبت و پیشرفت یک جامعه قلمداد کرد.

آگاهی از تحولات محیطی و روند‌های قبل و بعد از یک موضوع، لازمه داشتن تحلیل بهتر

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام، نشست‌ها و اردو‌های دانشجویی را بهترین فرصت برای پیگیری و بررسی اخبار روز و همچنین رسیدن به چارچوبی جهت داشتن تحلیل نسبت به موضوعات دانست. وی اظهار داشت استفاده از تحلیل‌ها و بولتن‌ها خوب است، ولی تحلیل دانشجویی نباید متوقف و متکی بر آن‌ها باشد.

دکتر سعید جلیلی لازمه داشتن تحلیل بهتر را دانستن روند موضوع دانست و گفت: موضوعات و رویداد‌ها منقطع از روند‌های قبل و بعد از خود نیستند. وی افزود: مثلاً برای بررسی علت اتفاقات چند ماه اخیر کشور، علاوه بر بررسی اخبار این چند ماه، باید روند انقلاب اسلامی از روز اول تاکنون و حتی فراتر از آن، سیر طی شده چند قرن گذشته کشور را مورد بررسی قرار داد و روند دیگری هم که باید مورد بررسی قرار گیرد آن چیزی است که در آینده با آن مواجه هستیم.

نماینده‌ی رهبر انقلاب در شورای عالی امنیت ملی در این نشست گفت: در این چند ماه، 35 مؤسسه اصلی مطالعات راهبردی در غرب، از آمریکا تا اروپا، مطالعاتی درباره اتفاقات اخیر ایران انجام داده‌اند و حدود 280 محور را برای مقابله با انقلاب اسلامی ایران مشخص کرده‌اند.

عضو شورای راهبردی روابط خارجی با تأکید بر بررسی اهمیت تحولات محیطی، بررسی تحولات منطقه‌ای و جهانی را در کنار بررسی تحولات داخلی برای رسیدن به یک تحلیل خوب، لازم دانست.

گزینه‌های ناکام دشمنان در مقابل ملت ایران؛ از ترور تا جنگ تا تحریم

دکتر سعید جلیلی در ادامه سخنان خود با اشاره به دهه فجر و چهل و چهارمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی، شکل‌گیری انقلاب اسلامی را پذیرش دعوت خدا و رسول توسط ملت ایران عنوان کرد و با برشمردن تقابل‌های دشمنان با انقلاب اسلامی همچون ترور 17 هزار نفر از رئیس‌جمهور و نخست‌وزیر و رئیس قوه قضاییه تا نمایندگان مجلس و مردم کوچه و بازار، تحمیل خشن‌ترین و سخت‌ترین جنگ به مدت 8 سال، اعلام و اعمال راهبرد‌های تحریم فلج‌کننده و فشار حداکثری و در پیش گرفتن سیاست فروش صفر نفت ایران، اظهار داشت: هیچ یک از قدرت‌های بزرگ به انقلاب اسلامی ایران خوشآمد نگفتند و تمام تلاش خود را برای جلوگیری از شکل گرفتن آن انجام دادند. بعد از پیروزی انقلاب اسلامی نیز تمام گزینه‌های جدی و مؤثر خود را علیه ملت ایران به کار بردند. نماینده رهبر انقلاب در شورای عالی امنیت ملی با اشاره به کودتای 28 مرداد، این رویداد را اثبات دشمنی تاریخی آمریکایی‌ها با ملت ایران حتی پیش از وقوع انقلاب اسلامی و آغاز تقابل‌های کنونی دانست و افزود: کسانی که امروز برای برخی مسائل ایران ابراز نگرانی می‌کنند، زمانی که مردم سردشت از پیر و جوان و زن و مرد با سلاح‌های شیمیایی آن‌ها بمباران می‌شدند، نه تنها یک قطعنامه بلکه یک بیانیه هم صادر نکردند. کسانی که امروز برای فضای ایران 250 شبکه ماهواره‌ای راه‌اندازی کردند حتی از دادن پانسمان بیماران پروانه‌ای هم ممانعت کردند.

تکرار حماسه‌های دهه شصت توسط دهه هفتادی‌ها و دهه هشتادی‌ها

دکتر جلیلی با اشاره به معنی لغوی «کُفر به معنای پوشاندن» بیان داشت: دشمن هر آنچه را که به نفع او نیست و نمی‌پسندد، می‌پوشاند. وی تلاش دشمن را جلوگیری از تکرار حماسه‌های نسل دهه 60 در دیگر نسل‌ها عنوان کرد که با تکرار آن حماسه‌ها توسط جوانانی همچون «شهید حججی، شهید علی‌وردی و شهید عجمیان» به شکست انجامیده است.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام، تحرکات دشمنان از نخست‌وزیر استرالیا در شرق دنیا تا نخست‌وزیر کانادا در غرب دنیا و دیدار رئیس‌جمهور فرانسه با عناصر دلقک و دسته‌چندمی را نشانه شکست گزینه‌های مؤثر آن‌ها دانست.

چالش تمدن غربی در هماوردی با تمدن اسلامی و مقام زن

دکتر سعید جلیلی تقابل غرب با ملت ایران را یک «هماوردی تمدنی» عنوان کرد و گفت امروز غرب با بروز تمدن اسلامی یک چالش جدی پیدا کرده است. وی با اشاره به سابقه‌ی دادن حق رأی به زنان در غرب که طولانی‌ترین آن مربوط به 1920 میلادی است، سابقه مشارکت دادن زنان در تمدن اسلامی را مربوط به زمان پیامبر اسلام و بیعت زنان با پیامبر اسلام دانست.

عضو شورای راهبردی روابط خارجی اظهار داشت: تمدن غرب بعد از پایان جنگ جهانی و کشته شدن میلیون‌ها نفر و کمبود نیروی انسانی از زن به عنوان تأمین‌کننده نیروی کار خود استفاده کرد و بعد با سوءاستفاده از مقام زن، از او به عنوان ابزاری برای فروش کالای خود استفاده کرد.

در پایان، دانشجویان حاضر سئوالاتی را از دکتر جلیلی پیرامون محور‌های ذیل پرسیدند و پاسخ‌های وی را شنیدند:

  • عدم‌حضور و نقش‌آفرینی مستقیم دکتر سعید جلیلی در دولت سیزدهم
  • مصوبه سران قوا در موضوع مولدسازی دارایی‌های دولت
  • ضعف دولت در صحبت با مردم در رابطه با حوادث اخیر کشور
  • تعامل یا تقابل با نظام بین‌المللی برای پیشرفت کشور
  • علت عدم بازخواست از رئیس‌جمهور سابق برای بی‌مسئولیتی‌ها در دولت دوازدهم