فراهم کردن بستر تربیت و تزکیه در کنار دانش آکادمیک
رئیس دانشگاه بینالمللی اهلبیت (ع) گفت: هدف ما در این دانشگاه که به نام اهل بیت (ع) منور است توجه به تربیت و تزکیه (دانشجویان خارجی) در کنار دانش آکادمیک است.
رئیس دانشگاه بینالمللی اهلبیت (ع) گفت: هدف ما در این دانشگاه که به نام اهل بیت (ع) منور است توجه به تربیت و تزکیه (دانشجویان خارجی) در کنار دانش آکادمیک است.
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از دانشگاه بینالمللی اهلبیت (ع)، مراسم افطاری دانشگاه بین المللی اهلبیت (ع) با حضور دانشجویان و جمعی از اساتید به همت معاونت فرهنگی و دانشجویی دانشگاه برگزار شد.
حجت الاسلام والمسلمین دکتر سعید جازاری معموئی، رییس دانشگاه بینالمللی اهلبیت (ع) در این مراسم گفت: این مجموعه علمی و دانشگاهی که شما دانشجویان از کشورهای مختلف جهان در آن گردهم آمدید به معنای خاص خود بین المللی است. بدین معنی که زمانی که شما از کنار هم در محوطه این دانشگاه میگذرید از ملیتهای گوناگون شانه به شانه به هم برخورد خواهید کرد و این ارزشمند است. این همان نفس محبوب پروردگار عالمیان است. در قرآن کریم در دو الی سه فراز آن به اختلاف در جنس بشر اشاره شده است و این خواست پروردگار است.
وی ادامه داد: اگر به این اختلاف نژاد، فرهنگ و زبان با نگاه ظریف قرآن بنگریم در مییابیم که این اختلاف سازنده و هدفمند است و هر کدام از من و شما میتوانیم مکمل یکدیگر باشیم و در رسیدن به کمال موثر باشیم. مقصود از یزکیهم در قرآن کریم همان اخلاق و کسب فضایل اخلاقی است، اولین رسالت پیامبران به تعبیر قرآن یزکیهم است. مقصود از این واژه در تعبیر ساده فارسی بحث اخلاق است.
رئیس دانشگاه اهل بیت (ع) افزود: اما در پاسخ به این سوال که چرا پروردگار در این آیه اخلاق را مقدم بر تعلیم قرار داده است؟ میتوان گفت رسالت پیامبران اخلاق محور و خرد بنیان است. در واقع اخلاق باید باشد تا بتواند علم به واسطه آن وسیله پیشرفت و سعادت انسان شود در غیر اینصورت علم میتواند وسیله خطر نیز باشد.
وی ادامه داد: اگر فردی دانشمند باشد اما اخلاق در آن تکامل نیابد و فضایل اخلاقی نداشته باشد این فرد میتواند مصداق خطر و نگرانی یک جامعه باشد. بطور مثال ذره کوچکی مانند اتم که در حوزه پزشکی و یا مهندسی مفید و مؤثر است از در زمان استفاده از آن شخص علم داشته باشد اما از اخلاق برخوردار نباشد زمینه خطر را ایجاد خواهد کرد. پس تزکیه بر تعلیم مقدم است و هدف شما دانشجویان در این دانشگاه تعلیم و تربیت است.
رئیس دانشگاه اهل بیت (ع) افزود: مرحله دوم بحث یعلمهم مطرح است. هدف شما دانشجویان گرامی در این دانشگاه تعلیم و تربیت است در اینجا ظرافت آیه شریفه یُعَلِمُهُمُ الکِتابَ وَ الحِکمَه؛ نمایان میگردد یعنی دانشی که شما دانشجویان پذیرا هستید دو بخش دارد بخش اول متمرکز بر وحی و بخش دوم که در کنار وحی میآید اندیشه و خرد است.
وی افزود: تصور نکنید دانش همان است که علوم روز ترجمه میشود بلکه باید از قرآن در کنار آن بهره برد چراکه قرآنشناسی هنری ارزشمند است. بخش دوم حکمت یعنی دانشی که با عقل و اندیشه و استدلال بر سینه بنشیند. هدف ما در این دانشگاه که به نام اهل بیت (ع) منور است توجه به تربیت و تزکیه در کنار دانش آکادمیک است و همان میزان که در حوزه دانش، اندیشه و علوم برای شما عزیزان شرایط پیشرفت را مهیا میکنیم در حوزه تزکیه نیز این را بستر را فراهم خواهیم کرد.
حجت الاسلام والمسلمین جازاری معموئی افزود: درخواست من از معاونت فرهنگی این دانشگاه، با توجه به بینالمللی بودن آن، ایجاد بستر تزکیه، رشد و شکوفایی اخلاقی همراه با تعامل بین ملیتهای مختلف است. مقصود ما این است و در این زمینه به همیاری شما دانشجویان نیاز داریم.
وی یادآورشد: ما به عنوان یک جامعه علمی، دانشی را پذیرا هستیم که یک بال آن حکمت و بال دیگر آن تمسک به قرآن است. واژه اهل بیت عصمت و طهارت، به یک جریان خاص یا یک گروه خاص تعلق ندارد.