چهارشنبه 7 آذر 1403

فرزندان خود را قربانی حرف دیگران نکنید!

وب‌گاه فرارو مشاهده در مرجع
فرزندان خود را قربانی حرف دیگران نکنید!

والدین نباید در تربیت کودک خود نگران حرف مردم باشند. قربانی کردن فرزندتان به‌خاطر دیگران، شخصیت و آینده کودک شما را تخریب می‌کند. برای داشتن کودکی مستقل و قدرتمند در آینده باید از همین امروز دست به کار شوید؛ زیرا نحوه برخورد والدین با کودکان ارتباط مستقیمی با تربیت آنان دارد.

اگر شخصیت وابسته‌ای دارید و به خاطر تایید شدن و نگرانی از حرف مردم به تنها کسی که فکر نمی‌کنید، خود و کودکتان است، باید بگوییم که کودک شما نیز در آینده همانند شما رفتار خواهد نمود و قربانی دیگران خواهد شد. توصیه می‌کنیم این بخش را بخوانید تا بیاموزید که چه زمانی حق ندارید کودک خود را قربانی دیگران کنید.

اسباب بازی کودکتان را به زور نگیرید

به گزارش همشهری آنلاین، حس مالکیت در کودک بسیار قوی است و او اسباب بازی‌های خود را دوست دارد و به آسانی حاضر نمی‌شود آن‌ها را با کودک دیگری تقسیم کند، بنابراین پدر و مادر نباید کودک را تحت فشار بگذارند یا او را به خاطر سخاوت نداشتن سرزنش کنند. وقتی کودک هنوز معنی سخاوت را نمی‌داند و برای آن آمادگی ندارد، سرزنش والدین تنها سبب تحقیر کودک و درهم شکستن اعتماد به نفس او می‌شود.

برخی والدین زمانی که کودکشان اسباب بازی خود را به دوستش نمی‌دهد، وارد عمل شده و واکنش بدی نشان داده و کودک را نه تنها سرزنش می‌کنند بلکه اسباب بازی را با زور از کودک خود گرفته و به دیگری می‌دهند. این رفتار بسیار مخرب است و به کودک یاد می‌دهد که تو باید همیشه به خاطر دیگران از حق خود بگذری. در این هنگام والدین باید رفتار درستی نشان داده و دو کودک را سرگرم بازی دیگری نمایند تا ذهنشان از اسباب بازی دور شود.

اجازه ندهید کودکتان را تحقیر کنند

متأسفانه بسیاری از اقوام و دوستان به هر دلیلی به خود اجازه می‌دهند که کودک را در مقابل چشم پدر و مادر خود تحقیر کنند. برخی از والدین محترمانه در مقابل تحقیر کودک خود می‌ایستند و اجازه نمی‌دهند دیگران کودکشان را تحقیر کنند، اما برخی دیگر به دلیل جلوگیری از دعوا و قطع رابطه و یا مراعات و احترام، در مقابل تحقیر فرزند خود کوتاه می‌آیند و به جای اینکه از کودک دفاع کنند، بغض کرده و گریه می‌کنند. این رفتار اشتباه سبب می‌شود کودک یاد بگیرد که نباید در مقابل تحقیر دیگران حرفی بزند و همیشه باید سکوت کند.

والدین نباید اجازه دهند کسی فرزندشان را تحقیر کند، آن‌ها باید به کودک خود احترام بگذارند و توانایی او را باور داشته باشند. تحقیر شدن در کودکی باعث بروز پیامد‌های ناگواری در بزرگسالی می‌شود.

برای کودکتان شخصیت جداگانه قائل شوید

بسیاری از والدین متاسفانه اجازه هیچ انتخابی به فرزند خود نمی‌دهند. آن‌ها برای فرزندشان هویت مستقلی قائل نیستند مثلا زمانی که بعد از مدت‌ها به رستوران می‌روند، اجازه نمی‌دهند که فرزندشان غذا سفارش دهد و یا نمی‌گذارند لباسی را که دوست دارد انتخاب نماید. اگر والدین هیچ وقت به فرزند خود حق انتخاب ندهند، به او یاد خواهند داد که تو یک شخص جدا نیستی و هویتی نداری. دادن حق انتخاب به فرزند سبب افزایش اعتماد به نفس و عزت نفس در او خواهد شد.

کودکتان را بیش از حد مطیع بار نیاورید

امر و نهی کردن والدین به فرزندان در تربیت نقش مؤثری دارد، ولی باید توجه داشت که زیاده روی در این امر، باعث بروز اختلال در رفتار فرزندان می‌گردد. برخی والدین فقط دستور می‌دهند و کودک چاره‌ای جز اطاعت کردن ندارد.

این نوع والدین برای کودک خود اهمیتی قائل نیستند و در جایی که کودکشان در حال بازی و تفریح است، به او کاری محول می‌کنند مثلا زمانی که همگی به مهمانی رفته‌اند و کودک در حال تفریح است و یا بر سر سفره نشسته او را به بیرون از منزل برای خرید می‌فرستند و می‌گویند پاشو برو از سر کوچه فلان چیز رو بخر، والدین با اینگونه رفتار مخرب به کودک می‌گویند که تو حق تفریح و استراحت نداری و باید اطاعت کنی.

سخنی با والدین

در رابطه با رفتار خود تجدید نظر کنید و الگویی برای کودک خود باشید، قاطعانه موضع خود را برای دیگران مشخص کنید، هیچ گاه از بیان احساسات و خواسته‌های خود نترسید، هنگامی که قدرتمند عمل کنید و بتوانید بر ترس‌های خود غلبه کنید، دیگران نیز احترام بیشتری برای شما و فرزندتان قائل خواهند بود.

از دست ندهید

طرز تهیه کوفته دست به گردن، از غذا‌های اصیل و فراموش شده طهران قدیم

شناسایی، مراقب و درمان اگزما طبق گفته یک متخصص پوست

تفال به حافظ یکشنبه 13 اسفند 1402؛ ساقی بیا که یار ز رخ پرده برگرفت....

رنگ ادرار در مورد سلامتی شما چه می‌گوید