فرسایش خاک ایران 9 تن در هکتار کاهش یافت
معاون آبخیزداری سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری گفت: اقدامات آبخیزاری در کشور موجب کاهش فرسایش 9 تن در هر هکتاری خاک، افزایش1.5 تا سه برابری دبی قنوات، کنترل رسوب در حدود چهار مترمکعب در هکتار و استحصال 530 مترمکعبی آب محقق شد.
به گزارش خبرگزاری تسنیم حسن وحید اظهار داشت: طبق آمارها 125 میلیون هکتار از اراضی کشور تحت تاثیر فرسایش آبی و خاکی نیازمند اجرای فعالیت های آبخیزداری است که در 6 کلانحوزه، 30 حوزه اصلی و یکهزار و 121 حوزه فرعی است.
وی گفت: این عملیات تاکنون در سطح 32 میلیون هکتار انجام شده و بیش از 90 میلیون هکتار باید فعالیت های آبخیزداری انجام شود، زیرا حوزه های آبخیزداری میتواند سکونتگاه های ما را تحت تاثیر مثبت قرار دهد.
این مقام مسوول افزود: اکنون نزدیک به 40 میلیون هکتار حوزه های آبخیز مشرف به شهرها، روستاها و محل های سکونتگاهی، 28 میلیون هکتار حوزه آبخیز بحرانی و 25 میلیون هکتار حوزه آبخیز مرزی در کشور وجود دارد.
معاون آبخیزداری، مراتع و امور بیابان سازمان منابع طبیعی وآبخیزداری کشور اضافهکرد: طبق آخرین آمار مرکز پژوهشکده حفاظت خاک و آبخیزداری، متوسط فرسایش خاک کشور 15.4 تن در هکتار است که در برخی مناطق فرسایش خاک 6 تا هشت تن و در برخی مناطق همچون حاشیه خلیج فارس بین 70 تا 80تن در هکتار گزارش شده است.
وی درباره میزان رسوب سدها، گفت: میزان رسوب ورودی سدها حدود 350 میلیون مترمکعب یعنی معادل یک سد بزرگ کشور در سال است، همچنین از سال 1330 تاکنون افزون بر هفتهزار و 352 رخداد سیل داشته ایم که نقشه پراکنش سیلاب ها نشان می دهد که تقریبا همه مناطق کشور سیلخیز و حتی مناطق مرکزی کشور که میزان بارندگی کمتری دارد نیز سیلخیز شده است.
وحید افزود: همچنین گاهی اوقات با پدیده زمین لرزش و فرونشست زمین روبهرو هستیم و بر اساس آخرین آمار تاکنون بیش از 120 هزار زمین لرزه اتفاق افتاده و شناسایی شده و چهار هزار و 789 مورد زمینلرزه در حدود 196 هزار هکتار مساحت زمین برآورد شده است.
وی اظهار داشت: کل اعتبار مورد نیاز برای اجرای عملیات آبخیزداری در 90 میلیون هکتار باقیمانده اراضی کشور 739 هزار میلیارد تومان نیاز است.