فرماندار فیروزه خراسان رضوی: با جیرهبندی یا قطع آب روبهرو خواهیم شد
فرماندار فیروزه گفت: بحران آب در 56 روستای این شهرستان جدی است و امکان دارد در روزهای اوج مصرف آب، با جیرهبندی و یا قطع آب در برخی مناطق مواجه شویم.
ابوالفضل حکیمپور در گفتوگو با ایسنا عنوان کرد: کمبود منابع آبی و مصرف غیراستاندارد آب از جمله مهمترین عوامل بحران آب در تعدادی از روستاهای شهرستان فیروزه است.
وی تصریح کرد: بسیاری از مشکلات پیشآمده نیازمند رسیدگیهای قبلی بوده که چون محقق نشده این مشکلات افزوده شده و در حال حاضر کم آبی به یک بحران جدی در این روستاها تبدیل شده است.
حکیمپور اظهار کرد: افزایش حجم موتورها و پمپهای داخل چاه به منظور آبدهی بیشتر، اصلاح خطوط و شبکه آب رسانی، اصلاح شبکه توزیع آب داخل روستاها و جلسات متعدد با روستاییان و شوراها در جهت استفاده درست و بهینه آب، از جمله اقداماتی بود که در سال گذشته انجام دادیم و تاثیر خوبی نیز داشت اما کافی نبوده؛ حل مشکل کم آبی به دو عامل مهم بستگی دارد که عبارتند از تامین منابع آبی جدید که نیاز به اعتبارات دارد و دیگری مصرف بهینه و درست آب که محقق شدن این دو عامل میتواند از جیرهبندی و یا قطع آب در این مناطق جلوگیری کند.
وی گفت: یکی از مناطقی که با بحران آب مواجه است مجتمع ینگه قلعه در بخش مرکزی است که شامل 28 روستاست و میزان خروجی منابع آب، با جمعیت این منطقه همخوانی ندارد بنابراین لازم است که در این منطقه منابع آبی جدیدی تعریف شود.
حکیمپور افزود: برای رفع مشکل کمبود منابع آبی این منطقه، یکی از قناتهایی که در مالکیت امور آب استان بود، در اختیار آب و فاضلاب شهری و روستایی قرار گرفت اما با اعتراض افرادی که ادعای مالکیت این قنات را داشتند، مواجه شد و بحثهای قضایی را به دنبال داشت که تا زمانی که این بحثهای قضایی تعیین تکلیف نشوند آب نمیتواند وارد مدار شده و تامین کننده آب اهالی این 28 روستا باشد.
وی همچنین مطرح کرد: علاوه بر مجتمع ینگه قلعه که شامل 28 روستاست، مجتمع شورگشت با 10 روستا و مجتمع سرده و اقبالیه با 18 روستا با بحران آب مواجه هستند و کمبود منابع آبی در کنار کمبود اعتبارات برای اتمام پروژههای نیمه کاره، مشکل را دو چندان کرده است.
حکیم پور در پاسخ به این سوال که آیا بارندگیهای سال جاری و سال گذشته تاثیری در تامین آب این مناطق داشته است یا خیر؛ گفت: با توجه به اینکه آب مناطق مذکور از طریق چاه تامین میشود، با وجود بارندگیهای خوب، تبخیر آب و پراکنش بارندگیها باعث شده که این بارشها تاثیر چندانی در تغذیه سفرههای زیرزمینی نداشته باشد و با توجه به اینکه عمق چاهها در بعضی مناطق به 200 متر نیز رسیده است سالها طول میشد تا آب به لایههای زیرین زمین برسد.
وی ابراز امیدواری کرد با اجرای طرحهای آبخیزداری و آبخوانداری و همچنین تغذیه مصنوعی سفرههای آب زیرزمینی بتوان آب را به لایههای زیرین زمین منتقل کرد.
فرماندار فیروزه یادآور شد: تا کنون آب مناطق مذکور قطع و یا جیرهبندی نشده اما قطعا در روزهای آتی که دما هم افزایش مییابد اوج مصرف آب را خواهیم داشت که به تبع آن با جیرهبندی یا قطع آب روبهرو خواهیم شد.
لینک کوتاه: asriran.com/0034iO