دوشنبه 1 بهمن 1403

فضای نخبگانی نیاز به کلان‌پروژه‌های آینده‌ساز با مشارکت دستگاه‌های اجرایی دارد / تصویب بندهای پنج گانه دستور جلسه

خبرگزاری دانشجو مشاهده در مرجع
فضای نخبگانی نیاز به کلان‌پروژه‌های آینده‌ساز با مشارکت دستگاه‌های اجرایی دارد / تصویب بندهای پنج گانه دستور جلسه

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، به نقل از روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، ششمین جلسه هیات امنای پارک فناوری اطلاعات و ارتباطات به ریاست وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات و با حضور نمایندگان وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، سازمان برنامه و بودجه و دیگر اعضا برگزار شد. وزیر ارتباطات در این جلسه بعد از ارائه برنامه‌های توسعه پارک ارتباطات و فناوری اطلاعات در...

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، به نقل از روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، ششمین جلسه هیات امنای پارک فناوری اطلاعات و ارتباطات به ریاست وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات و با حضور نمایندگان وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، سازمان برنامه و بودجه و دیگر اعضا برگزار شد.

وزیر ارتباطات در این جلسه بعد از ارائه برنامه‌های توسعه پارک ارتباطات و فناوری اطلاعات در استان‌های کشور، با اشاره به ماموریت محوله به این پارک، به مدیران پارک فاوا تاکید کرد: تا جایی که امکان دارد برای توسعه پارک در استان‌ها کمتر درگیر ساخت و ساز‌های جدید شوید و سعی شود با استفاده از ظرفیت موجود دستگاه‌ها مختلف در مدیریت نرم افزاری و ساختار این مجموعه برای تحقق اهداف پارک مشارکت کنید.

زارع پور درباره توسعه پردیس شهید فکوری مشهد نیز تصریح کرد: طوری برای توسعه این پردیس برنامه ریزی شود که این مرکز به عنوان مکانی برای استقرار شرکت‌های فناور این حوزه در مشهد شناخته شده و تمام شرکت‌ها در این پردیس تجمیع شوند. وزیر ارتباطات از سرپرست پارک فاوا خواست که به سرعت برنامه سال آینده این پارک تهیه و در جلسه بعدی هیات امنای برای تصویب ارائه شود.

همچنین در ابتدای این جلسه اکبر قنبرپور سرپرست پارک فاوا گزارشی از اقدامات انجام شده ارائه کرد و گفت: هم اکنون 63 شرکت در تهران و 17 شرکت نیز در پردیس مشهد مستقر هستند و 70 درصد این شرکت‌ها نیز در دسته دانش بنیان‌ها قرار دارند.

وی افزود: از ارزیابی‌های انجام شده از 50 شرکت این مجموعه بیش از 350 محصول و خدمت ارائه می‌شود.

در ادامه اعضای هیات امنا وارد بررسی دستور جلسه شدند و بعد از بحث و تبادل نظر‌های مختلف، بند‌های این دستور جلسه به تصویب اعضای هیات امنا رسید.

برنامه سال آینده، گزارش حسابرس مستقل سال 1400، بررسی و تصویب طرح جامع پردیس شهید فکوری مشهد، صدور اجازه راه اندازی پردیس پارک در استان‌های سمنان، مازندران، زنجان، چهارمحال و بختیاری و کرمانشاه و انتخاب اعضای حقیقی کمیسیون دائمی هیات امنای پارک از مصوبات ششمین جلسه هیات امنا بود.

سید سلمان سید افقهی؛ قائم مقام بنیاد ملی نخبگان در ابن نشست گفت: این نشست‌ها می‌تواند مبنای یک تحول بزرگ در نظام نخبگانی کشور باشد و زمینه را برای مشارکت بیشتر دستگاه‌های حاکمیتی با نخبگان فراهم کند. وی افزود: طبق سند راهبردی کشور در امور نخبگان، بنیاد ملی نخبگان در نظام حکمرانی وظیفه تنظیم‌گری، نظارت، ارزیابی و پیگیری دارد و باید در تعامل با دستگاه‌های اجرایی اهداف تعیین‌شده در این سند را محقق کند؛ این یعنی مشارکت در طراحی برش نخبگانی برنامه‌های وزارتخانه‌ها و پیگیری آنها از وظایف اصلی بنیاد ملی نخبگان است تا هم نقش و اثربخشی نخبگان را در جامعه علمی مدیریتی و حاکمیتی ارتقا دهد و هم دولت بتواند از خدمات نخبگان به بهترین شکل بهره‌مند شوند.

سید افقهی ادامه داد: بنیاد ملی نخبگان هم از نخبگان برای نقش‌آفرینی بیشتر در حل مسائل کشور مطالبه دارد و هم از دولت برای میدان دادن به نخبگان به منظور تحقق این اثربخشی. قائم مقام بنیاد ملی نخبگان ادامه داد: ارتباطات و فناوری اطلاعات یکی از حوزه‌های گسترده برای فعالیت نخبگان است. حضرت آقا اشتغال و امکان تحقیقات مداوم را دو نیاز اصلی جامعه نخبگانی می‌دانند که در هر دو این موارد وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات و همچنین زیست‌بوم ارتباطات و فناوری اطلاعات قابلیت‌ها و ظرفیت‌های بسیار ویژه‌ای دارد. وی با اشاره به لزوم گفتمان‌سازی سند راهبردی کشور در امور نخبگان، گفت: متأسفانه برخی از مسئولین این سند را ندیده‌اند؛ این در حالی‌ست که رهبر معظم انقلاب بارها و بارها به اجرای صحیح و دقیق این سند تاکید و عدم‌اجرای آن را دلیل اصلی حل نشدن بسیاری از مسائل عنوان کردند.

سید افقهی تصریح کرد: بنیاد ملی نخبگان به دنبال مطالبه بودجه از دستگاه ها نیست و دستگاه‌ها باید از همان ردیف بودجه خود بودجه مناسب برای برش نخبگانی برنامه‌ها را تامین کنند. در این بین، بنیاد بنا به رسالت ذاتی خود و مطالبه حضرت آقا وظیفه تسهیلگری و پیگیری دارد. سید افقی تأکید کرد: برای اجرای این سند نیاز است اصلاحاتی انجام شود. به عنوان مثال راه‌اندازی دفتر امور نخبگان در وزارتخانه‌های مختلف با تدبیر وزرای محترم به منظور پیگیری موضوعات مرتبط با نخبگان، می‌تواند راهگشای بسیاری از مسائل و زمینه‌ساز حضور نخبگان در حل مسائل کشور باشد. وی با اشاره به موضوع اشتغال نخبگان و فعالیت نخبگان در بخش‌های دولتی خصوصی و همچنین شرکت‌های دانش‌بنیان بر ضرورت ایجاد امکان تحقیقات مداوم تأکید کرد و آن را یکی از دغدغه‌های اصلی نخبگان دانست و گفت: تعریف پروژه‌های آینده‌ساز که نماد نخبگان باشند با مشارکت وزارتخانه‌ها می‌تواند یک راهکار عملیاتی در حوزه نخبگان باشد. این مسئله به طور خاص در حوزه ارتباطات و فناوری‌های اطلاعات اهمیت بیشتری دارد چراکه امروزه بخش زیادی از نخبگان کشور راغب به حضور در این حوزه هستند و آمار دانشجویان در رشته کامپیوتر دانشگاه شریف بهترین دلیل برای اثبات این ادعاست.

قائم مقام بنیاد ملی نخبگان تاکید کرد: اگر زمینه و زیرساخت لازم برای طرح و اجرای پروژه‌های آینده‌ساز فراهم شود، نخبگان همان‌گونه که در دانشگاه‌های بزرگ جهان می‌درخشند، در دانشگاه‌های کشور منشا اثرگذاری منحصربه‌فرد نیز خواهند بود. جالب اینکه این پروژه‌ها بعضاً نیازهای مالی خیلی بزرگ هم ندارند اما می‌توانند بخش زیادی از نخبگان را ذیل خود فعال کنند. سید افقهی اظهار داشت: به عنوان نمونه پروژه‌های آینده‌سازی مثل رانش کوانتومی و یا پروژه‌هایی در حوزه نانو الکترونیک و هوش مصنوعی اگر با همکاری بنیاد ملی نخبگان، معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست‌جمهوری و وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات تعریف و اجرا شوند. نه‌تنها از خروج نخبگان جلوگیری می‌کند؛ بلکه زمینه برای ایجاد شرکت‌های فناور در این حوزه نیز فراهم خواهد کرد تا جامعه از علم و دانش نخبگان به بهترین شکل بهره ببرد. با ایجاد دفتر نخبگان در وزارتخانه می‌توان این قبیل امور را به خوبی پیگیری کرد.