«فضا جو» اولین و تنها سایت رصد ماهواره در ایران است / کم لطفی رسانهها و مسئولان در معرفی سایت بومی برای رصد ماهواره نور
رضا ابوالقاسمی گفت: «فضاجو»، اولین سایتی است که برای اولین بار در ایران رصد ماهوراهها و ارزیابی آنها را انجام می دهد ولی عمده رسانههای کشور، سایت های خارجی را برای ردگیری و رصد ماهواره نور معرفی میکنند.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از راه آرمان، با پرتاب موفقیت آمیز ماهواره نور در سوم اردیبهشت ماه سال جاری، نخستین ماهواره نظامی جمهوری اسلامی ایران توسط نیروهای هوافضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به فضا رفت، ماهواره ای که هر 93 دقیقه یک بار به دور کره زمین می چرخد.
بسیاری از مردم علاقه مند هستند تا رصد دقیقی از حرکت این ماهواره در فضا داشته باشند و آن را ردیابی کنند، برای این منظور باید از سایت های رصد ماهواره ها استفاده کرد که متاسفانه با وجود سایت بومی، بسیاری از رسانه ها، رصد ماهواره نور را از طریق سایت های خارجی معرفی کردند و این در حالی است که سایت بومی فضا جو که با همت جوانان و نخبگان ایرانی طراحی شده است از قابلیت های ویژه ای برخوردار است که در مقایسه با نمونه های خارجی، یک سر و گردن بالاتر است.
سایت «فضاجو» اولین و تنها سایت بومی ردیابی و رصد ماهواره است که توسط جوانان ایرانی که در دانشگاه های علم و صنعت، امیرکبیر و مالک اشتر خودمان درس خوانده اند و امروز دانش و توانایی خود را در معرض نمایش گذاشته اند تا بگویند یک ایرانی هر جایی که اراده کند می تواند موفق باشد.
«فضا جو» اولین و تنها سایت رصد ماهواره در ایران
رضا ابوالقاسمی مدیر سایت بومی فضا جو است که در گفت و گو با خبرنگار ما، اظهار کرد: در حال حاضر حدود هزار و 500 ماهواره در فضا وجود دارد که روز به روز بر تعداد آن ها افزوده می شود و شناخت و ردیابی این ماهواره ها هم در حوزه های نظامی و هم درحوزه غیر نظامی کاربرد زیادی دارد.
مدیر سایت بومی فضاجو ادامه داد: امروزه برای رصد ماهواره ها نیازی به تلسکوپ یا دوربین دوچشمی ندارید و تنها دانستن موقعیت آن ها کفایت می کند و باید نوع آن، تاریخ عبور، زمان رویت، سمت و ارتفاع ماهواره، میزان درخشندگی و... را به دست آورید و برای این کار لازم نیست زحمتی به خود بدهید چراکه سایت هایی بسیاری این کار را آسان کرده اند.
وی تشریح کرد: سال گذشته همزمان با پرتاب ماهواره ظفر از سایتی رو نمایی کردیم که با همت 7 نفر از جوانان نخبه ایران راه اندازی شد و ما موفق شدیم ماهواره را ردیابی کنیم ولی پرتاب این ماهواره موفقیت آمیز نبود.
دقت پیش بینی مدار و ردیابی سایت فضا جو برتر از مشابه خارجی آن است
ابوالقاسمی بیان کرد: تیم فضا جو متشکل از 7 نفر است که تخصص های مختلف را با توجه به نیاز شامل می شود که رشته های هوافضا، نرم افزار و مخابرات از جمله آن هاست که میانگین سنی این گروه 22 تا 23 سال است، البته فارغ التحصیلان با تجربه هم که در گذشته کارهای ساخت ماهواره انجام دادند در طراحی و ساخت این سایت با ما همکاری می کنند.
وی ادامه داد: سایت فضاجو، نمونه خارجی زیادی دارد ولی دقت پیش بینی مدار و ردیابی هیچ کدام از آن ها مانند سایت فضا جو نیست و اگر این مقایسه صورت گیرد قابلیت های ویژه این سایت نمایان می شود.
مدیر سایت بومی فضا جو تصریح کرد: یکی از مزیت های سایت فضا جو این است که مستقل از سایت های خارجی است و با توجه به پارامترهای مداری ماهواره، جی پی اس و نقطه اولیه مدار می تواند کار ردیابی ماهواره و رصد آن را انجام داده و به صورت لحظه ای محل ماهواره را در فضا مشخص کند.
ابوالقاسمی خاطرنشان کرد: یکی از کاربردهای این سایت بومی این است که ایستگاه زمینی که قرار است ماهواره از آن سیگنال بگیرد بر اساس پیش بینی که سایت انجام می دهد ایستگاه خود را آماده می کند و در زمان هایی که ماهواره در رویت ایستگاه زمینی قرار می گیرد بر اساس پارامترهای مداری که سایت ارائه می کند می تواند از ماهواره ها خود دریافت اطلاعات انجام دهد.
رونمایی از اپلیکیشن رصدماهواره در سایت فضاجو
وی با بیان اینکه در حال حاضر به دنبال این هستیم تا اطلاعات همه ماهواره های موجود دنیا در این سایت بارگذاری شود، عنوان کرد: هر شخصی با مراجعه به این سایت می تواند ماهواره خود را انتخاب کند و بر اساس پیش بینی که در این سایت انجام می شود به صورت آنلاین هم موقعیت ماهواره و هم پیش بینی های چند روز آینده ماهواره را که در چه زمان هایی از ایستگاه زمینی مد نظر و یا موقعیت کاربر عبور می کند را ردیابی کند.
مدیر سایت بومی فضاجو فعالیت این سایت را مستقل از ایستگاه ها و سایت های خارجی مطرح کرد و گفت: علاقه مندان حوزه فضا با استفاده از این سایت می توانند از کلیپ های آموزشی بارگذاری شده در سایت که نحوه ردیابی ماهواره و اخبار به روز ماهواره ها را ارائه می کند استفاده کنند و تلاش ما این است تا نیاز آموزشی قشر دانش آموز و علاقه مندان فضایی را برطرف کنیم.
ابوالقاسمی از رونمایی اپلیکشین فضا جو در چند روز گذشته خبر داد و بیان کرد: اپلیکیشن بومی رصد ماهواره نیز در سایت ارائه شده است و مردم می توانند با دانلود و نصب آن بر روی گوشی بدون مراجعه به سایت ماهواره های مورد نظر خود را ردیابی کنند.
کم لطفی رسانه ها و مسئولان در معرفی سایت فضاجو برای رصد ماهواره نور
وی خاطر نشان کرد: تیم فضا جو به دنبال این مسئله است که این سایت را توسعه دهیم و به یک نرم افزار جامعی برسد و برای تکمیل شدن دیتا بیس و زیر ساخت های سخت افزری مطابق برنامه ریزی های انجام شده تا پایان سال 99 این مشکلات برطرف می شود و ما به صورت عملیاتی وارد میدان می شویم.
مدیر سایت بومی فضاجو اضافه کرد: بعد از پرتاب ماهواره نور این سایت مورد استفاده بیشتری قرار گرفت و به صورت لحظه ای می توان کار رصد این ماهواره راانجام داد ولی هر چه تعداد ماهواره ها زیاد شود کار سنگین تر می شود و نیاز است نرم افزار ها حرفه ای تر و سخت افزار های بیشتری را داشته باشیم.
وی با بیان اینکه فضا جو، اولین سایتی است که برای اولین بار در ایران رصد ماهوراه ها و ارزیابی آن ها را انجام می دهد، خاطر نشان کرد: متاسفانه وقتی به رسانه ها مراجعه می کنیم عمده آن ها سایت های خارجی را برای ردگیری و رصد ماهواره نور معرفی کردند.
ابوالقاسمی ادامه داد: این در حالی است که ما جوان های ایران دور هم جمع شدیم تا این دانش به صورت بومی ایجاد شود لذا انتظار داریم حمایت بیشتری از این استارت آپ ها و نخبگان انجام شود تا تشویق شده و در گام های بعدی محکم تر جلو بروند.
این جوان نخبه در پایان اظهار کرد: بنابراین در خواست ما از رسانه ها و مسئولان این است که از دانش بومی و جوانانی که تلاش کردند تا ایران اسلامی خودکفا باشد و روی پای خود بایستد حمایت کنند به ویژه در زمینه رصد ماهواره نور که با همت سپاه پاسدارن با موفقیت در فضا قرار گرفت، با معرفی سایت فضاجو که ز سایت های برتر دنیا برای رصد و ارزیابی موقعیت ماهواره است از دانش و نخبگان بومی حمایت کنند.
انتهای پیام /