فعال دانشجویی: دانشگاه محل هویت سازی افراد است / مسوولان دانشگاه اهمیت و جایگاه تشکلها را درک کنند
زهرا عظیمی دبیر انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه الزهرا در گفتگو با خبرنگار تشکل های دانشگاهی خبرگزاری فارس با اشاره به رسالت تشکلهای دانشجویی و با تاکید بر نکاتی از امامین انقلاب در این باره، گفت: نکته اول را در باب رسالت تشکلهای دانشجویی با این جمله معروف امام خمینی که رسالت انجمنهای اسلامی را رسالت انبیا دانستند، آغاز میکنیم؛ یعنی به عبارتی فعالیت در تشکلهای دانشجویی میتواند هویت یک دانشجوی مسلمان را در چارچوبی بگنجاند که به تبیین اسلام و اجرایی کردن اهداف انبیا بپردازد. نکته دوم هم در اقلیت بودن تشکلهاست، در طول سالهای پس از انقلاب و تقریبا در همهی دانشگاههای دنیا، نسبت جمعیت دانشجویان فعال در تشکلها به نسبت کل جمعیت دانشگاه کمتر بوده است.
این فعال دانشجویی ادامه داد: همانطور که مقام معظم رهبری در سال 94 به این مطلب اشاره کردند که تشکلها در بین خِیل انبوه دانشجوها اکثریت نیستند و باید بتوانند جاذبه در خود ایجاد کنند تا دانشجویان را جذب کنند. حال ناظر به این نکات، پر واضح است که در نظام اسلامی، دانشگاه فقط محل تشکیل کلاسهای آموزشی نیست، دانشگاه محلی است که در آن، هویت یک فرد ساخته میشود و باید فرد را در حیطه اعتقادی، فکری و عملی محکم و با پشتوانه استدلالی بار بیاورد. وی افزود: لازمه این امر هم قطعا وجود تشکلهای دانشجویی است، این تشکلهای دانشجویی هستند که باید کار اجرایی کنند، کف صحنهای دانشگاه برنامه داشته باشند، کنشگر آزاد و مستقل باشند و برای دفاع از موازین اسلام، بیتعارف باشند. دبیر انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه الزهرا گفت: پویایی فضای تشکلها هم زمانی میسر است که در وهلهی اول، دفاتر تشکلهای دانشجویی جایی در محل عبور و مرور دانشجویان و در صحنههای اصلی دانشگاه باشد.
وی افزود: اما مع الاسف در دانشگاه الزهرا، طی هفتههای آخر اسفند 1401، خبری مبنی بر تعویض سالن دفاتر تشکلها آمد، با این دلیل که قرار هست این سالن تبدیل به موزه شود. این در حالی است که راهروی تشکلهای دانشگاه الزهرا، نزدیک سلف مرکزی دانشگاه بود و از آنجاییکه دفاتر تشکلها در کنار یکدیگر قرار گرفته بودند، کار دانشجویان برای آشنایی با تشکلها سادهتر بود. البته که بماند همان دفاتر هم بسیار کوچک بودند و بعضا تشکلها برای برگزاری جلسات شورای مرکزی هم دچار چالش میشدند، این خبر نقل مکان، به سرعت اجرایی شد و تشکلهای دانشجویی دانشگاه الزهرا به صورت پراکنده در حاشیه دانشگاه جای گرفتند.
این فعال دانشجویی گفت: تشکل انجمن اسلامی دانشگاه که قدیمیترین تشکل و فعالترین تشکل دانشگاه بود جایی نزدیک به خوابگاه دانشگاه منتقل شد، این در حالی است که شاید اکثریت دانشجویان حتی ندانند نزدیک خوابگاه، کانکسی است که دفتر انجمن اسلامی دانشگاه نام دارد.
وی افزود: در دانشگاه الزهرا، همیشه کمبود فضا مطرح بوده و تا حدی به دلیل تعداد بالای دانشجویان و وجود دانشکدهها، پژوهشکدهها، آزمایشگاهها و کارگاههای متعدد قابل درک است؛ اما مسئولان دانشگاه باید توجه کنند که اگر تشکلهای اسلامی دانشجویان به حاشیه برود، فضای دانشگاه هم به راحتی میتواند وارد حاشیه شود.
عظیمی ادامه داد: وقتی در دانشگاه، جایی نباشد که دانشجویان در چارچوب قانون و با لحاظ ضوابط به کنشگری و فعالیت بپردازند، حتما این فضا را در تشکلهای زیرزمینی یا فعالیتهای غیرقانونی و رادیکال پیدا خواهند کرد؛ که این امر هم به ضرر دانشجویان تمام میشود و هم خلاف اصول اسلام که بر هدایت انسانها استوار است، میباشد.
دبیر انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه الزهرا در پایانگفت: پیشنهاد انجمن اسلامی دانشجویان به مسئولان دانشگاه این است که با در نظر گرفتن اهمیت تشکلهای دانشجویی خصوصا پس از اغتشاشات اخیر، مقری هم در یکی از صحنهای اصلی دانشگاه به تشکلها اختصاص پیدا کند که حداقل نامی از آن تشکل در صحن باشد و به چشم دانشجویان بخورد. پایان پیام /