فقر گلزنی در لیگ برتر با قراردادهای نجومی!
آمار گلزنی در نیم فصل اول لیگ برتر فوتبال خیلی پایین بوده است و این موضوع را مورد بررسی قرار دادیم.
باشگاه خبرنگاران جوان؛ مریم طایفه - مسابقات نیم فصل اول لیگ بیست و چهارم فوتبال در حالی با قهرمانی تیم فوتبال تراکتور به پایان رسید که در 120 بازی، 227 گل زده شد که 1/89 گل به ازای هر بازی به ثبت رسید. همچنین 16 مسابقه با تساوی صفر - صفر به پایان رسیده و توپی از خط دروازهها عبور نکرده است. پرتکرارترین نتیجه در نیم فصل اول لیگ برتر پیروزی یک بر صفر بوده که 36 بار تکرار شده و 43 درصد بازیهای لیگ در نیم فصل اول حداکثر یک گل داشته است.
همچنین مهدی لیموچی و علی علیپور به طور مشترک با 7 گل زده در صدر جدول گلزنان لیگ برتر فوتبال قرار گرفتند. همچنین در 15 هفته لیگ برتر فوتبال فقط 2 هت تریک ثبت شد که لیموچی و علیپور توانستند در بازی با هوادار هت تریک کنند.
در حالی که بازیکنان با قراردادهای نجومی در فصل نقل و انتقالات لیگ برتر فوتبال جابه جا میشوند، اما آمار گلهای زده شده در لیگ نشان میدهد که فوتبالمان فقط در مبالغ قراردادها رشد کرده، اما در زمینه گلزنی افت کردیم.
نتیجه گرایی تیم ها، ترس مربیان برای از دست دادن جایگاهشان، ضعف در آموزش مهاجمان برای گلزنی و سایر عوامل باعث شده که آمار گلزنی در لیگ برتر فوتبال خوب نباشد و تعداد گلها در بازیها کم باشد و بعضی از دیدارها هم بدون گل زده به پایان میرسد.
فوتبالیست های ما آموزش خوبی برای گلزنی ندیدند
سیامک رحیم پور درباره فقر گلزنی در نیم فصل اول لیگ برتر فوتبال در گفتوگو با خبرنگار ما اظهار کرد: این موضوع را از زوایای مختلفی میشود بررسی کرد. در بخش آموزش ما شرایط خوبی را از گذشته تا به حال دنبال نکردیم و در حقیقت فوتبالیستهای ما آموزش خوبی برای گلزنی ندیدند و از طرفی در تمرینات به صورت اختصاصی در گذشته با آنها کار میکردند، اما اکنون چنین اتفاقی نمیافتد. من یادم هست که حمید علی دوستی در گذشته وقتی تیمها 3 جلسه تمرین میکردند خودش یکسری تمرینات اختصاصی در شرکت ایران تایر داشت و یک ساعت تمرین گلزنی انجام میداد. در حال حاضر چنین تمریناتی به صورت اختصاصی را مشاهده نمیکنیم.
سبک دفاعی کی روش در فوتبال ما نهادینه شده است
او افزود: از طرف دیگر متاسفانه نوع سبکی که از زمان کی روش در فوتبال ما شکل گرفته موید این موضوع است که فوتبالمان تحت تاثیر سبک فوتبال کی روش بوده است. سبکی کاملا دفاعی که با یک گل برنده شویم و این سبک در فوتبال کشورمان نهادینه شده و مدتهای زیادی طول میکشد که از این سبک خارج شده وبه سبک بهتری روی بیاوریم تا بتوانیم گلزنی را دنبال کنیم.
عدم ثبات کادر فنی و مدیریت یکی از عوامل فقر گلزنی به شمار می آید
رحیم پور بیان کرد: همچنین عدم ثبات کادرهای فنی و مدیر عاملان باشگاهها هم یکی از عوامل فقر گلزنی در بازیهای لیگ ما است. مربیان از ترس اینکه بازیها را واگذار کنند و نتیجه نگیرند به سبک دفاعی روی میآورند تا با یک گل به برتری برسند. اینها دست به دست هم داده و شرایط فعلی را به وجود آورده است.
نگرش ها باید تغییر یابند تا آمار گلزنی لیگ بالا برود
کارشناس فوتبال درباره برون رفت از آمار کم گلزنی در لیگ برتر فوتبال گفت: برای گلزنی باید بازیکنان تحت آموزش قرار بگیرند و در آکادمیها روی این موضوع کار شود که این زمان بر است و در آکادمیها معضلات زیادی وجود دارد که به این محلها رسیدگی نمیشود و خیلی از مشکلاتشان سخت افزاری و نرم افزاری است. از آن طرف باشگاههای ما روی مسائل تخصصی باید کار کنند، اما متاسفانه جریان را به این شکل میبینیم که بعضیها فوتبال را در گرفتن پول، حرفهای میبینند، اما وقتی برای بهبود عملکرد خود نمیگذارند وآماتور هستند. بعضیها میخواهند با کمترین کار بیشترین سود از فوتبال ببرند و این مسائل و نگرشها باید تغییر پیدا کنند تا آمار گلزنی مان بالا برود که به نظرم در کوتاه مدت شاید این اتفاق نیفتد.
آمار گلزنی در فوتبال را باید مدیون تیم هوادار باشیم
او افزود: بخشی از آمار گلزنی در لیگ برتر فوتبال را باید مدیون تیم هوادار بدانیم که در 2 بازی برابر تیمهای سپاهان و پرسپولیس 10 گل دریافت کرد و اگر این تعداد گل هم نبود تعداد گلهای زده کمتر از این بود. این شرایط فعلی است که از گذشته به حال اتفاق افتاده است. یک دهه عملکرد و نگرش کی روش بوده که به فوتبال ما انتقال پیدا کرده و نگاه کادر فنی و مدیریتی برای ماندگاری خودشان هم در امر گلزنی موثر بوده است که بالطبع به دنبال نتایج ناپلئونی هستند. ضعف آموزش، عدم تمرین اختصاصی، عدم انتخاب صحیح تاکنیکها و شرایطی که تیم بتواند به گل برسد از عوامل فقر گلزنی در نیم فصل اول لیگ برتر فوتبال بوده است.
برخوردی با افراد دخیل در افزایش مبالغ قرارداد بازیکنان نمی شود
رحیم پور درباره اینکه رقمهای نجومی به فوتبالیستها داده میشود، اما مهاجمان ما در امر گلزنی ناموفق هستند، گفت: از این دست بازیکنان از گذشته تا به حال زیاد بوده است. بازیکنانی که با این شرایط به فوتبال کشورمان آمدند و پولهای خوبی هم گرفتند و رفتند و کسی هم کاری نداشته است. تا موقعی که ما هیچ برنامهای برای برخورد با افراد و کسانی که در این مسائل دخیل هستند و رقمهای نجومی به بازیکنانی میدهند که ارزش آنها چندین برابر کمتر از آن چیزی است که دریافت میکنند هست، باید به این شکل باشد. من آماری از گاریدو سرمربی سابق پرسپولیس خواندم که هدایت یک تیم از لیبی را برعهده گرفته که قراردادی با این باشگاه بسته است که اصلا نسبت به مبلغی که در باشگاه پرسپولیس گرفته کمتر بوده است. اگر این خبر درست باشد فاجعه است. این مسائل را چه کسی باید رصد کرده و برخورد کند. این اتفاقات به این علت در ورزش ما میافتد که ما کارهایمان برعکس کارهایی هست که در دنیا میافتد.
یکسری از افراد تبانی کردند، اما دوباره برای پرکردن جیبشان برگشته اند
کارشناس فوتبال خاطر نشان کرد: به طور مثال پرز وقتی میخواهد مدیرعامل رئال مادرید شود باید پولی با خود بیاورد و آوردهای داشته باشد که اگر دچار مشکلاتی شدند آن پول از او گرفته میشود، اما اینجا این طور نیست و فردی به عنوان مدیر میآید و تیم را نابود میکند و عدد و رقمهای زیادی خرج میکند که نیاز به بررسی دارد، اما کسی هم پیگیری نمیکند و نمیآید بگوید چه اتفاقی افتاد و آن فرد بعد از مدتی حضور در آن تیم رزومه اش میشود و آمار سازی میکند و اطلاعات غلط هم به مردم میدهد، چون کسی دنبال واقعیتها نیست و کنکاش نمیکند که این فرد که بوده و چه کار کرده و دوباره همین چرخش تکرار میشود. اگر ما یک نهادی برای رسیدگی به این مسائل داشتیم یا خود باشگاهها نظارت میکردند این اتفاقات در فوتبالمان نمیافتاد. تمام تیمهای فوتبال نهاد بالادستی دارند و باشگاههایی مثل سپاهان، پرسپولیس، استقلال، تراکتور و فولاد بخش نظارتی دارند وباید از نهادهای نظارتی این باشگاهها سوال کنیم که شما چه کار کردید که این اتفاقات رخ داد. آیا پاسخگو هستند و در مقابل کارهای خلاف باشگاهها برخوردی کردهاند. به هر حال این مسئله باید شفاف سازی شود که چرا چنین اتفاقی افتاده است. ما دیدیم که کسانی آمدند و یکسری تبانیها انجام شده است و نهایتا به سلامت رفتند و دوباره به همان جایگاه برمی گردند تا مجددا جیبشان را پر کنند و کسی با آنها کاری ندارد. اینها اتفاقات شومی هست که در ورزش کشورمان به خصوص فوتبالمان دارد میافتد که رقمهایی به بازیکنان داده میشود که اصلا قابل قبول نیست و به افرادی که در حد و اندازه مالی نیستند.
مهاجم طراز اول در لیگمان نداریم
سید مهدی سید صالحی کارشناس فوتبال درباره اینکه آمار گلزنی در نیم فصل اول پایین بود، گفت: ما اکنون در لیگمان مهاجم طراز اول نداریم و اکنون اگر مهدی طارمی و سردار آزمون در تیم ملی فوتبال نداشته باشیم به طور طبیعی ما جایگزینی برای این بازیکنان نداریم. لیموچی و علیپور در این 2 بازی آخر توانستند هت تریک کنند و آقای گل نیم فصل شوند وگرنه تفاوت آنها 4، 5 گل بود. این موضوع نشان میدهد که در لیست گلزنان برتر تعداد مهاجمان کم هستند.
نداشتن پلی میکر خوب معضل فوتبال کشورمان است
او افزود: به هر حال این موضوع به مسئله تاکنیکی برمی گردد که اکثر تیمها به دنبال این هستند که فشرده بازی کنند و بیشتر به ضد حملات روی بیاورند و بردهای اقتصادی داشته باشند و یا به تساوی برسند. بازیکنان باید در زمینه خلق موقعیت، جابه جایی و طراحی حملات خوب عمل کنند. پلی میکر خوب در فوتبال کشورمان نیست و این معضلی است که رفته رفته فوتبال کشورمان گریبانگیرش شده است. همچنین مهاجم طراز اول نداریم، مهاجمی که ششدانگ باشد. به هر حال خالی از بازیکن هستیم و زمان میبرد تا در فوتبال کشورمان بازیکنان مستعد که بار تیمهای خود را به دوش میکشند و خلق موقعیت کنند، پیدا شوند.