جمعه 25 آبان 1403

"فلسطین؛ محرمانه زدایی" در پرس تی وی / واکاوی ابعاد مختلف مطرح شدن مساله فلسطین در سازمان ملل متحد

خبرگزاری دانشجو مشاهده در مرجع
"فلسطین؛ محرمانه زدایی" در پرس تی وی / واکاوی ابعاد مختلف مطرح شدن مساله فلسطین در سازمان ملل متحد

گروه بین‌الملل خبرگزاری دانشجو_ تنها ظرف 8 سال گذشته، مجمع عموم سازمان ملل متحد با 140 قطعنامه که به طور مستقیم به انتقاد از رژیم‌صهیونیستی پرداخته اند، موافقت کرده است. در این راستا، ماه گذشته نیز بار دیگر رژیم آپارتایدی صهیونیستی، در بحبوحه برگزاری مجمع عمومی سازمان ملل متحد، در مرکز انتقادات قرار گرفت. "ابراهیم رئیسی"، رئیس جمهور اسلامی ایران در جریان سخنرانی خود در مجمع عمومی سازمان...

گروه بین‌الملل خبرگزاری دانشجو_ تنها ظرف 8 سال گذشته، مجمع عموم سازمان ملل متحد با 140 قطعنامه که به طور مستقیم به انتقاد از رژیم‌صهیونیستی پرداخته اند، موافقت کرده است. در این راستا، ماه گذشته نیز بار دیگر رژیم آپارتایدی صهیونیستی، در بحبوحه برگزاری مجمع عمومی سازمان ملل متحد، در مرکز انتقادات قرار گرفت.

"ابراهیم رئیسی"، رئیس جمهور اسلامی ایران در جریان سخنرانی خود در مجمع عمومی سازمان ملل متحد، به صراحت مواضع رژیم اشغالگر قدس و ماهیت مجرمانه آن را مورد انتقاد قرار داد. در این بحبوحه، سفیر رژیم‌صهیویستی در سازمان ملل متحد نیز که سعی در جوسازی علیه سخنرانی رئیس جمهور ایران داشت، با تحقیر هر چه تمام‌تر از جلسه مجمع عمومی سازمان ملل اخراج شد.

از این رو، برنامه فلسطین محرمانه زدایی شبکه پرس تی وی در گفتگو با دیوید میلر، استاد سابق دانشگاه بریستول بریتانیا و فعال سیاسی - اجتماعی حامی حقوق ملت فلسطین و همچنین پیتر فورد، دیپلمات سابق وزارت خارجه انگلستان و سفیر سابق این کشور در شماری از کشور‌های منطقه خاورمیانه، به واکاوی ابعاد مختلف مطرح شدن مساله فلسطین در سازمان ملل متحد پرداخت.

در ابتدا دیوید میلر با اشاره به سخنرانی اخیر رئیس جمهور اسلامی ایران در نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد به طور خاص به این مساله پرداخت که ابراهیم رئیسی با سخنرانی خود اشارات مستقیمی را به مساله فلسطین داشت. موضوعی که به ویژه در بحبوحه طرح مسائل مختلف در مورد جنگ اوکراین و معطوف شدن توجهات جهانی به این موضوع، از اهمیت فراوانی برخوردار است.

البته که ایران به عنوان کشوری که در سال‌های گذشته بیشترین حمایت مادی و فکری را از جریان مقاومت فلسطین انجام داده و می‌دهد نیز عملا از هر تریبون و فرصتی استفاده کرده تا صدای مردم فلسطین و جریان مقاومت را به گوش جهانیان برساند.

پیتر فورد نیز به طور خاص با اشاره به جنجال سازی‌های "گیلعاد آردان" نماینده رژیم اشغالگر قدس در سازمان ملل متحد در جریان سخنرانی رئیس جمهور ایران در مجمع عمومی سازمان ملل، به این نکته پرداخت که مظلوم‌نمایی از جمله ویژگی‌هایی است که اسرائیلی‌ها سال هاست با تمسک به آن، دستورکار‌ها و اهداف خود را به پیش می‌برند.

از این رو، چندان عجیب نیست که می‌بینیم، نماینده رژیم اسرائیل به عنوان رژیمی که اقدام به نقض گسترده حقوق بشر می‌کند و کارنامه چندان روشنی در این زمینه ندارد، از ایران به عنوان ناقض حقوق بشر انتقاد می‌کند. در واقع، اسرائیلی‌ها سعی دارند با این قبیل اقدامات خود نوعی فرار رو به جلو را در دستورکار داشته باشند و البته که حواس افکار عمومی بین المللی را از اقدامات خود منحرف سازند.

دیوید میلر تصریح کرد که جالب است وقتی می‌بینیم نماینده رژیم اشغالگر قدس به عنوان رژیمی که تاکنون چندین نوبت عملیات تروریستی در خاک ایران انجام داده و البته که در پشت صحنه‌یِ بسیاری از اقدامات خرابکارانه علیه این کشور بوده، در بحبوحه سخنرانی رئیس جمهور ایران خود را به عنوان مدافع حقوق زنان ایرانی معرفی می‌کند.

به یاد داشته باشیم که رژیم صهیونیستی در پسِ اقدامات مختف جهان غرب جهت تحمیل سیلی از تحریم‌ها علیه ایران نیز بوده است. مساله‌ای که خود آسیب‌های فراوانی را به مردم ایران و از جمله زنان این کشور که صهیونیست‌ها خودشان را مدافع آن‌ها می‌دانند، وارد کرده است.

پیتر فورد نیز خاطرنشان کرد که مجمع عمومی سازمان ملل متحد یکی از عرصه‌های بین المللی است که فرصت قابل ملاحظه‌ای را در اختیار ملت فلسطین و مدافعان بین المللی این ملت جهت دفاع از حقوق خود قرار می‌دهد و البته که توجهات گسترده بین المللی را نیز به سمت خود جلب می‌کند. در این میان کاملا طبیعی است که شاهد باشیم جریان‌های سیاسی و رسانه‌ای اسرائیلی و حامیان آن‌ها به دنبال جوسازی در جریان برگزاری جلسات مجمع عمومی باشند و نخواهند که صدای ملت فلسطین و طرح انتقادات از رژیم اسرائیل به گوش جهانیان برسد.

در ادامه پیتر فورد افزود: باید توجه داشته باشیم که رژیم اسرائیل اکنون خود را با یک چالش جدی در قالب توافق ابراهیم نیز رو به رو می‌بیند. آن چالش نیز چیزی جز عدم تمایل جدی عربستان جهت عادی سازی روابط با این رژیم نیست. سعودی‌ها شرایط بسیار سخت و سنگینی را برای عادی سازی روابط با رژیم اسرائیل تعریف کرده‌اند و مثلا بر امضای یک توافق امنیتی جدید با آمریکا، تسهیل دریافت امکانات و زیرساخت‌های لازم جهت برخورداری از صنعت هسته ای، خرید نامحدود تسلیحات از آمریکا و در عین حال، ایجاد برخی شرایط برای ملت فلسطین جهت برخورداری آن‌ها از یک زندگی بهتر، تاکید داشته اند.

این در حالی است که بعید است واشینگتن بتواند و یا بخواهد این شرایط را برآورده کند. البته که جو غالب کنونی علیه رژیم اسرائیل نیز در مردد بودن سعودی‌ها جهت عادی سازی روابط با تل آویو بی تاثیر نیست.

در پایان دیوید میلر به طور خاص به این نکته اشاره کرد که هر فرد یا جریانی که در سازمان ملل متحد علیه رژیم اشغالگر قدس موضع گیری کند، بلافاصله با هجمه گسترده‌ای از سوی این رژیم و لابی‌ها و جریان‌های رسانه‌ای و تبلیغاتی متحد آن رو به رو خواهد شد و همگی آن‌ها سیلی از اتهامات را علیه مدافعان حقوق ملت فلسطین و منتقدان رژیم اشغالگران قدس مطرح می‌کنند و به طور خاص این طیف‌ها را افراد و جریان‌هایی یهودی‌ستیز معرفی می‌کنند. مساله‌ای که البته یک تاکتیک قدیمی را از سوی صهیونیست‌ها تداعی می‌کند و اتفاق چندان عجیب و جدیدی نیست.