شنبه 3 آذر 1403

فلسفه ولادت حضرت «علی اکبر (ع)» و روز جوان چیست؟

وب‌گاه خبر آنلاین مشاهده در مرجع
فلسفه ولادت حضرت «علی اکبر (ع)» و روز جوان چیست؟

میزان نوشت: یک کارشناس علوم قرآنی گفت: یازدهم ماه شعبان سالروز خجسته میلاد حضرت «علی اکبر (ع)» و روز جوان نامگذاری شده است، روزی که خداوند جوانی را همانند «پیامبر اکرم (ص)» با ضمیر پاک و به دور از گناه و پلیدی‌ها و همچنین شجاع به «امام حسین (ع)» عنایت می‌کند.

یدالله بهتاش مداح برجسته کشور در گفت‌وگویی پیرامون سیره اخلاقی حضرت «علی اکبر (ع)» گفت: حضرت «علی اکبر (ع)» فردی دلیر و شجاع بودند، ایشان در صحنه قیام عاشورا از خود دلاوری را به نمایش گذاشتند و به عنوان اولین شهید از بنی هاشم محسوب می‌شوند.

***سخاوت و مروت حضرت «علی اکبر (ع)»

وی به سخاوت حضرت «علی اکبر (ع)» اشاره و ابراز کرد: حضرت «علی اکبر (ع)» در سخاوت و مروت شناخته شده بودند و روایت‌های متعددی مبنی برسخاوت این امام بزرگوار بیان شده است همچنین ایثار و از خود گذشتگی از جمله خصیصه‌های بارز زندگی ایشان محسوب می‌شود، زمانی که برای اولین بار آب را بر حضرت «سید الشهداء (ع)» بستند ایشان به همراهی تعدادی از یاران «امام حسین (ع)» به دشمن تاختند و برای کاروان کربلا آب تهیه کردند.

وی به توصیف حضرت «علی اکبر (ع)» از نگاه «امام حسین (ع)» اشاره و بیان کرد: حضرت «علی اکبر (ع)» شبیه‌ترین مردم به «پیامبراکرم (ص)» بودند، حتی گفته «سید الشهداء (ع)» دلیلی محکم بر این امر محسوب می‌شود، «امام حسین (ع)» در روز عاشورا هنگامی که حضرت «علی اکبر (ع)» به میدان عازم بودند فرمودند: خدایا من کسی را به میدان فرستادم که هم خلق و هم منطقش همانند جدش «رسول خدا (ص)» است، به این معنا که حضرت «علی اکبر (ع)» چه از لحاظ اخلاقی و چه به لحاظ چهره و بیان شبیه‌ترین انسان‌ها به «پیامبراکرم (ص)» بودند.

***فلسفه نامگذاری روز ولادت حضرت «علی اکبر (ع)» به روز جوان

بهتاش به نامگذاری یازدهم ماه شعبان، به عنوان روز جوان اشاره و ابراز کرد: یازدهم ماه شعبان سالروز خجسته میلاد حضرت «علی اکبر (ع)» و روز جوان نامگذاری شده است، روزی که خداوند جوانی را همانند «پیامبر اکرم (ص)» با ضمیر پاک و به دور از گناه و پلیدی ها و همچنین شجاع به «امام حسین (ع)» عنایت می‌کند.

وی به برخی گقت‌وگوها پیرامون ازدواج حضرت «علی اکبر (ع)» اشاره و بیان کرد: بر خلاف برخی گفته‌ها حضرت «علی اکبر (ع)» هم فرزند داشتند و هم ازدواج کردند، این مهم در زیارتنامه ایشان بیان شده است و به عنوان دلیلی مستند که از زبان یک «امام معصوم (ع)» مطرح شده قابل توجه است.

***حضرت «علی اکبر (ع)» الگویی ارزشمند برای جوانان

بهتاش حضرت «علی اکبر (ع)» را الگویی مناسب برای جامعه جوانان دانست و تاکید کرد: وجود حضرت «علی اکبر (ع)» به عنوان الگویی ارزشمند برای جوانان محسوب می‌شود، زیرا فرزند بزرگ «امام حسین (ع)» دارای صفات نیک و رویکردی ارزشمند در طول زندگی خود بودند و چنانچه ایشان الگو قرار بگیرند می‌توانند راهنمای جوانان برای رسیدن به سر منزل سعادت باشند.

وی پیرامون عبادت در جوانی که یکی از رویکردهای ارزشمند حضرت «علی اکبر (ع)» بوده است، بیان کرد: عبادت در جوانی کاری ارزشمند است که تمام بزرگان دین بر آن تاکید داشته‌اند عملی که در زندگی افرادی بزرگ همانند حضرت «علی اکبر (ع)» نیز به خوبی دیده می‌شودف ثواب عبادت جوانان به درگاه خداوند نیز بیشتر مورد توجه است لذا عبادت در جوانی فضیلت بیشتری دارد، در روایتی پیرامون توبه نیز نکاتی بیان شده و چنانچه این توبه در زمان جوانی باشد قطعا ارزشمندتر است.

***حدیثی از «پیامبر اکرم (ص)» پیرامون عبادت جوانان

بهتاش به حدیثی از «پیامبر اکرم (ص)» پیرامون عبادت جوانان اشاره و اظهار کرد: «پیامبراکرم (ص)» همواره بر ارزش و عبادت جوانان تاکید داشتند در حدیثی از «رسول خدا (ص)» بیان شده است: «فضل الشاب العابد الذی تعبد فی صباه علی الشیخ الذی تعبد بعد ما کبرت سنه کفضل المرسلین علی سائر الناس، برتری جوان عابدی که در جوانی خود ره بندگی پیش گرفته، بر پیری که در بزرگسالی به عبادت روی آورده؛ همچون برتری فرستادگان الهی بر دیگر مردمان است». این کارشناس علوم قرآنی پیرامون ارزش عبادت در ماه رجب و شعبان بیان کرد: ماه‌های رجب و شعبان از جمله ماه‌های برتر هستند و عبادت همچنین توبه اعمالی پرفضیلت در این دو ماه محسوب می‌شود. پیرامون توبه نیز آیات و روایت فراوانی برای مردم خصوصا برای نسل جوان بیان شده است، در آیه 50 سوره ذاریات پروردگار متعال فرموده‌اند: «ففروا الی الله انی لکم منه نذیر مبین باری، به درگاه خدا گریزید، که من از جانب او با بیانی روشن شما را می‌ترسانم»، در حقیقت این آیه بیانگر این مفهوم ارزشمند است که از خدا فرار نکیند بلکه به سوی خدا بشتابید.

***حضرت «علی اکبر (ع)» الگو و سرمشق جوانان 

وی بر ارزش خواندن قرآن به عنوان یک فضیلت اشاره و ابراز کرد: خواندن قرآن یکی از اعمال ارزشمندی است که حضرت «علی اکبر (ع)» نیز بر آن توجه داشتند لذا جوانان با الگوبرداری از ایشان با خواندن و توسل به آن حضرت می‌توانند از خطا، تباهی و ضلالت دور شوند، همچنین توجه به دوست و همنشین خوب که امروز به‌عنوان دغدغه والدین مطرح است و جوانان باید به آن توجه داشته باشند امری مهم است، زیرا دوست و همراه خوب انسان را به تعالی نزدیک‌تر می‌کند و در عین حال دوست بد نیز افراد را به تباهی می‌کشاند هرچند هم که انسان سالم و درست کار باشد.

بهتاش پیرامون فرمول سعادت جوانان خاطرنشان کرد: روایتی در در صفحه 181 کتاب بحارالانوار آمده است: اگر می‌خواهید به خدا نزدیک شوید باید از گنه‌کاران فاصله بگیرد و در عین حال تلاش کنید تا به خداوند نزدیک شوید. در صحنه عاشورا دو نوع جوان حضور داشتند، جوانانی خطا کار و فرومایه همانند پسر عمر سعد که مایه عبرت شدند و جوانی دیگر به نام حضرت «علی اکبر (ع)» که به عنوان الگو و سرمشق از ایشان یاد می‌شود.

2323

کد خبر 1372791
فلسفه ولادت حضرت «علی اکبر (ع)» و روز جوان چیست؟ 2