چهارشنبه 7 آذر 1403

فوق تخصص خون و انکولوژی: هر اهداکننده خون به نجات جان سه بیمار کمک می‌کند

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
فوق تخصص خون و انکولوژی: هر اهداکننده خون به نجات جان سه بیمار کمک می‌کند

کرمانشاه - ایرنا - فوق تخصص خون و انکولوژی گفت: تاکنون ضرری از اهدای خون در صورتی که اهداکنندگان به صورت مناسب انتخاب شده باشند، گزارش نشده و هر فرد می‌تواند با اهدای خون خود به نجات جان سه بیمار کمک کند.

دکتر «مظفر ازنب» روز سه‌شنبه به ایرنا افزود: خون و فرآورده‌های خونی منبع مهمی برای بسیاری از بیماران و مجروحان در مواقع ضروری و حیاتی است و نقش مهمی را در زندگی مادران باردار ایفا می کند.

وی اظهار داشت: اهدا خون علاوه بر اینکه موجب نجات زندگی بیماران می شود، می‌تواند به سلامت روحی فرد اهداکننده کمک کند و این موضوع که ما می توانیم با اهدای خون به نجات زندگی دیگران کمک کنیم مهم ترین فایده اهدا خون است.

فوق تخصص خون و انکولوژی گفت: اهدا خون ذخایر مضر آهن را کاهش می دهد و از آنجا که معمولا برای کسی که خون می دهد تست‌های کبدی و آزمایشات هپاتیت انجام می شود ممکن است در این زمان برخی از مشکلات احتمالی سلامتی فرد نیز مشخص شود و این هم یکی دیگر از فواید این اقدام خداپسندانه است.

وی افزود: حداقل سن قابل قبول برای اهدا خون 18 سالگی و حداکثر 60 سالگی است و کسانی که دفعات متعدد و مستمر اهدای خون دارند حداکثر 65 سال و حداکثر سن برای افرادی که برای اولین بار اقدام می‌کنند 60 سال است.

دکتر ازنب عنوان کرد: آقایان هر سه ماه و خانم ها هر چهار ماه می‌توانند برای اهدای خون اقدام کنند و در زنان سطح هموگلوبین خون قبل از اهدا بایستی حداقل 12.5 و در مردان 13 گرم در دسی لیتر باشد.

وی تصریح کرد: وزن مطلوب برای اهدای خون حداقل 50 کیلوگرم به بالا است، اهداکنندگان باید طی 4 تا 6 ساعت قبل از اهدا، غذا میل کرده باشند و مصرف غذای مقوی و مکمل پس از اهدا خیلی ضرورتی ندارد.

فوق تخصص خون و انکولوژی یادآور شد: فرد اهداکننده خون لازم است پس از این اقدام، 15 دقیقه روی تخت استراحت کند و در هنگام بلندشدن بسیار آرام و با کمک از تکیه گاه بلند شود، ضمنا تا 24 ساعت بعد از خونگیری بهتر است به غیر از پیاده روی های سبک ورزش سنگین نداشته باشد.

وی گفت: افراد سیگاری نیز بهتر است تا یک ساعت بعد از اهدای خون سیگار نکشند و کسانی که بیماری های قلبی، ریوی، عفونی، کلیوی، کبدی، فشارخون بالا، دیابت، کم خونی، سابقه سرطان، صرع، تشنج، اعتیاد به موادمخدر تزریقی، خالکوبی و سابقه اختلال انعقادی خونریزی دهنده دارند بهتر است خون اهدا نکنند.

دکتر ازنب افزود: همچنین افرادی که طی یک سال اخیر به مناطقی که احتمال اپیدمی عفونی در آن وجود داشته و یا مناطق مالاریا خیز مسافرت داشته اند و یا سابقه سقط و زردی یرقان داشته‌اند بهتر است خون اهدا نکنند.

وی در پایان عنوان کرد: افرادی که از بعضی از داروها مانند ایزوترتینوئین و یا داروهای ضدالتهاب غیراستروئیدی (NSAID) و آسپرین مصرف کرده باشند تا زمان مشخصی مجاز به اهدای خون نیستند.

مدیرکل انتقال خون استان کرمانشاه نیز در گفت و گو با ایرنا با اشاره به اینکه برای امسال افزایش 20 درصدی خون گیری را پیش بینی کرده‌ایم، گفت: در سه ماه سپری شده از سال جاری هم افزایش میزان خون گیری داشتیم اما در چند هفته اخیر به دلیل افزایش دما و اوج گیری دوباره کرونا، تعداد مراجعه کنندگان کاهش یافته که امیدواریم شاهد حضور دوباره مردم در مراکز انتقال خون باشیم.

دکتر «مریم میرزاده» اظهار داشت: ذخایر خونی ما الان به 6 روز کاهش یافته و این در حالی است که پلاکت فقط سه روز قابل نگه داری است لذا حضور مردم برای اهدا خون زمان و روز مشخصی ندارد و نیاز به اهدا خون همیشگی است.

وی از از مردم نیک اندیش کرمانشاه خواست برای اهدا خون مراجعه کنند تا ذخایر خونی به 10 روز برسد.

استان کرمانشاه با 2 میلیون نفر جمعیت دارای 34 شهر و 2 هزار و 595 روستا است.

برچسب‌ها