چهارشنبه 4 شهریور 1405

قادر به تولید یک میلیون دوز واکسن کرونا در ماه هستیم

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
قادر به تولید یک میلیون دوز واکسن کرونا در ماه هستیم

تهران - ایرنا - مدیر پروژه واکسن فخرا با بیان اینکه تا اواسط تابستان قادر به تولید یک میلیون دوز واکسن کرونا در ماه هستیم، گفت: امیدواریم در اواسط تابستان به فاز 3 برسیم و اوایل پاییز واکسیناسیون عمومی را شروع کنیم.

به گزارش روز چهارشنبه ایرنا، احمد کریمی در یک گفت‌وگوی خاطرنشان کرد: به محض ورود کرونا از اسفند 98 کار را شروع کردیم. از آزمایشگاه های سطح 3 برای رشد و غیرفعال کردن ویروس استفاده کردیم و به موازات 2 آزمایشگاه سیار هم ایجاد کردیم که مجموعه های دیگر هم بتوانند از این پتانسیل استفاده کنند.

وی درباره مراحل تهیه واکسن فخرا نیز گفت: در مرحله تشخیص، بیش از 35 هزار نمونه بیمار ایرانی را جمع آوری کردیم، در یک مرحله 30 نمونه ایزوله و در مرحله بعد 10 نمونه ایزوله برتر را انتخاب و در نهایت ایزوله کاندید واکسن را اانتخاب کردیم. با ویروسی که از بیماران ایرانی گرفته بودیم و بذری که با همت همکاران جوان ما در آزمایشگاه های داخلی ساخته بودیم، واکسن را تولید کردیم.

مدیر پروژه واکسن فخرا با بیان اینکه بذر واکسن تعیین هویت و آزمون های کنترل کیفی و تست های حیوانی آن انجام شده است، خاطرنشان کرد: پرونده دارویی برای واکسن تشکیل و پرونده آن به سازمان غذا و داروی وزارت بهداشت در شهریورماه 99 عرضه شد. 10 اسفند 99، کمیته اخلاق سازمان غذا و دارو مجوز تزریق انسانی را داد و در 26 اسفند اولین تزریق را انجام دادیم که همه داوطلبان عوارض جدی نداشته اند و حال عمومی آنها خوب است.

کریمی با استقبال از فعالیت شرکت های مختلف ایرانی بر روی پلتفرم های مختلف تولید واکسن کرونا گفت: یکی از نقاط حسن کشور ما این بود که تیم های جوان ایرانی تمام پلتفرم های مربوط به تولید واکسن را تجربه کردند و الان حدود 19 شرکت دانش بنیان در حوزه تولید واکسن کار می کنند و همه پلتفرم های تولید آن را در کشور داریم. نقطه قوت کشور ما ورود به تمامی پلتفرم های ساخت واکسن بوده و همه هم موفق بوده اند و امیدواریم که در سطح بین المللی بدرخشند و به زودی وارد فاز انسانی شوند.

وی در خصوص میزان تاثیرگذاری واکسن فخرا در مقابله با انواع ویروس های جهش یافته نیز گفت: این واکسن از ویروس کشته شده ساخته شده بنابراین قادر به مقابله با انواع ویروس های کروناست و و تنها شاید در مقابله با انواع جهش یافته یک مقدار بازدهی آن پایین بیاید.

مدیر پروژه واکسن فخرا با بیان اینکه فاز یک تزریق بالینی این واکسن به اتمام رسیده و نتایج آن در حال آمدن است، افزود: تاکنون داوطلبان عارضه ای نداشته‌اند و شاهد تولید آنتی‌بادی در بدن داوطلبان هستیم. از آخرین تزریق باید 2 هفته صبر کنیم تا نتایج کامل شود و اینکه فاز 2 و 3 را ادغام کنیم به تیم بالینی و سازمان غذا و داور بستگی دارد. باید بخشی از فاز 2 انجام و نتایج آن مشخص شود تا بتوانیم فاز 3 را شروع کنیم.

کریمی تصریح کرد: با زمانبندی که الان داریم امیدواریم در اواسط تابستان به فاز 3 برسیم و اوایل پاییز واکسیناسیون عمومی را داشته باشیم. برای تولید منتظر نتایج نیستیم و تولیدمان را در زیرساختی که ایجاد کردیم، ذخیره سازی می کنیم تا آمادگی ورود به بازار و ارائه واکسن به مردم را داشته باشیم. طراحی ما این است که از اواسط تابستان ماهی یک میلیون دوز را تامین کنیم.

وی به نقش شرکت های دانش بنیان در ساخت تجهیزات مورد نیاز ساخت واکسن اشاره کرد و گفت: شرکت های دانش بنیان نیاز به خارج را به حداقل رساندند و در بخش تجهیزات تا 70 درصد نیاز به خارج نداریم و در همین هفته سه دستگاه را از این شرکت ها تحویل گرفتیم و تست های کنترل کیفیت آنها عالی بود. یکی از گلوگاه های واکسن سازی تهیه مواد مورد نیاز است و باوجود تحریم و رقابت برای تهیه این مواد در سطح جهان، برای تهیه آنها با مشکل مواجه بودیم اما شرکت های دانش بنیان در تولید رزین و فیلتر ورود کرده اند و نمونه های آنها را رفع اشکال می کنیم تا به نمونه بهینه برسیم.

مدیر پروژه واکسن فخرا از ثبت نام 500 هزار نفر داوطلب در سایت ثبت نام برای تزریق این واکسن خبر داد و افزود: در همان دقایق اول با 500 هزار داوطلب روبه رو شدیم که در نتیجه مجبور شدیم 24 ساعت سایت را از دسترس خارج کنیم و تمهیدات جدیدی را انجام دهیم که نشان از اعتماد ویژه مردم به واکسن ایرانی است.

کریمی تصریح کرد: بیش از 17 هزار و 500 نفر داوطلب در فاز اول ثبت نام کردند که سه هزار و 500 نفر از بین آنها انتخاب شد. حدود 475 نفر را برای غربالگری دعوت و از بین آنها 135 نفر را برای تزریق انتخاب کردیم و بقیه در مراحل بعدی تزریق را انجام خواهند داد.

*س_برچسب‌ها_س* *س_پرونده خبری_س*