قانون منع به کارگیری بازنشستگان با انتصاب دوباره بازنشستهها لوث میشود؟
بیگمان برای آنکه بتوان این قانون را به خوبی اجرا کرد، باید دستگاهها نظارتی نیز فعالتر نقش آفرینی کنند؛ اما آیا گزارشی از برخورد دستگاههای نظارتی با متخلفین از این قانون منتشر شده و آیا اساسا برخوردی صورت پذیرفته است؟! این پرسشها به واسطه ابهاماتی است که در خصوص کیفیت اجرای تکالیف دستگاهها از نیمه آذر به این سو، مطرح است و پاسخی برای آنها وجود ندارد.
با وجود اجرای قانون منع به کارگیری بازنشستگان و تودیع شماری از مدیران فرهنگی، این گروه از مدیران آهسته آهسته در حال انتصاب در سایر دستگاههای حاشیهای هستند که از قضا مشمول این قانون میشوند؛ اتفاقی که نه حساسیت دستگاههای نظارتی را برانگیخته و نه با واکنشی از سوی مسئولان بالادستی مواجه شده و همین این دغدغه را تقویت کرده که این قانون با چنین انتصابهایی به مرور لوث میشود.
به گزارش «تابناک»؛ قانون منع به کارگیری بازنشستگان در حالی از 15 آذر اجرا شد که شماری از مدیران پیش از آن و همزمان با اجرای این قانون تودیع شدند و جانشینانشان منصوب شد. این تغییرات به صورت عمده در حوزه فرهنگی رخ داد و عرصه فرهنگ با حضور پرشمارتر مدیران بازنشسته مواجه بود که برخی از آنها با وجود گذشت بیش از هشت سال از دوره بازنشستگیشان رهسپار منزل شدند؛ اما اکنون که زمان چندانی از اجرای این قانون نمیگذرد، شماری از این مدیران که تودیع شده بودند و قاعدتا نباید دوباره به کارگیری میشدند، در حوزههای دیگر حکم گرفتند.
«لطف الله سیاهکلی» معاون صداوسیما و «مجید شعبانپور»؛ مدیر مرکز تولید و فنی سازمان صداوسیما، از جمله مدیرانی بودند که پس از بازنشستگی، از سوی معاون مالی و منابع انسانی این سازمان به عضویت هیأت مدیره یک شرکت صوتی تصویری سروش وابسته به صداوسیما منصوب شدند. این اتفاق قابل تأمل اکنون دوباره تکرار شده و علیرضا اسماعیلی که خود با حکم ریاست جمهوری سرپرست فرهنگستان هنر را در اختیار دارد، چند بازنشسته را به کار گرفته است.
اسماعیلی، سرپرست این فرهنگستان، محمدمهدی حیدریان رئیس پیشین سازمان سینمایی را که در اجرای قانون منع به کارگیری بازنشستگان به تازگی از این سمت کنار گذاشته شد، به سمت ریاست گروه سینمایی این فرهنگستان منصوب کرد. اسماعیلی همچنین به پیشنهاد حیدریان، منوچهر طیاب، داریوش مهرجویی، مجید مجیدی، سیدمحمد بهشتی به عنوان عضو دائمی گروه سینمای فرهنگستان هنر و احمد ضابطی جهرمی، مستندساز و تدوینگر؛ منوچهر شاهسواری، تهیه کننده و مدیرعامل خانه سینما؛ امیرمحمد دهستانی، رئیس دپارتمان انیمیشن دانشگاه هنر و نویسنده، کارگردان و انیماتور؛ نادر طالبزاده، کارگردان و تهیهکننده سینما؛ علیرضا قاسمخان، تهیهکننده و مستندساز و محمد شهبا، عضو هیأت علمی دانشگاه هنر را به عنوان عضو برای دو سال به عضویت این کارگروه منصوب کرد.
این در حالی است که به جز حیدریان، برخی دیگر از این چهرهها نظیر بهشتی نیز بازنشسته هستند و در اجرای این قانون اخیرا از مسئولیتشان تودیع شدهاند و انتظار میرود این چهرهها به دوران بازنشستگی سلام کنند و در مسئولیتهای تازه شاهد حضورشان در هر سطحی نباشیم. سوای اینکه این انتصابها تا چه میزان قانونی است و آیا فرهنگستان مشمول قانون منع به کارگیری بازنشستگان میشود یا نه، این نگرانی جدی وجود دارد که آیا این نوع برخورد با حرکتی که همه سران و مسئولان ارشد کشور بر انجام آن تأکید داشتند، پدیرفته نیست.
در این شرایط باید پرسید، آیا ارادهای وجود دارد که با چنین انتصابهایی، قانون منع به کارگیری بازنشستگان با انتصاب دوباره بازنشستهها لوث شود یا اساسا آنچه رخ داده، غیرتعمدی بود است؟ برای پاسخ به این پرسش باید منتظر واکنش بعدی مسئولان دستگاههای مسئول و همچنین دستگاههای نظارتی باشیم.
بیگمان برای آنکه بتوان این قانون را به خوبی اجرا کرد، باید دستگاههای نظارتی نیز فعالتر نقش آفرینی کنند؛ اما آیا گزارشی از برخورد دستگاههای نظارتی با متخلفین از این قانون منتشر شده و آیا اساسا برخوردی شده است؟! این پرسشها به واسطه ابهاماتی است که در خصوص کیفیت اجرای تکالیف دستگاهها از نیمه آذر به این سو، مطرح است و پاسخی برای آنها وجود ندارد.