جمعه 11 آبان 1403

قانون یکپارچه سازی زمین های کشاورزی پس از 17 سال اجرا می شود

خبرگزاری فارس مشاهده در مرجع
قانون یکپارچه سازی زمین های کشاورزی پس از 17 سال اجرا می شود

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، رضا افلاطونی امروز در نشست خبری به مناسبت روز جهانی زمین، در پاسخ به خبرنگار فارس که چه برنامه ای برای اجرای قانون یکپارچه سازی اراضی که در سال 1385 تصویب شده دارید؟ گفت: این قانون 30 فروردین امسال از سوی وزیر جدید جهاد کشاورزی برای اجرا به استان های کشور ابلاغ شد و قرار است که در هر شهرستان حداقل یک مورد زیر پایاب سدها و یا قنات‌ها به صورت پایلوت اجرا شود.

رئیس سازمان امور اراضی کشور در پاسخ به اینکه این قانون به دلیل موانع و مشکلاتی از قبیل قانون ارث که داشت طی این 17 سال اجرایی نشده است آیا این موانع برداشته شده؟ فکر می کنید روند پیشرفت کاریتان چگونه باشد؟ گفت: برنامه ریزی کردیم که اگر در هر یک از 45 شهرستان حداقل یک طرح 100 هکتاری اجرا شود حدود 4500 هکتار خواهد بود.

وی در پاسخ به سئوال دیگر خبرنگار فارس که برخی کشورها مانند ژاپن به جای تجمیع اراضی، ماشین آلات کشاورزی خود را با زمین‌های خرد سازگار می کنند آیا شما این مدل را مطالعه کرده‌اید؟ چون 17 سال این قانون اجرایی نشده به نظر می رسد به خاطر موانعی بوده که همچنان باقی است؟ افزود: 10 کشور را برای اجرای طرح یکپارچه سازی از جمله منطقه دنیزلی در ترکیه را از طریق عکس های هوایی مطالعه کرده ایم و معتقدیم که با اجرای این طرح هزینه تولید و کیفیت محصولات کشاورزی که اکنون معضل بزرگ این بخش است برطرف خواهد شد.

*زمین های واگذاری قبل از سال 1385 سند داده می شود

رئیس سازمان امور اراضی کشور در پاسخ به سئوال خبرنگار فارس که مدیریت های امور اراضی در شهرستان ها به زمین ها پس از واگذاری نظارتی ندارند و مداخلات و تصرفات دیگر افراد بر این زمین ها را پیگیری نمی کنند و یا به زمین های واگذاری سند نمی دهند، گفت: برای زمین‌هایی که قبل از سال 85 واگذار شده سند داده می شود و زمین هایی که پس از سال 85 واگذار شده اند کماکان در قالب اجاره است ضمن اینکه تحویل گیرندگان زمین ها باید به تعهدات خود به کشت و کار عمل کنند در غیر اینصورت از آنها پس گرفته می شود.

وی همچنین به آمارهایی درباره نظارت بر زمین های واگذاری اشاره کرد و گفت: 21 هزا رنظارت بر واگذاری ها انجام شده است ضمن اینکه در سال جدید طبق توافقی که با نظام مهندسی کشاورزی کشور داریم، نظارت به عهده آنها خواهد بود.

افلاطونی همچنین درباره آمار صدور سند زمین های کشاورزی گفت: 36 درصد زمین های کشور تاکنون سنددار شده اند و 6 میلیون هکتار از زمین های کشاورزی رفع تداخل شده که اینها مقدمه ای برای صدور سند در کشور است. رئیس سازمان امور اراضی کشور بیشترین تغییر کاربری ها را در شهرهای شمالی و استان‌های تهران و البرز عنوان کرد و گفت: 153 هکتار زمین تغییر کاربری شده تنها در استان مازندران شناسایی شده است که 36 مورد تخریب ویلا بوده است.

وی در پاسخ به سئوالی که در شهرستان ها و روستاها بعضا دهیارها با کسانی که تغییر کاربری می کنند، همکاری می کنند، گفت: دهیاری‌ها چنین اجازه و اختیاری ندارند بلکه طبق قانون آنها باید ضمن اینکه خوشان با اینگونه افراد مقابله می کنند اینگونه موارد را هم گزارش دهند.

پایان پیام /

شما می توانید این مطلب را ویرایش نمایید

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید رضا افلاطونی رئیس سازمان امور اراضی یکپارچه سازی تغییر کاربری سازمان امور اراضی کشور این خبر توسط افراد زیر ویرایش شده است