قدرت خودروی برقی بنتلی دوبرابر موتورهای احتراقی خواهد بود
آدریان هالمارک مدیرعامل بنتلی اظهار داشت قدرت خودروهای برقی مدرن این خودروساز 2 برابر قدرت خودروهای درونسوز مجهز به پیشرانههای 12 سیلندر خواهد بود.
خودروی بسیار لوکس و خاص بتور نشان دهنده آغاز عصر جدیدی برای بنتلی است، عصری که با پایان پیشرانه 12 سیلندر و پس از آن خاتمه تولید مدلهای 6 و 8 سیلندر آغاز میشود. بله بنتلی در عرض 7 سال به برندی تمام برقی تبدیل خواهد شد و اولین محصول بدون آلایندگی آن نیز سال 2026 از راه خواهد رسید.
آدریان هالمارک مدیرعامل این خودروساز مشهور در مصاحبهای مفصل با مجله اتوکار به برخی جزئیات از محصولات برقی بنتلی اشاره داشته است.
بنتلی دو نوع باتری برای محصولات خود در نظر میگیرد و مدلهای اسپرت با نشان اسپید از چیزی که هالمارک به عنوان "باتریهای 12 سیلندر" اشاره میکند سود خواهند برد. او خاطرنشان میسازد پیشرانههای برقی محصولات برقی این شرکت چیزی بین 50 تا 100 درصد قدرت بیشتری نسبت به پیشرانههای درونسوز فعلی بنتلی تولید خواهند کرد.
پیشرانه 12 سیلندر توئین توربو در بنتلی بتور قدرت 740 اسب بخار و گشتاور 1000 نیوتون متر تولید میکند. هالمارک سال قبل در مصاحبهای خبرساز احتمال تولید خودرویی برقی با قدرت 1400 اسب بخار و صفر تا 100 کیلومتر در ساعت 1.5 ثانیهای را رد نکرده بود. از نظر شعاع حرکتی نیز مدیرعامل بنتلی قول داده خودروهای برقی بتوانند با یکبار شارژ مسافت 560 تا 720 کیلومتری را طی کنند.
با استفاده از شارژر سریع نیز مالکان خواهند توانست 10 تا 80 درصد باتری را در کمتر از 20 دقیقه شارژ کنند. مرد شماره یک بنتلی اظهار میدارد محصولات بدون آلایندگی این خودروساز شعاع حرکتی مشابهی با مدلهای بنزینی امروزی خواهند داشت. هالمارک همچنین میگوید بنتلیهای برقی از نظر ابعاد همان بنتلی همیشگی خواهند بود و بنابراین با محصولاتی بزرگ و باابهت طرف خواهیم شد.
البته هالمارک میگوید برای اینکه چنین خودروهایی آیرودینامیک و راندمان بهتری داشته باشند برخی تغییرات رخ خواهد داد. او علاوه بر موارد یاد شده به سوختهای مصنوعی نیز اشاره داشته است.
اگرچه هالمارک معتقد است سوختهای مصنوعی واقعاً هیجانانگیز هستند و این تکنولوژی به بلوغ رسیده، اما برای آنکه سوختهای مصنوعی تولید انبوه جایگزین سوختهای فسیلی شوند راه بسیار طولانیای در پیش است.
پورشه هم که مثل بنتلی عضو گروه فولکسواگن است تولید سوختهای مصنوعی را از اواخر سال 2022 در کارخانهای در شیلی شروع کرده است. البته توماس شافر مدیرعامل برند فولکسواگن نظرات متفاوتی دارد و صحبت درباره سوختهای مصنوعی را سروصدای غیرضروری دانسته است.
او همچنین از پیشرانههای درونسوز به عنوان تکنولوژی قدیمی نام میبرد.
باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی صنعت، تجارت و کشاورزی