سه‌شنبه 6 آذر 1403

قرائتی: واکنش ما در مجالسی که حرف نابجا می‌زنند

خبرگزاری تسنیم مشاهده در مرجع
قرائتی: واکنش ما در مجالسی که حرف نابجا می‌زنند

حجت الاسلام قرائتی ضمن شرح فرازهایی از رساله حقوق امام سجاد علیه‌السلام، بر اهمیت پرهیز از سخنان باطل تأکید کرد.

- اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، حجت الاسلام قرائتی در برنامه «درس‌هایی از قرآن» با موضوع بررسی رساله حقوق امام سجاد علیه‌السلام گفت: امام درباره حق گوش گفت: و أما حق السمع فتنزیهه عن أن تجعله طریقا الی قلبک الا لفوه کریم؛ یعنی حق گوش آن است که نگذاری چیزی را به درون تو برساند، مگر آنکه سخن خوبی باشد، در دل تو فکر خوبی یا خوی پسندیده‌ای پدید آورد. یعنی باید حرف‌های ارزشی وارد آن شود. لوله قلب، چشم یا گوش است. با چشم خاطرات انسان وارد ذهنش می شود؛ لذا باید از این اعضاء مراقبت کرد.

وی افزود: خداوند در قرآن می‌فرماید «... اذا سمعتم آیات الله یکفر بها و یستهزأ بها فلا تقعدوا معهم حتی یخوضوا فی حدیث غیره»؛ یعنی هر گاه شنیدید آیات خدا مورد انکار و ریشخند قرار می‌گیرد، با آنان منشینید تا به سخنی غیر از آن درآیند. اگر در یک جلسه‌ای نشستی که حرف‌های باطلی می‌گویند، شما حق نداری در آنجا بنشینی. یا باید جلوی این حرف‌ها را بگیری و یا اگر نمی‌توانی، مجلس را ترک کن. چون این حرف‌ها در روحتان اثر دارد.

حجت‌الاسلام قرائتی با تأکید بر اهمیت به سخنان حکمت‌آمیز گفت: خداوند می‌فرماید «الذین یستمعون القول فیتبعون أحسنه»؛ یعنی بندگانی هستند که به سخن گوش فرا می‌دهند و بهترین آن را پیروی می‌کنند. یسمعون یعنی گوش داد، اما یستمعون یعنی دل داد؛ یعنی حرف که زده می‌شود، به آن حرف دل بدهید. یستمعون یعنی حرف را گوش دهید، نگاه نکنید چه کسی می‌گوید. ممکن است گوینده بزرگی باشد، اما حرفش غلط باشد. ممکن است بچه کوچکی حرف بزند، اما حرفش منطقی باشد. یستمعون القول نه یستمعون القائل.

کتاب «جرعه‌ای از ادب قرآن» منتشر شد

راز توفیقات حضرت فاطمه معصومه (س) در آیه‌ای از قرآن

انتهای‌پیام /

قرائتی: واکنش ما در مجالسی که حرف نابجا می‌زنند 2