دوشنبه 1 بهمن 1403

قیمت گذاری اقلام اساسی وارد فاز سوم شد / درج قیمت تولیدکننده چقدر موثر است؟

خبرگزاری خبرنگاران جوان مشاهده در مرجع
قیمت گذاری اقلام اساسی وارد فاز سوم شد / درج قیمت تولیدکننده چقدر موثر است؟

روز گذشته 18 قلم کالای اساسی و غیر اساسی وارد مرحله قیمت گذاری با نرخ تولید شدند.

باشگاه خبرنگاران جوان - روز گذشته فاز سوم تعیین قیمت محصولات به نرخ تولید کننده اجرایی شد.

با دستور وزیر صمت مبنی بر درج قیمت کارخانه روی اجناس، برای جلوگیری از سوداگری ها، تمام واحدهای تولیدکننده و واردکننده انواع حبوبات، ادویه‌جات، غلات، چای، دمنوش، قهوه، آجیل و خشکبار به صورت بسته‌بندی شده، فرآورده‌های پروتئینی، انواع غذاهای آماده و نیمه‌آماده، انواع کیک، کلوچه، بیسکوئیت، چیپس، پفک و موارد مشابه، لوازم‌خانگی، صوتی و تصویری به صورت کامل، لوازم یدکی خودرو (51 قلم براساس فهرست پیوست) به درج قیمت تولیدکننده / واردکننده روی کالا با در نظر گرفتن مجموع هزینه‌ها و سود قانونی واحدهای تولیدی / وارداتی با احتساب مالیات بر ارزش‌افزوده شدند.

در طول سال قیمت اقلام اساسی سبد خانوار چندبار به بهانه های مختلف افزایش می یابد که این امر بیش از پیش دهک‌های ضعیف و متوسط جامعه را در تامین مایحتاج خود دچار مشکل می‌کند.

بنابر آمار اعلامی در ابتدای سال قیمت مصوب هر کیلو مرغ 24 هزار و 900 تومان، قیمت هر شانه تخم مرغ 24 هزار تومان، شقه گوسفندی 125 هزار تومان، روغن حلب 4.5 کیلویی 51 هزار تومان برنج طارم‌ایرانی 30 نا 32 هزار تومان بوده است.

بررسی ها از سطح بازار نشان می دهد که قیمت هر کیلو مرغ 28 تا 31 هزار تومان، شقه گوسفندی 150 تا 160 هزار تومان، برنج ایرانی47 تا 90 هزار تومان، قند 25 هزار تومان، شکر 17 هزار تا 20 هزار تومان و هرشانه تخم مرغ 50 تا 55 هزار تومان بوده که نسبت به ابتدای سال چندبرابر رشد داشنه است.

دلیل رکود در برخی از بازارهای اقلام خوراکی چیست؟

رئیس اتحادیه بارفروشان میدان مرکزی میوه و تره بار گفت: با توجه به کاهش قدرت خرید خانوار، بازار میوه در رکود و آرامش به سر می برد.

طبق اذعان فعالان میدان میوه و تره بار، طی روزهای اخیر بارش برف و باران و سیل موجب شد تا قیمت برخی اقلام همچون پرتقال، سیب، کیوی، خیار، بادمجان، لوبیا سبز با نوساناتی در بازار روبرو شود.

وی گفت: با مساعدت شرایط جوی، نوسانی خاصی در بازار نداریم، اما طی روزهای اخیر بواسطه کمبود عرضه ناشی از شرایط جوی و اختلالات حمل و نقل نوساناتی در بازار رخ داد.

برنج ایرانی به هرکیلو 67 هزار تومان رسید

دبیرکل اتحادیه بنکداران مواد غذایی گفت: با توجه به کاهش نرخ ارز، بازار در رکود به سر می برد چرا که کالا تنها در حد نیاز خریداری می شود.

وی قیمت هر کیلو برنج تایلندی در عمده فروشی را 11 هزار تومان، برنج هندی 18 هزار تومان، برنج پاکستانی 23 هزار تا 26 هزار تومان و برنج ایرانی 37 هزار تا 67 هزار تومان اعلام کرد.

گزارش های میدانی حاکی از آن است که قیمت هر کیلو برنج طارم 67 هزار تا 90 هزار تومان، فجر 50 تا 60هزار تومان، شیرودی 50 تا 55 هزار تومان و نیم دانه 47 هزار تومان است که نسبت به ابتدای سال 2 تا 3 برابر افزایش داشته است.

حسنی گفت: بنابر آمار از ابتدای سال قیمت شکر 3 بار دچار تغییر قیمت شد که قرار است نرخ مصوب به 13 هزار و 300 تومان برسد.

طبق اذعان فعالان بازار قیمت اقلام ضروری سبد خانوار همچون برنج، قند، شکر، روغن و حبوبات 2 تا 3 بار افزایش قیمت را تجربه کردندکه این موضوع منجر به کوچک شدن سفره برخی دهک های خانوار شده است.

قیمت هر کیلو مرغ گرم زیر 31 هزار تومان رسید

رئیس اتحادیه پرنده و ماهی گفت: هم اکنون قیمت هر کیلو مرغ در بازار 2 تا 3 هزار تومان کمتر از نرخ مصوب است.

به گفته وی، با توجه به ازدیاد تولید پیش بینی می شود که نوسان خاصی در بازار مرغ تا پایان سال رخ ندهد.

طبق اذعان مسئولان وزارت جهاد و دولت، قیمت مرغ و تخم مرغ طی ماه های مهر و آبان به اوج خود رسیده بود که با اتخاذ برخی اقدامات همچون واردات تخم مرغ نطفه دار، مرغ و تخم مرغ و عرضه از طریق سامانه بازارگاه بازار به تعادل رسید.

یوسف خانی گفت: طی روزهای اخیر بازار تخم مرغ با نوساناتی روبرو شد که مجدد به نرخ مصوب هر شانه 43 هزار تومان رسیده است.

رئیس اتحادیه پرنده و ماهی گفت: با توجه به مازاد تولید، پشتیبانی امور دام باید اقدام به ذخیره سازی کند که با این وجود نیازی به واردات نداریم.

قیمت گوشت قرمز گرفتار جو روانی صادرات یا عدم صادرات!

رئیس اتحادیه گوشت گوسفندی گفت: هم اکنون هرکیلو شقه گوسفندی با نرخ 127 تا 133 هزار تومان به مغازه دار و با احتساب 10 تا 15 درصد سود به مصرف کننده عرضه می شود.

وی کاهش عرضه دام در میادین را علت اصلی افزایش 10 تا 15 هزار تومانی قیمت گوشت طی 2 هفته اخیر اعلام کرد.

گرچه بسیاری از فعالان و توزیع کنندگان گوشت صادرات دام و اختلالات حمل و نقل ناشی از شرایط بارش و کند شدن ترددها را علت اصلی گرانی مطرح می کنند، اما مدیرعامل اتحادیه دام سبک معتقد است که گرانی ارتباطی به صادرات دام ندارد، کمااینکه به رغم توقف صادرات، اتفاقی در حوزه بازار گوشت نیفتاده است.

ملکی گفت: گرچه تقاضای چندانی در بازار وجود ندارد، اما گوسفند به سبب صادرات گران است.

رئیس اتحادیه گوشت گوسفندی گفت: با توجه به آنکه عمده دام تهران از سمت غرب تامین می شود، بارش های اخیر تردد را با اختلال مواجه کرده است که همین امر بر بازار بی تاثیر نیست.

چاشنی سرخ ایرانی چند؟

نایب رئیس شورای ملی زعفران گفت: با توجه به تعطیلی بازار اروپا و چین و کاهش خرید و فروش، بازار زعفران در رکود به سر می برد.

وی قیمت کنونی هر کیلو زعفران دسته را 21 میلیون تومان، پوشال 25 تا 26 میلیون تومان و نگین 32 تا 38 میلیون تومان اعلام کرد.

بررسی های میدانی نشان می دهد که در ابتدای فصل برداشت حداقل قیمت هر کیلو زعفران 7 میلیون و 500 هزار تومان و حداکثر 16 میلیون تومان بوده که افزایش 2 تا 3 برابری قیمت ناشی از کاهش تولید و کمبود عرضه است.

میری گفت: بازار زعفران تابع صادرات است به طوریکه با رفع موانع و تک نرخی شدن ارز می توان پیش بینی کرد که قیمت زعفران در بازار روند افزایشی به خود گیرد.

با توجه به افزایش گاه بیگاه قیمت اقلام ضروری سبد خانوار، اقشار حقوق بگیر بیش از پیش در تامین‌مایحتاج خود دست به عصا می شوند که با توزیع عادلانه ارز، این‌نگرانی ها چند برابر می شود.