شنبه 29 اردیبهشت 1403

لاشه عجیب نهنگی که در اعماق آب زنده بود!/ فیلم

وب‌گاه خبر آنلاین مشاهده در مرجع
لاشه عجیب نهنگی که در اعماق آب زنده بود!/ فیلم

همانطور که زندگی در این دنیا به پایان می‌رسد در جای دیگری ادامه پدا می‌کند، این امر حتی در اعماق دریا نیز صادق است، جایی که یک لاشه سقوط کرده یک اکوسیستم کوچک را برای دهه‌ها پس از مرگ نهنگ ایجاد کرده!

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، بقایای یک نهنگ در اعماق آبهای اقیانوس آرام شمالی به دانشمندان کمک می‌کند تا بفهمند چگونه این بقایا به اکوسیستم ها اجازه رشد می‌دهند.

بیشتر بخوانید:

دهان این ماهی آکواریومی سلاح است!/ عکس

مار فلک‌زده موش و تله‌موش را با هم قورت داد!/ عکس

این لاشه های عظیم به عنوان "سقوط نهنگ" شناخته می‌شوند. این لاشه در عمق 1250 متری (4100 فوت) سواحل بریتیش کلمبیا در مکانی به نام Clayoquot Slope در سال 2009 توسط محققان موسسه تحقیقاتی آکواریوم مونتری‌بی کشف شد.

از سال 2012، دانشمندان شرکت Ocean Networks Canada (ONC) اغلب به سایت بازگشته‌اند تا سرعت تجزیه اسکلت را مطالعه کنند و تغییرات در تنوع موجودات دریایی ساکن در آنجا را دنبال کنند و از نعمت های غنی لذت ببرند.

آخرین بازدید به عنوان بخشی از یک اکتشاف انجام شده توسط Ocean Exploration Trust (OET) EV Nautilus برای کمک به ONC برای بررسی رصدخانه‌های زیر آب انجام شد.

ROV Hercules - یک شناور زیردریایی با قابلیت کنترل از راه دور - در حالی که در آن منطقه بود، از سقوط نهنگ فیلمی با وضوح بالا و بررسی فتوگرامتری به رهبری اکولوژیست اعماق دریا، Fabio De Leo از ONC گرفت.

سقوط نهنگ منجر به شکل‌گیری اکوسیستمی از عرضه غذا در کف دریا شده‌است که اغلب فقیر از مواد غذایی است و مجموعه متنوعی از موجودات دریایی را حفظ می‌کند. در حدود چهار ماهگی، آن لاشه با اختاپوس، مارماهی، کرم، نارنجک انداز و خرچنگ در حال تجزیه بود.

سقوط این نهنگ که Clayoquot نام دارد در آب‌های کم عمق‌تر اتفاق افتاده‌است، اما حتی در آنجا، بستر دریا در تاریکی دائمی پوشیده شده‌است، زیرا پرتوهای خورشید نمی‌توانند به اعماق دریاچه نفوذ کنند.

مشخص نیست که سقوط نهنگ Clayoquot متعلق به کدام گونه است. با این حال، De Leo اشاره می کند که این سایت در نزدیکی مسیر مهاجرت نهنگ خاکستری (Eschrichtius robustus) است، بنابراین شناسایی احتمالی به نظر می رسد و حتی با گذشت 14 سال از کشف لاشه، این مکان هنوز پر از زندگی است.

منبع: SCIENCE ALERT

227227

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1788300