لایحه امنیت شغل کارگران امروز در دولت تصویب شد
معاون توسعه اشتغال وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: لایحه امنیت شغل کارگران امروز در دولت تصویب شد.
به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، محمود کریمی بیرانوند معاون توسعه اشتغال وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: حال کارگر نسبت به گذشته بهتر شده است.
به گفته وی، در 2.5 سال گذشته دولت 160 هزار میلیارد تومان تسهیلات برای تولید در قالب تبصره 18 و 16 بودجه پرداخت کرده است و امسال از تبصره 2 بودجه پرداخت خواهد شد.
معاون وزیر کار، گفت: همان گونه که ورزش همگانی در سیما جا افتاد، باید تولید همگانی هم راه افتد، سامانه ملی مجوزهای کسب و کار در این زمینه مهم است، در سالهای قبل برای گرفتن مجوز مشاغل خانگی 8 ماه زمان لازم بود، الان با سامانه ملی مجوزها 5 دقیقه و غیر حضوری مجوز میدهند. طی دو سال گذشته 400 هزار شغل مرتبط با مشاغل خانگی در کشور با سامانه مجوزها ایجاد شده است.
وی گفت: در زمینه آموزشگاه مهارتی قبلا متقاضی باید سالها منتظر میماند، الان 3 روزه با سامانه ملی مجوزها صادر میشود.
وی گفت: از نظر مرکز آمار ایران یک هفته در هفته مراجعه درآمد داشته باشد، از نظر وزارت کار فعالیتی شغل محسوب میشود که درآمد پایداری برای فرد داشته باشد.
کریمی بیرانوند این را هم بیان داشت، بر اساس گزارش مرکز آمار از اشتغال موجود 8.2 درصد ناقص و 91.8 درصد دائم ونزدیک دائم تا 44 ساعت در هفته است. اما از نظر مردم با توجه به درآمد و هزینه وانتظار از شغل بر اساس میزان تحصیل و رشته تحصیل فرد، شغل محسوب میشود.
به گفته معاون وزیر تعاون، بر اساس آمار مرکز آمار ایران، نرخ بیکاری در کشور 8.1 درصد شده است.
کریمی در مورد وضعیت خانوار کارگری گفت: سبد هزینه خانوار کارگر کم یا زیاد میشود، مستقیم به وزارت کار بستگی ندارد، نرخ تورم بالا رود موثر است.
وی گفت: سال گذشته از تعهد 1 میلیون و 87 هزار شغل بود که در نهایت به عدد یک میلیون و 15 هزار شغل ایجادی رسیدیم.
به گفته معاون وزیر تعاون، تلاش میشود، بیکاران به تفکیک رشته و حرفه طبقه بندی میشود، یا در حوزه اشتغال تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی با اولویت فارغ التحصیلان خواهد بود.
کریمی گفت: برآورد مرکز آمار ایران از 2.1 میلیون بیکار در کشور، حدود یک میلیون فارغالتحصیل دانشگاهی هستند.
وی گفت: آمارهای دقیقی از افراد بیکار غیر متقاضی (نیت) در بازار کار نداریم، ولی برآورد شده از 38 درصد به 34 درصد کاهش یافته است.
معاون وزیر تعاون از برنامه سازمان فنی و حرفهای برای ارائه آموزش به افراد بیکار غیر متقاضی در بازار کار خبرداد و گفت: این افراد که عمدتا جوان هستند و ناامید از بازار کار شدهاند، با آموزش مهارتی میتوانند وارد بازار کار شوند.
وی در مورد اصل 43 قانون اساسی گفت: این اصل مغفول مانده است، حق دسترسی به امکانات تولید برای همه باید فراهم شود، دسترسی به ابزارهای تولید باید فراهم شود و جهش تولید با مشارکت مردم یعنی همین دسترسی فراهم شود.
به گفته وی، ابزارهای تولید شامل زمین و مکان تولید، مهارت و تسهیلات است، بر اساس اصل 43 یعنی بتوانیم کسانی که متقاضی کار هستند، زمینه را فراهم کنیم.
به گفته وی رسیدگی به اشتغال فارغ التحصیلان دانشگاهی باید مد نظر مدیران باشد و 25 درصد از اشتغال هر استان به آنان اختصاص یابد، یعنی از یک میلیون شغل باید 25 درصد به فارغ التحصیلان دانشگاه احتصاص یابد. به گفته کریمی بیرانوند، کسانی که فارغالتحصیلان را به کار گیرند، از تخفیف سهم بیمه کارفرما برخوردار میشوند و سال قبل 17 هزار مورد بخشودگی سهم بیمه کارفرما در کشور داشتیم.
وی با بیان راهاندازی سامانه جستجوی شغل گفت: امسال هم کمی و کیفی سامانه جستجوی شغل را به روز کنیم. پارسال حد اقل 40 هزار شغل جدید در آن بارگذاری شد، امسال باید 120 هزار فرصت شغل در این سامانه بارگذاری شود. هم کارفرما فرصت شغلی را بارگذاری میکند، هم کارجو نیاز خود را بارگذاری میکند، کاریابیها هم در آن سامانه فعال هستند که این دو گروه را به هم متصل میکنند.
به گفته کریمی آزمونهای مختلف برای کارجو و کارآفرین در این سامانه وجود دارد که برای نیاز شما چه مهارتی نیاز است و برای کارجو هم مشخص میشود که چه توانی در هر کاری دارد.
به گفته معاون وزیر تعاون، سال گذشته از تیرماه تا اسفند 40 هزار به کارگماری در سامانه کارجویی ثبت شد، امسال قرار است 120 هزار به کارگماری در این سامانه ثبت و بارگذاری شود.
بر اساس گفته کریمی بیرانوند، رصد اشتغال در سه مرحله انجام میشود، بعد از مرحله پیامک، تماس گرفته میشود تا کنون برای 800 هزار نفر از شاغلان ثبت شده بر اساس کد ملی در سامانه رصد، معادل دو سوم افراد تماس گرفته شده است. معاون توسعه اشتغال وزیر کار، در سال 1402 در هر سه مرحله رصد اشتغال 73 درصد موارد راستی آزمایی شده است.