چهارشنبه 24 بهمن 1403

لزوم مناسب‌سازی اماکن و فضاهای شهری برای معلولان / شعبه ویژه پیگیری شکایات معلولان در حوزه مناسب‌سازی تشکیل شود

خبرگزاری دانا مشاهده در مرجع
لزوم مناسب‌سازی اماکن و فضاهای شهری برای معلولان / شعبه ویژه پیگیری شکایات معلولان در حوزه مناسب‌سازی تشکیل شود

فاطمه رضوان مدنی گفت: از دادستان درخواست داریم شعبه‌ای ویژه پیگیری شکایات معلولان در حوزه مناسب سازی تشکیل شود.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از شبکه اطلاع رسانی مرصادنیوز، امروز یکشنبه جلسه ستاد هماهنگی و پیگیری مناسب سازی در استانداری کرمانشاه برگزار شد، مشروح خبرها به شرح ذیل است:

لزوم مناسب سازی اماکن و فضاهای شهری برای معلولان

مهرداد سالاری امروز یکشنبه در جلسه ستاد هماهنگی و پیگیری مناسب سازی که در استانداری کرمانشاه برگزار شد، مناسب سازی فضای شهری را ایجاد فرصت برابر برای همه شهروندان دانست و اظهار داشت: استفاده از خدمات شهری از حقوق شهروندی یک معلول است و اگر در این خصوص کوتاهی کنیم حقوق شهروندی آن شهروند را ضایع کردیم.

معاون عمرانی استاندار کرمانشاه افزود: مناسب سازی اماکن و فضاهای شهری با هدف تحقق عدالت اجتماعی و حقوق شهروندی جهت رفاه حال معلولین و سالمندان و افراد ناتوان جسمی باید صورت بگیرد.

سالاری گفت: اگر چه اقدامات خوبی تا کنون در استان در راستای مناسب سازی صورت گرفته است اما کافی نیست و باید بیشتر به آن توجه کنیم.

وی خاطر نشان کرد: شاید ضرورت این قضیه هنوز برای برخی مدیران جا نیفتاده باشد لذا بازنگری این مورد باید در دستور کار قرار بگیرد.

این مسئول بیان داشت: کوتاهی در این راستا از هیچ اداره‌ای قابل قبول نیست و مناسب سازی پیاده روها، سطوح شیب دار ورودی ادارات، اماکن عمومی، فضاهای تفریحی و فضاهای ورزشی از ضروریات است و باید به آن اهتمام ویژه داشت.

وی ادامه داد: در بسیاری از ادارات امکانات ارائه خدمات به معلولین وجود ندارد و معلولین مجبورند به سختی از امکاناتی که برای آنها مناسب نیست، استفاده کنند.

معاون عمرانی استاندار کرمانشاه افزود: شهرداری‌ها دستگاه‌های خدمات رسان هستند و از شهروندان عوارض دریافت می‌کنند تا به آنها خدمت رسانی کنند و اگر در این خصوص کوتاهی کند پذیرفته نیست.

سالاری اظهار داشت: در بخش خصوصی نیز در طراحی مراکز خرید، سینماها، مراکز بهداشتی و درمانی و... الزام است که ضوابط و مقررات ملی ساختمانی برای معلولین نیز رعایت شود.

شعبه ویژه پیگیری شکایات معلولان در حوزه مناسب سازی تشکیل شود

فاطمه رضوان مدنی امروز یکشنبه در جلسه ستاد هماهنگی و پیگیری مناسب سازی که در استانداری کرمانشاه برگزار شد، اظهار داشت: متأسفانه فضای بسیاری از ادارات و دستگاه‌ها هنوز برای معلولان مناسب‌سازی نشده است و این موضوع مشکلاتی را برای این عزیزان به همراه دارد.

مدیرکل بهزیستی استان کرمانشاه مناسب‌سازی را دغدغه اصلی معلولین دانست و گفت: حمایت از حقوق افراد دارای معلولیت همه را مکلف کرده است که مثل سایر شهروندان خدمات خود را در اختیار آن‌ها قرار دهند.

رضوان مدنی گفت: با عنایت به گزارش معاون عمران توسعه امور شهری و روستایی وزارت کشور در خصوص اعمال چک لیست مناسب سازی اماکن و معابر عمومی برای معلولان و کم توانان جسمی حرکتی در فرآیند صدور پروانه‌های ساختمانی توسط شهرداری‌های سراسر کشور، عملکرد شهرداری‌های استان کرمانشاه در این زمینه با 65 درصد جزو پائی ترین سطح نسبت به سایر استان‌ها در امر قرار دادن چک لیست مناسب سازی در فرآیند صدور پروانه ساختمانی است.

وی ادامه داد: این در حالی است که عملکرد شهرداری‌ها در استان‌هایی نظیر استان همدان و البرز مطلوب واعمال چک لیست به صورت مکانیزه انجام می‌شود ولی در استان کرمانشاه نه تنها اعمال چک لیست به صورت مکانیزه و نرم افزاری نیست بلکه استفاده از چک لیست به صورت دستی نیز در برخی از شهرستان لحاظ نشده است.

این مسئول بیان داشت: بر این اساس تقاضا داریم دفتر فنی و دفتر امور شهری استانداری با فراهم آوردن تدابیر لازم نظارت دقیق‌تری بر عملکرد شهرداری‌های استان در این حوزه به عمل آورند.

رضوان مدنی با بیان اینکه بهزیستی به عنوان دبیرخانه مناسب سازی در استان موضوع اختصاص 30 امتیاز جشنواره شهید رجایی به مناسب سازی را در دستور کار دارد، گفت: بررسی ورودی ساختمان ادارات، تجهیز ورودی ادارات به رمپ، سرویس فرنگی، آسانسور، نشان گر حسی و... و همچنین همکاری با برخی بانک‌ها جهت مناسب سازی دستگاه خودپرداز برای استفاده افراد دارای معلولیت از جمله اقدامات صورت گرفته دیگر در این زمینه است.

مدیرکل بهزیستی استان کرمانشاه گفت: با توجه به شکایات‌متعددی که از سوی افراد دارای معلولین، جانباران، سالمندان و بیماران کم توان جسمی حرکتی از وضعیت نامناسب برخی معابر و محیط‌های شهری، اماکن عمومی و اداری به صورت حضوری یا تلفنی دریافت می‌شود از دادستان درخواست می‌شود تا یک شعبه ویژه برای پیگیری شکایات معلولین در حوزه مناسب سازی در نظر گرفته شود.

وی به ارزیابی وضعیت مناسب سازی ادارات استان در جشنواره شهید رجایی سال 98 اشاره کرد و افزود: تا کنون 58 دستگاه و 565 ساختمان اداری مورد ارزیابی قرار گرفته‌اند که نتایج نهایی در 25 تیرماه اعلام‌خواهد شد.

انتهای پیام /